Dienas ziņas

Konstatē nepilnības glābšanas koordinēšanā

Dienas ziņas

Plāno ieviest priekšapmaksas atkritumu maisus

Ventspilī iekārto koncertzāles laukumu

Ventspilī iekārto koncertzāles laukumu

Pievērs uzmanību – raksts publicēts pirms 9 gadiem.

Šonedēļ Ventspils centrālajā Lielajā laukumā tiek klāts granīta segums un stādītas ābeles. Tā ir vieta, kur tiek plānota Ventspils koncertzāle, kas no Liepājas un Rēzeknes  koncertzālēm atšķirsies ar to, ka pildīs Mūzikas vidusskolas funkcijas un tikai sekundāri tiks pielietota koncertu programmām. Arī pati ideja tiek realizēta atšķirīgi no citiem reģioniem - vispirms tiks labiekārtota vieta un tikai pēc tam būvēta koncertzāle. Šai ēkai vajadzētu vērt durvis Latvijas simtgadē.

Ventspils Mūzikas vidusskolas un koncertzāles projekts iesniegts Vides aizsardzības un reģionālās attīstības ministrijā un cer uz Eiropas līdzfinansējuma piesaisti.

Ēkā paredzēta vieta gan mūzikas vidusskolai un koncertzālei, gan mūzikas bibliotēkai. Šobrīd Ventspils Mūzikas vidusskolas darbība tiek nodrošināta astoņās dažādās ēkās, kas pieņemams tikai kā pagaidu risinājums.

Idejas autora Deivida Kuka vadībā koncertzāle tiek projektēta jau kopš 2005. gada. Pilsētas arhitekte Daiga Dzedone stāsta, ka no drosmīgās starptautiski atzītā arhitekta idejas ventspilnieki nav atkāpušies.

''Lielā zāle un mazā zāle, kamerzāle, kuras ārējā siena būs atverama un vasaras laikā kalpos kā skatuve, un skatītāji sēdēs uz šī lielā paugura kā brīvdabas teātrī vai amfiteātrī,” stāsta Daiga Dzedone.

Kamēr Cēsīs, Liepājā un Rēzeknē koncertzāļu apjomi jau pavisam taustāmi, Ventspilī sākts no otra gala – ar Lielā laukuma labiekārtošanu. Te atradīsies strūklaka un mākslīgi uzbērtas kāpas iezīmē laukuma vidu.

Kā stāsta Ventspils pilsētas ainavu arhitekte Lilita Zeltiņa, šopavasar tieši šeit ziedēšot visskaistākās tulpes. Šajās dienās tiek stādīti neierasti apstādījumiem koki - ābeles.

Ventspilniekiem ir sapnis - jauno Mūzikas skolu ar koncertzāles funkcijām ekspluatācijā nodot Latvijas simtgadē 2018. gada 18.novembrī.

Kļūda rakstā?

Iezīmējiet tekstu un spiediet Ctrl+Enter, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Iezīmējiet tekstu un spiediet uz Ziņot par kļūdu pogas, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Saistītie raksti

Vairāk

Svarīgākais šobrīd

Vairāk

Interesanti