Ar izstādi «30. gadu elegance» Rīgā durvis vērs Modes muzejs

Pievērs uzmanību – raksts publicēts pirms 7 gadiem.

Ar pazīstamā modes vēsturnieka un kolekcionāra Aleksandra Vasiļjeva kolekcijas tērpu un aksesuāru izstādi "30.gadu elegance" 24.oktobrī Vecrīgā, Grēcinieku ielā 24, netālu no Melngalvju nama, durvis vērs Modes muzejs, lsm.lv pavēstīja muzeja veidotāji.

Modes muzeja izveide ir privāta iniciatīva. Muzeja veidotāja un vadītāja Nataļja Muzičkina ir Maskavas arhitekte, kura jau vairākus gadus par savām īstajām mājām dēvē Rīgu, atzīstot, ka Rīgas mērogs, brīnišķīgā arhitektūra un bagātīgā kultūras dzīve ir ideāli piemērota mūsdienu cilvēkam. Viņas senā ideja izveidot muzeju ieguva konkrētākas aprises, kad Nataļja Muzičkina Rīgā satika savu seno paziņu Aleksandru Vasiļjevu. Viņa ierosinājums sadarboties ar prieku tika pieņemts, un tā radās Modes muzejs sadarbībā ar Aleksandra Vasiļjeva fondu.

Muzejā būs apskatāma interaktīva pastāvīgā ekspozīcija un Aleksandra Vasiļjeva kolekcijas tērpu un aksesuāru izstāde «30. gadu elegance». Holivudas dīvas Grēta Garbo un Marlēna Dītriha, modes dižie meistari, sports un ilgviļņi, Art Deco dizains un femme fatale tēls, Lielā depresija un Otrā pasaules kara sākums – tie ir 30. gadi. Šo spraigo laikposmu ar visām tā pretrunām un iekšējo dramatismu modes vēsturnieki gluži pelnīti mēdz dēvēt par «pirmskara šiku».

Ekspozīcija iekārtota tā, lai skatītājs varētu ne tikai gūt ieskatu Eiropas pirmskara modē, bet arī novērtēt Latvijas ieguldījumu kopējā tā laika kultūras kontekstā, jo tieši starpkaru periodā dzīve Rīgā uzplauka sevišķi spoži. Te bija kinoteātri, deju plači un kafejnīcas, restorāni un kabarē, modesdāmas un dendiji, smalki veikali, žurnāli un balles…

Kļūda rakstā?

Iezīmējiet tekstu un spiediet Ctrl+Enter, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Iezīmējiet tekstu un spiediet uz Ziņot par kļūdu pogas, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Saistītie raksti

Vairāk

Svarīgākais šobrīd

Vairāk

Interesanti