Kultūras ziņas

Jauna opera bērniem

Kultūras ziņas

Asprātīga izrāde bērniem "Kaka un pavasaris"

"Lielais dzintars" starptautiska arhitektūras konkursa finālā

Koncertzāle «Lielais dzintars» nominēta starptautiskai arhitektūras balvai Ņujorkā

Pievērs uzmanību – raksts publicēts pirms 8 gadiem.

Arhitekta Folkera Gīnkes biroja izstrādātais Liepājas koncertzāles "Lielais dzintars" projekts iekļuvis prestiža starptautiskā arhitektūras konkursa "Architizer A+Awards" finālā, sacenšoties konkurencē ar labākiem arhitektūras un dizaina projektiem no 100 pasaules valstīm.

Šis ir augsts sasniegums Latvijas arhitektūras mērogā, ņemot vērā plašu starptautisku konkurenci konkursā. "Architizer A+ Awards" ir nozīmīga apbalvojumu programma, kuras uzdevums ir veicināt un atbalstīt gada labākos veikumus arhitektūrā. Galvenais balvas piešķiršanas mērķis ir veicināt jēgpilnas arhitektūras novērtēšanu un atzīšanu pasaulē.

Konkursa finālistus ik gadu izvēlas starptautiska žūrija, kas sastāv no 300 jomas profesionāļiem. Projektu pamata atlases kritēriji konkursā skar arhitektūras formu, funkcionalitāti un novitāti, liela nozīme ir piešķirta arhitektūras iecerei un vīzijai.

"Architizer" ir viena no pasaulē lielākajām arhitektūras datu bāzēm internetā, kurā apkopotas vairāk nekā 100 000 pasaules prestižāko un lielāko uzņēmumu ēkas. Datu bāze ir populārs un pieprasīts interneta resurss arhitektu, studentu un citu interesentu vidū. 

Koncertzāle "Lielais dzintars" nominēta kategorijā "Kultūras telpa/teātris". Vēl šajā kategorijā ir nominēts Harbinas opernams Ķīnā, koncertzāle "Stormen" Norvēģijas pilsētā Būdē un divi objekti Polijā - konferenču centrs Katovicē un Šekspīra teātris Gdaņskā.

Līdztekus žūrijas vērtējumam norit arī publikas balsojums, kurā ikviens atbalstītājs līdz 1.aprīlim aicināts reizi dienā nobalsot par sev tīkamāko ēku. Balsot iespējams "Architizer" mājaslapā.

Uzvarētājus paziņos 12.aprīlī, savukārt svinīgā apbalvošana notiks maijā.

Kļūda rakstā?

Iezīmējiet tekstu un spiediet Ctrl+Enter, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Iezīmējiet tekstu un spiediet uz Ziņot par kļūdu pogas, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Saistītie raksti

Vairāk

Svarīgākais šobrīd

Vairāk

Interesanti