Jaunumi
Bez pīkstēšanas un čīkstēšanas. Tautas mūzikas koncerta «Līdz pašām debesīm» apskats
Bez pīkstēšanas un čīkstēšanas. Tautas mūzikas koncerta «Līdz pašām debesīm» apskats
20. oktobra vakaru ieskandināja viena no pirmajām Latvijas Televīzijas veidotajām koncertfilmām "Līdz pašām debesīm", kas filmēta vasarā par godu XII Latvijas Skolu jaunatnes dziesmu un deju svētkiem, kuri ierastajā formātā nevarēja norisināties ne pagājušogad, ne šogad. Vokālie ansambļi, vokāli instrumentālie ansambļi un tautas instrumentālie orķestri no 32 kolektīviem un 15 pašvaldībām muzicēja kalnos, lejās, estrādēs, pie upēm, spītējot gan karstai saulei, gan mežonīgām lietusgāzēm.
Turpināšu dejot par spīti visam. Saruna ar #dziedundejo2021 dalībnieku Ričardu
Turpināšu dejot par spīti visam. Saruna ar #dziedundejo2021 dalībnieku Ričardu
Skolu jaunatnes dziesmu un deju svētku norišu #dziedundejo2021 pirmais notikums "Saulesvija" 14. jūlijā ciemojās Dobeles novadā. Šajā notikumā piedalījās arī Dobeles pilsētas kultūras nama bērnu deju kolektīvs “Drellīši”. Dejotāji ne tikai ar lielu prieku sagaidīja citādo svētku gājienu, bet arī Dobeles pilsdrupās filmēja “Svinēt sauli” finālu. Videoprojekta “Svinēt sauli” attālinātajā filmēšanā piedalījās arī deju kolektīva “Drellīši” dejotājs Ričards Reinholds-Jakubovičs.
Ir jāvalda dejas priekam. #dziedundejo2021 deju lielkoncerta «Saule vija zelta rotu» tapšanas aizkul...
Ir jāvalda dejas priekam. #dziedundejo2021 deju lielkoncerta «Saule vija zelta rotu» tapšanas aizkulises
Latvijas Radio 3 "Svētku dienasgrāmatas" priekšpēdējā izlaidumā aicinām doties uz VEF Kultūras pili, kur no 11. līdz 13. septembrim Valsts izglītības satura centrs sadarbībā ar Latvijas Televīziju organizēja XII Latvijas Skolu jaunatnes dziesmu un deju svētku tautas deju lielkoncerta "Saule vija zelta rotu" koprepertuāra 33 deju video fiksāciju. 6. novembrī lielkoncertu pārraidīs Latvijas Televīzija.