Rīta intervija

Intervija ar Rīgas Stradiņa universitātes docentu Ventu Sīli

Rīta intervija

Intervija ar Ukrainas kara analītiķi Jevhenu Magdu

Intervija ar Andri Ameriku

Ameriks: Ostās pārkrauto kravu kritums nav katastrofa; jādomā par dzelzceļa tarifu maiņu

Pievērs uzmanību – raksts publicēts pirms 7 gadiem.

Latvijas ostās, tostarp Rīgas ostā, šogad vērojamais pārkrauto kravu apjomu kritums nav "ne katastrofa, ne bezizeja", to intervijā Latvijas Radio atzina Rīgas brīvostas valdes priekšsēdētājs Andris Ameriks, atzīstot, ka situācijas risināšanai būtu jādomā par "Latvijas dzelzceļa" tarifu pārskatīšanu.

Ameriks norādīja, ka Rīgas pilsētas pašvaldība šogad rēķinājusies ar Rīgas ostā pārkrauto kravu apjomu kritumu par 10%, un šāds potenciālais samazinājums arī ierēķināts Rīgas šā gada budžetā. Saskaņā ar pirmo mēnešu rezultātiem, kravu apgrozījums ostā arī ir sarucis par desmito daļu.

Rīgas brīvostas vadītājs atzina, ka kravu kritums vērojams ne tikai Rīgas, bet arī Ventspils ostā. Savukārt Liepājas ostai izdevies noturēt savus apjomus. Taču, tā kā ar kravu apjomu kritumu vairāk vai mazāk saskaras visas Latvijas lielākās ostas, šī problēma jārisina valdības līmenī.

"Ir jāanalizē tās izmaksas, kas saistītas ar kravu pārvadāšanu pa dzelzceļu," teica Ameriks, vēlāk piebilstot: "Vajag saprast, vai ir iespējams manevrēt ar tiem pašiem dzelzceļa tarifiem." Arī Rīgas brīvosta runā ar ostā strādājošajām stividorkompānijām par iespēju samazināt tarifus.

Ameriks atzina, ka varētu mainīt ostas tarifu politiku un samazināt peļņas mērķus.

Kļūda rakstā?

Iezīmējiet tekstu un spiediet Ctrl+Enter, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Iezīmējiet tekstu un spiediet uz Ziņot par kļūdu pogas, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Saistītie raksti

Vairāk

Svarīgākais šobrīd

Vairāk

Interesanti