VNĪ apstrīd Rīgas būvvaldes lēmumu atteikt būvatļauju «Nākotnes namam»

Pievērs uzmanību – raksts publicēts pirms 8 gadiem.

VAS „Valsts nekustamie īpašumi” (VNĪ) apstrīdējusi Rīgas pilsētas būvvaldes 20.janvāra lēmumu atteikt būvatļaujas izsniegšanu Latvijas Okupācijas muzeja rekonstrukcijai, informē VNĪ pārstāvji.

Jau vēstīts, ka Rīgas pilsētas būvvalde 20. janvārī lēma neizsniegt būvatļauju plānotajam Okupācijas muzeja piebūves projektam, skaidrojot to ar Rīgas pilsētas arhitekta kolēģijas negatīvo atzinumu un projekta attīstītāja – VNĪ nespēju vai nevēlēšanos noteiktajā termiņā iesniegt koriģētu būvprojektu.

Izvērtējot būvvaldes pieņemto lēmumu, VNĪ ir konstatējusi, ka Rīgas domes būvvalde nav vērtējusi iesniegumu būvatļaujas izsniegšanai Padomju okupācijas muzeja rekonstrukcijai pēc būtības, un secinājusi, ka būvvalde nav pareizi izvērtējusi tiesisko pamatu būvatļaujas izsniegšanai, ko arī VNĪ detalizēti ir aprakstījis savā iesniegumā par būvvaldes lēmuma apstrīdēšanu.

Tādējādi VNĪ, pamatojoties ar Administratīvā procesa likumu normām, ir lūgusi Rīgas domes Pilsētas attīstības departamentu (RD PAD) atcelt Rīgas pilsētas būvvaldes 2016. gada 20. janvāra lēmumu un uzlikt par pienākumu Rīgas pilsētas būvvaldei izdot būvatļauju.

Precizējot projekta būvatļaujas saņemšanas gaitu, VNĪ informē, ka 2015. gada 11. maijā VNĪ iesniedza pieteikumu (reģistrēts būvvaldē ar Nr. BV-15-13788-sd) par būvatļaujas izdošanu ar projektēšanas nosacījumu izpildi un tehnisko projektu, ņemot vērā 2008. gada 12. februārī būvvaldē saskaņoto objekta skiču projektu.

Būvvalde 2015. gada 9. jūnija vēstulē, administratīvajā aktā, pagarināja būvatļaujas izdošanas termiņu līdz 2015. gada 10. septembrim un vienlaicīgi norādīja uz būvprojekta trūkumiem, kā arī lūdza Rīgas pilsētas arhitekta viedokli par projektu. Valsts kultūras pieminekļu aizsardzības inspekcija ēku atzinusi par kultūrvēsturiski vērtīgu un nav iebildusi pret "Nākotnes nama" būvniecību. "Neskatoties uz to, Rīgas pilsētas arhitekta biroja vadītājs Gvido Princis savā atzinumā, kuru Rīgas pilsētas būvvaldei iesniedzis 2015. gada 8. septembrī, ieteicis neatbalstīt būvatļaujas izsniegšanu Latvijas Okupācijas muzeja piebūves "Nākotnes nama" būvniecībai," atgādina VNĪ.

VNĪ norāda, ka būvvaldes norādītās nepilnības ir novērsusi, taču administratīvais akts netika izdots, jo Rīgas pilsētas arhitekta viedoklis tika saņemts novēloti. Administratīvā akta izdošanas termiņš atkārtoti tika pagarināts ar Rīgas domes Pilsētas attīstības departamenta  lēmumu.

Par šo RD PAD lēmumu VNĪ iesniedza Administratīvās rajona tiesas Rīgas tiesu namam sūdzību, lūdzot tiesu atcelt RD PAD lēmumu kā nepamatotu un noteikt būvvaldei saīsināto termiņu administratīvā akta izdošanai. Tiesa šo VNĪ sūdzību apmierināja un noteica būvvaldei termiņu administratīvā akta izdošanai 2016. gada 25. janvāri.

Kļūda rakstā?

Iezīmējiet tekstu un spiediet Ctrl+Enter, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Iezīmējiet tekstu un spiediet uz Ziņot par kļūdu pogas, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Saistītie raksti

Vairāk

Svarīgākais šobrīd

Vairāk

Interesanti