Okupācijas muzeja piebūves attīstītājiem jāiesniedz jauna būvniecības iecere ar jauniem saskaņojumiem

Pievērs uzmanību – raksts publicēts pirms 8 gadiem.

Latvijas Okupācijas muzeja piebūves projekta attīstītājiem jaunā būvniecības iecere būs no jauna jāsaskaņo visās attiecīgajās institūcijās, apliecināja Rīgas pilsētas būvvaldes pārstāve Ilze Žūka.

Pēc būvvaldes lēmuma atteikt būvatļaujas izsniegšanu pērn maijā iesniegtajai iecerei projekta attīstītājiem būvvaldē jāiesniedz jauna būvniecības iecere, skaidroja Žūka. Būvvaldes vadītājs Inguss Vircavs, paziņojot par būvvaldes lēmumu noraidīt muzeja piebūves ieceri, jau iepriekš žurnālistiem akcentēja, ka tā var būt tā pati Gunāra Birkerta ideja, kas koriģēta atbilstoši iepriekš saņemtajiem iebildumiem un aktuālajiem vizuālajiem risinājumiem.

Jaunajam būvprojektam četros eksemplāros jābūt ne vien noformētam atbilstoši normatīvo aktu prasībām, bet jābūt pievienotiem arī jauniem saskaņojumiem ar inženierkomunikāciju turētājiem, Valsts kultūras pieminekļu aizsardzības inspekciju un citām nepieciešamajām institūcijām, kā arī tam jābūt veiktai pilnai ekspertīzei, pastāstīja Žūka.

"Turklāt izmainītajam risinājumam jābūt no jauna izskatītam Rīgas pilsētas arhitekta kolēģijā un Rīgas vēsturiskā centra saglabāšanas un attīstības padomē. Būvprojektam pievienojamas arī būvprojekta vadītāja un ekspertīzes vadītāja civiltiesiskās apdrošināšanas polises," piebilda būvvaldes pārstāve. Būvvaldes vadītājs Vircavs, paziņojot par lēmumu noraidīt muzeja piebūves ieceri, iepriekš akcentēja, ka būvvalde varēs akceptēt tikai tādu būvprojektu, par kuru pozitīvu atzinumu būs izteicis pilsētas galvenais arhitekts Gvido Princis.

Būvvalde 20.janvārī nosūtījusi VAS "Valsts nekustamie īpašumi" (VNĪ) rakstisku atteikumu veikt atzīmi par projektēšanas nosacījumu izpildi iesniegtajai muzeja piebūves būvniecības iecerei, pastāstīja Žūka.

Kā ziņots, Rīgas pilsētas būvvalde 20.janvārī pieņēmusi lēmumu noraidīt pērn maijā VNĪ iesniegto Latvijas Okupācijas muzeja piebūves ieceri, par kuru pilsētas arhitekts Princis izteica negatīvu atzinumu.

Būvvaldes vadītājs Vircavs žurnālistiem pastāstīja, ka būvvalde, tā arī nesaņemot precizētā projekta tehnisko risinājumu dokumentāciju, izvērtējusi iepriekš iesniegtos dokumentus un ieceri noraidījusi.

Kā ziņots, Kultūras ministrija, VNĪ un Latvijas Okupācijas muzeja biedrība pauž neizpratni un neapmierinātību saistībā ar Latvijas Okupācijas muzeja piebūves jeb Nākotnes nama projekta īstenošanas apturēšanu. Par konkrētiem tālākas rīcības soļiem projekta īstenotāji lems pēc iepazīšanās ar rakstisku Rīgas pilsētas būvvaldes lēmuma pamatojumu.

Kļūda rakstā?

Iezīmējiet tekstu un spiediet Ctrl+Enter, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Iezīmējiet tekstu un spiediet uz Ziņot par kļūdu pogas, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Saistītie raksti

Vairāk

Svarīgākais šobrīd

Vairāk

Interesanti