Kultūra / Māksla
Rotaļīga un izzinoša satikšanās ar mākslīgo intelektu Jurģa Petera personālizstādē «Sintētiskā klātb...
Rotaļīga un izzinoša satikšanās ar mākslīgo intelektu Jurģa Petera personālizstādē «Sintētiskā klātbūtne»
Rotaļīga un izzinoša satikšanās ar mākslīgo intelektu skatītājus gaida jauno mediju mākslinieka Jurģa Petera personālizstādē "Sintētiskā klātbūtne", ko ceturtdien, 20. jūlijā, atklās ISSP galerijā. Izstādes centrālais darbs būs interaktīva instalācija, ar kuru skatītāji varēs sadarboties un ietekmēt tajā redzamos attēlus un vizuālos kodus. Izstāde būs mēģinājums daudz tuvāk un personiskāk iepazīstināt ar sintētisko klātbūtni, kas ir mums visapkārt esošie mākslīgā intelekta algoritmi. 
Cēsis piepilda māksla, mūzika un teātris – sāksies Cēsu Mākslas festivāls
Cēsis piepilda māksla, mūzika un teātris – sāksies Cēsu Mākslas festivāls
Atmiņu pieminējums, refleksija par latviešiem un lietuviešiem kopīgo, kā arī meditācijas un mistiska pieredze apkārt Baltijas jūrai – lūk, daži no Cēsu Mākslas festivāla akcentiem, ar kuriem iepazīstina laikmetīgās mākslas izstādes "Tagadnes artefakti" kuratore Žanete Skarule un mūzikas programmas veidotājs Arturs Maskats. Laikposmā no 15. jūlija līdz 20. augustam festivāls aicina pieredzēt bagātīgu vizuālās mākslas, mūzikas un teātra notikumu programmu. 
Raganas, nāras, bangu lauvas. Māksliniece Velta Emīlija Platupe ved Aspazijas iedvesmotā jūras pasau...
Raganas, nāras, bangu lauvas. Māksliniece Velta Emīlija Platupe ved Aspazijas iedvesmotā jūras pasaulē
Gan Jūrmalas mākslas telpās, gan brīvdabā šobrīd ļoti bagātīgi skatāmi mākslas darbi par jūras tēmu, kas iekļaujas starptautiskajā mākslas biennālē "Marīna 2023". Piektdien biennālei pievienosies Aspazijas māja Dubultos, kur sāksies izstāde "Maģiskās jūras būtnes. Kur tās mīt?". Izstāde skatītāju ievedīs Aspazijas radīto jūras tēlu pasaulē, kam vizuālus vaibstus piešķīrusi māksliniece Velta Emīlija Platupe. Aspazija savā jūrai veltītajā dzejā bieži vien ir kaislīga, vētraina un dumpinieciska, un tieši tādi ir arī Veltas Emīlijas Platupes darbi.
FOTO: Slavenā Spānijas Prado muzeja kolekcijas izstāde Rīgas sirdī
FOTO: Slavenā Spānijas Prado muzeja kolekcijas izstāde Rīgas sirdī
Pašā Rīgas sirdī, Esplanādē, līdz augusta vidum ir skatāma Spānijas slavenā Prado muzeja kolekcijas izstāde. Tiesa gan, ne oriģināli, bet īpaši pilsētvidei pielāgotas muzeja slavenāko darbu reprodukcijas, kas ļauj tuvplānā iepazīt Prado kolekcijas bagātību. Parkā apskatāmie 50 lielformāta darbi aptver gandrīz tūkstoš gadu ilgu laika posmu Rietumu glezniecībā.
Misija – saglabāt Līvānu stikla izstrādes tradīciju. Ceļojošā izstāde «Stikla sajūta»
Misija – saglabāt Līvānu stikla izstrādes tradīciju. Ceļojošā izstāde «Stikla sajūta»
Savu ceļu ārpus Līvāniem sākusi Liepājas muzejā atklāta stikla mākslas darbu izstāde, kas veidota sadarbībā ar Līvānu stikla un amatniecības centru. Izstādē apskatāmi projekta "Stikla sajūta" laikā tapušies autordarbi, kurus veidojuši desmit dažādu paaudžu ievērojamākie Baltijas stikla mākslinieki. Viens no autoriem, Herberts Erbs, dzīvo un strādā Liepājā, taču projekta laikā devās uz Līvāniem, lai radītu jaunus darbus. 
Cēsīs atklāta trimdas latviešu mākslinieku izstāde «Aiz horizonta – ALMA biedri Cēsīs»
Cēsīs atklāta trimdas latviešu mākslinieku izstāde «Aiz horizonta – ALMA biedri Cēsīs»
Pasaules latviešu mākslas centrā (PLMC) Cēsīs atklāta Amerikas latviešu mākslinieku apvienības izstāde "Aiz horizonta – ALMA biedri Cēsīs". "Mēs to ņēmām no Valda Atāla dziesmas rindiņas, bet ideja bija savienot šos horizontus – ALMU ar Cēsīm," izstādes nosaukumu skaidro Pasaules latviešu mākslas centra Cēsīs vadītājs Kārlis Kalderovskis.
Visas mākslas sadodas rokās. Simtgadniece Vija Vētra atklāj multimediālu izstādi
Visas mākslas sadodas rokās. Simtgadniece Vija Vētra atklāj multimediālu izstādi
Šobrīd Latvijā viesojas simtgadniece Vija Vētra. Dejotāja, horeogrāfe un pedagoģe arī savā cienījamā vecumā pierāda cilvēka kā radošas personības nozīmi un galvenais – spēju atrast šo radošo šķautni gan dejā, gan mākslā. Pirms Jāņiem viņa dejoja jubilejas koncertā Rīgas Latviešu biedrības namā, pirms dažām dienām Siguldā līdz naktij iestudēja dejas, bet mākslas galerijā "Noass" nule atklāta viņas multimediālā mākslas izstāde "1:100".

Vairāk

Svarīgākais šobrīd