Kultūra / Māksla
Forma veidojas no krāsas – mākslinieces Daigas Grantiņas «Lauka telpa»
Forma veidojas no krāsas – mākslinieces Daigas Grantiņas «Lauka telpa»
"Katram materiālam ir sava īpašība, kā tas var krāsu pārnest, turēt to. Pēdējā laikā man arvien vairāk forma veidojas no krāsas, nevis otrādi," saka Francijā dzīvojošā māksliniece Daiga Grantiņa. Pērn mākslas muzejā "Rīgas Birža" viņa sarīkoja personālizstādi "Lauka telpa". Tā bija līdz šim lielākā starptautiski atzītās mākslinieces darbu ekspozīcija Latvijā. Par "Lauka telpu" Grantiņa nominēta Purvīša balvai 2023.  
Dalītā bēda. Mākslinieces Ances Eikenas spēja skatītāju pielaist tuvu gan traumatiskai pieredzei, ga...
Dalītā bēda. Mākslinieces Ances Eikenas spēja skatītāju pielaist tuvu gan traumatiskai pieredzei, gan mīlestībai
Māksliniece Ance Eikena Purvīša balvai nominēta par personālizstādi "Dievs Tēvs Debesīs" mākslas telpā "Brīvība". Izstāde ir stāsts par mākslinieces attiecībām ar tēvu alkoholiķi, kas rosina domāt par tik daudzām ģimenēm pazīstamo pieredzi un tās cēloņiem. Mākslas zinātniece Līna Birzaka-Priekule atzīmē mākslinieces spēju un drosmi skatītāju pielaist tik tuvu gan traumatiskai pieredzei, gan mīlestībai, ka "kļūst neērti un nedaudz pat kauns".
«Plūstoši» – dizainera Germana Ermiča pirmā personālizstāde Latvijā
«Plūstoši» – dizainera Germana Ermiča pirmā personālizstāde Latvijā
No 13. aprīļa Dekoratīvās mākslas un dizaina muzejā skatāma starptautiski atzītā latviešu dizainera Germana Ermiča pirmā personālizstāde Latvijā, kam dots nosaukums "Plūstoši". Izstāde apkopo autora nozīmīgāko veikumu, atklājot radošo procesu, mākslas paņēmienus un filozofiju. Savas idejas viņš visbiežāk īsteno stiklā, bet strādā arī ar citiem materiāliem.
Ceļojums uz nezināmo gleznotāja Aivja Pīzeļa izstādē «Lidojums»
Ceļojums uz nezināmo gleznotāja Aivja Pīzeļa izstādē «Lidojums»
Krāsām bagāts, spilgts un neparedzams – Rīgā, klasiskās mākslas galerijā "Antonija", apskatāma gleznotāja Aivja Pīzeļa izstāde par emocionālo un garīgo lidojumu uz nezināmo. Tas ir arī mākslinieka pilnveidošanās ceļš, kurā viņš no iemācītā klasiskā stila sper soli uz ekspresīvāku un dzīvāku stilu.
Daugavpils Marka Rotko mākslas centrs – templis māksliniekiem un apmeklētājiem. Saruna ar centra vad...
Daugavpils Marka Rotko mākslas centrs – templis māksliniekiem un apmeklētājiem. Saruna ar centra vadītāju Māri Čačku
Aprīlī aprit 10 gadi, kopš Daugavpils cietokšņa vēsturiskajā artilērijas arsenāla ēkā atklāts Daugavpils Marka Rotko mākslas centrs. Jubilejas svinības plānotas no 22. līdz 28. aprīlim. Nedēļas garumā apmeklētājus gaida dažādi koncerti, jaunas izstādes, audiovizuālas un muzikālas performances. Svētku programmas kulminācija paredzēta 28. aprīlī, kad tiks atklāta pasaulslavenā mākslinieka Marka Rotko oriģināldarbu jaunā ekspozīcija.
Atmiņu izpēte kā savu sakņu meklēšana. Raiņa un Aspazijas mājā skatāma mākslinieces Annas Pommeres i...
Atmiņu izpēte kā savu sakņu meklēšana. Raiņa un Aspazijas mājā skatāma mākslinieces Annas Pommeres izstāde
Mākslinieci Annu Pommeri jau ilgāku laiku padziļināti interesē atmiņu tēma. Par to viņa runā savos mākslas darbos, un tai veltīts arī viņas topošais doktorantūras projekts. Pēc mākslinieces domām – tieši atmiņas veido cilvēka identitāti un piederību, un, tās analizējot, cilvēkam ir iespēja labāk saprast pašam sevi. No 6. aprīļa Raiņa un Aspazijas mājā Rīgā būs skatāma Annas Pommeres gleznu un asamblāžu izstāde "Atmiņas artefakti", ko autore dēvē par priekšvārdu doktorantūras darbam.

Vairāk

Svarīgākais šobrīd