Laika ziņas
Ūdenslīmeņa kāpums Daugavā pie Jēkabpils mitējies; novadā cer uz salu
(papildināts)
Ūdenslīmeņa kāpums Daugavā pie Jēkabpils mitējies; novadā cer uz salu (papildināts)
Pļaviņu ūdenskrātuvē pie Zeļķiem un Jēkabpils ūdens līmeņa kāpums uz kādu brīdi sala ietekmē ir mitējies, Latvijas Radio pastāstīja Latvijas Vides, ģeoloģijas un meteoroloģijas centra (LVĢMC) hidroloģe Līga Klints. Viņa norādīja, ka situācija Daugavā ir nestabila un, sākoties atkusnim, varētu atsākties plaša vižņu un ūdens masu kustība.
Sāk paaugstināties ūdenslīmenis Jēkabpilī; spēkā oranžais brīdinājums
(papildināts)
Sāk paaugstināties ūdenslīmenis Jēkabpilī; spēkā oranžais brīdinājums (papildināts)
Naktī uz sestdienu, 6. janvāri, sācis paaugstināties ūdenslīmenis Daugavā pie Jēkabpils, informēja Latvijas Vides, ģeoloģijas un meteoroloģijas centrs (LVĢMC). Tā kā Latvijā iestājies bargs sals, gan iekšzemes, gan piekrastes ūdeņos turpinās intensīva ledus veidošanās. Valsts centrālās un austrumu daļas upēs ledus veidošanās izraisīja krasas ūdenslīmeņa svārstības, bet Pļaviņu ūdenskrātuvē notiek ļoti spēcīga vižņu blīvēšanās.
Izplatīts brīdinājums par stipru salu
Izplatīts brīdinājums par stipru salu
Valsts centrālajā un austrumu daļā izplatīts dzeltenās un oranžās pakāpes brīdinājums par gaidāmo salu, liecina informācija Latvijas Vides, ģeoloģijas un meteoroloģijas centra (LVĢMC) tīmekļvietnē. Galvaspilsētā nakts laikā aukstums varētu sasniegt -20 grādu atzīmi, bet galējos valsts austrumu rajonos – pat pietuvoties -30 grādu atzīmei.
Latvijas upēs turpina kāpt ūdenslīmenis
Latvijas upēs turpina kāpt ūdenslīmenis
Latvijas upēs turpinās ūdenslīmeņa kāpums – ir plaši applūdušas upju palienes un zemākās vietas, spēkā dzeltenās pakāpes brīdinājums par augstu ūdenslīmeni, informē Latvijas Vides, ģeoloģijas un meteoroloģijas centrs (LVĢMC).
Jaunais gads iesāksies ar salu
Jaunais gads iesāksies ar salu
Nākamajā nedēļā gaisa temperatūra pazemināsies un visā Latvijas teritorijā iestāsies sals, prognozē Latvijas Vides, ģeoloģijas un meteoroloģijas centra (LVĢMC) speciālsiti.
Vecgada dienā laiks saglabāsies lielākoties mākoņains
Vecgada dienā laiks saglabāsies lielākoties mākoņains
Vecgada dienā laiks saglabāsies lielākoties mākoņains un vietām gaidāms neliels sniegs, bet pēcpusdienā Vidzemē debesis skaidrosies, liecina Latvijas Vides, Ģeoloģijas un meteoroloģijas centra sagatavotā prognoze.

Vairāk

Svarīgākais šobrīd