Diskutēs par jaunas koncertzāles projektu Rīgā

Pievērs uzmanību – raksts publicēts pirms 7 gadiem.

Rīgā līdz 2030.gadam ir plānots uzcelt jaunu koncertzāli. 14.jūnijā par tās projektu diskutēs gan būvniecības, gan kultūras nozares profesionāļi. Diskusijas ietvaros runās par videi draudzīgu risinājumu, kas arī veiksmīgi iekļautos pilsētvidē.

"Ir droši vien vairāk diskusiju par to, kāda šī zāle, ar kādiem parametriem mūziķiem, skatītājiem, industrijai, uzņēmējdarbībai, vietējam, starptautiskam mērogam? Šie ir tie galvenie jautājumi, kas ir bijuši aktuāli un joprojām ir aktuāli diskusijā, domājot par koncertzāli," stāsta Rīgas pilsētas arhitekts Gvido Princis.

Diskusijas ietvaros ar koncertzāles projekta attīstību saistīto nozaru profesionāļi – arhitekti, būvinženieri, plānotāji, mūzikas industrijas pārstāvji – iepazīsies ar trīs iespējamo koncertzāles projektu ideju – konferenču un koncertu centru Skanstē, Rīgas Kongresu nama rekonstrukciju par multifunkcionālu centru ar koncertzāli un Zaķusalas konferenču centru – autoru prezentācijām un diskutēs par nepieciešamajām projektu arhitektoniskajām un pilsētvides kvalitātēm.

Diskusijā piedalīsies arhitekts Jānis Krastiņš, arhitekts Andis Sīlis, arhitekts un plānotājs Uģis Kaugurs, sociālantropologs Viesturs Celmiņš, Latvijas Pasākumu producentu asociācijas pārstāvis Gints Putniņš, Kultūras ministrijas pārstāvji Dace Vilsone un Jānis Dripe, ka arī Rīgas pilsētas arhitekta biroja direktors, Rīgas pilsētas arhitekts Gvido Princis.

Diskusijā tiks iekļauti šādi jautājumi:

  • Kāda ir pieredze un kas būtu jāzina lēmumu pieņēmējiem un jāņem vērā projektu attīstītājiem par koncertzāles un konferenču centra ietekmi uz pilsētvides kvalitāti?
  • Kā veicināt projektu arhitektūras kvalitāti (principi, kritēriji) un mazināt negatīvās ietekmes riskus?
  • Kas būtu akcentējams, domājot par plānoto objektu pielāgošanos klimata pārmaiņām un virzoties uz gudro, zaļo un iekļaujošo pilsētu ka stratēģisku mērķi ES līmenī?

Diskusija notiks Rīgas pilsētas arhitekta birojā no plkst. 10 līdz 12.30.

 

Kļūda rakstā?

Iezīmējiet tekstu un spiediet Ctrl+Enter, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Iezīmējiet tekstu un spiediet uz Ziņot par kļūdu pogas, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Saistītie raksti

Vairāk

Svarīgākais šobrīd

Vairāk

Interesanti