Kultūras ziņas

Ričards III plosās Dailes teātrī

Kultūras ziņas

Krievijas labākās izrādes Rīgā

Izdejo Skolu jaunatnes deju svētku lielkoncertu

Sāk gatavoties XI Latvijas Skolu jaunatnes dziesmu un deju svētkiem

Pievērs uzmanību – raksts publicēts pirms 9 gadiem.

Sākusies gatavošanās XI Latvijas Skolu jaunatnes dziesmu un deju svētkiem, kas norisināsies nākamajā gadā. Aizvadītājā nedēļas nogalē Ķīpsalā izmēģināts deju lielkoncerts.

Latvijas Skolu jaunatnes dziesmu un deju svētki notiek reizi piecos gados starplaikā starp Vispārējiem latviešu dziesmu un deju svētkiem. XI Latvijas Skolu jaunatnes dziesmu un deju svētki norisināsies no 2015.gada 6. līdz 12.jūlijam Rīgā. Iepriekšējie Latvijas Skolu jaunatnes dziesmu un deju svētki notika Rīgā no 2010.gada 6. līdz 11.jūlijam

"Tāpat kā lielie svētki, arī skolēnu svētki notiek ik pēc pieciem gadiem, un visus piecus gadus mēs gatavojamies. Šodien ir modelēšanas koncerts, kurā izvērtēs, kuras dejas der, kuras ne, kurās vecuma grupās, vai bērniem patīk vai nepatīk," stāsta tautas deju ansambļa "Rotaļa" mākslinieciskais vadītājs Gints Baumanis.

Kā stāsta svētku rīcības komitejas izpilddirektore Agra Bērziņa, nupat noslēgušās koru un tautas deju kolektīvu skates, kurās žūrija vēroja, kā veicas ar svētku repertuāra apgūšanu. Tālāk sekos darbs pie deju repertuāra 2015.gada svētkiem. Agra Bērziņa norāda - plānots, ka XI Latvijas Skolu jaunatnes dziesmu un deju svētkos piedalīsies vairāk nekā 35 000 Latvijas dziedātāju, dejotāju, mūziķu, zīmētāju, teātra spēlētāju.

Kļūda rakstā?

Iezīmējiet tekstu un spiediet Ctrl+Enter, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Iezīmējiet tekstu un spiediet uz Ziņot par kļūdu pogas, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Saistītie raksti

Vairāk

Svarīgākais šobrīd

Vairāk

Interesanti