Kultūra / Māksla
Zūdošās atmiņas un izgaistošās ainavas fotoizstādē «Vieta, kas eksistē un neeksistē vienlaikus»
(pap...
Zūdošās atmiņas un izgaistošās ainavas fotoizstādē «Vieta, kas eksistē un neeksistē vienlaikus» (papildināts)
Radošs tandēms darbā un dzīvē, fotogrāfu pāris, bet katrs šajā profesijā dara kaut ko pilnīgi citu. Armands Andže fotografē 19. gadsimta tehnoloģijā, uz stikla platēm. Savukārt Līga Vēliņa fotogrāfiju apstrādei izmanto vismodernākās 21. gadsimta metodes, 3D skenēšanu. Ceturtdien, 3. augustā, Latvijas Fotogrāfijas muzejā atklās viņu kopizstādi "Vieta, kas eksistē un neeksistē vienlaikus" un arī Armanda Andžes instalāciju "29 ainavas".
Laikmetīgās mākslas festivāls «Survival Kit» notiks Vidzemes tirgū
Laikmetīgās mākslas festivāls «Survival Kit» notiks Vidzemes tirgū
Laikmetīgās mākslas festivāls "Survival Kit" šogad no 7. septembra līdz 8. oktobrim notiks pašā Rīgas centrā – Vidzemes tirgū. Festivāla laikā notiks divas izstādes – festivāla centrālā izstāde "Attāluma draudzības" Ingas Lāces un Alīsijas Nokas mākslinieciskajā vadībā, kā arī iedvesmojošā projekta "Mākslinieks ir klātesošs" noslēguma izstāde, kurā izstādīs darbus, ko septiņi Latvijas mākslinieki radījuši kopā ar skolēniem no visas Latvijas.
No komforta zonas uz radošu portālu. Karostas ūdenstorņa rezidencē aicina ielūkoties mākslinieku ikd...
No komforta zonas uz radošu portālu. Karostas ūdenstorņa rezidencē aicina ielūkoties mākslinieku ikdienā
Liepājas Karostas ūdenstorņa mākslinieku rezidence – tā ir satikšanās vieta, uzsver tēlnieks un rezidences kurators Egons Peršēvics. Jau ceturto vasaru ikviens interesents var ne tikai ielūkoties ūdenstorņa iekštelpās, bet arī piedzīvot mākslinieku darba ikdienu. Šosezon rezidencē strādā trīs gleznotāji – Līga Ķempe, Gunta Lante un Klāvs Loris –, un paralēli viņiem radoši darbojas arī Peršēvics pats. 
Londonas muzejā klasiku papildina mūsdienu cilvēku tēli
Londonas muzejā klasiku papildina mūsdienu cilvēku tēli
Slavenajā Lielbritānijas galvaspilsētas Londonas Viktorijas un Alberta muzejā klasiskās skulptūras papildinājuši mūsdienu vienkāršo tumšādaino cilvēku tēli. To autors ir mākslinieks Tomass Dž. Praiss.
Noņemt stigmu feminismam. Skaistuma kults, seksualitāte un stereotipi izstādē «Tikai neraudi!»
Noņemt stigmu feminismam. Skaistuma kults, seksualitāte un stereotipi izstādē «Tikai neraudi!»
"Tikai neraudi!" – ar šiem vārdiem uzsāk ceļu izstāde, kurai par pamatu ir ņemta sievietes loma, tās dažādās šķautnes un vēsturiskās dogmas. Izstādē, ko iespējams skatīt no 15. jūlija līdz pat 15. oktobrim Latvijas Nacionālajā mākslas muzejā, galvenā varone ir sieviete – sieviete mākslas darbos, sieviete veidojot mākslas darbus un sieviete paužot savu viedokli.

Vairāk

Svarīgākais šobrīd