Kultūra / Dizains un athitektūra
Burtu mēnesis Jūlija Madernieka zīmē. Lekciju ciklā pievērsīsies burtveidolu dizainam
Burtu mēnesis Jūlija Madernieka zīmē. Lekciju ciklā pievērsīsies burtveidolu dizainam
Dekoratīvās mākslas un dizaina muzejs aprīlī piedāvā trīs lekciju ciklu. Pirmā lekcija veltīta Jūlija Madernieka devumam burtveidolu dizainā. Viņš, kā vērtē grafikas dizainers Gatis Vanags, burtu dizainam pievērsies ļoti mērķtiecīgi un viņa radošais devums ietekmē arī jaunākās mākslinieku paaudzes. Cikla otrā un trešā lekcija veltīta mūslaiku dizaina, tipografikas piemēriem Latvijā un kaligrāfijai, uzsverot iespējas to iekļaut izglītības procesā. 
Latvijas gada monēta – «Liepas lapa»
Latvijas gada monēta – «Liepas lapa»
Tradicionālajā sabiedrības aptaujā par "Latvijas gada monētu 2020" atzīta ekoloģijas tēmai veltītā kolekcijas monēta "Liepas lapa", to par mākslinieciski augstvērtīgāko atzinusi arī Latvijas Nacionālā mākslas muzeja ekspertu komisija, informēja Latvijas Bankas pārstāvji. 14. aprīlī portālā LSM.lv varēs vērot žurnālistes Ilzes Dobeles sarunu ar aizvadītajā gadā izlaisto monētu māksliniekiem.
Starp dizainu, modi un mākslu. Saruna ar dizaineru Kristoferu Reidzānu
Starp dizainu, modi un mākslu. Saruna ar dizaineru Kristoferu Reidzānu
Pēc Rīgas Dizaina un mākslas vidusskolas (RDMV) absolvēšanas Kristofers Reidzāns devās studēt uz Eindhovenas Dizaina akadēmiju, paņemot “praktisko pusi no RDMV zināšanām un vairāk fokusējoties uz stāstu un konceptu veidošanu Eindhovenas Dizaina akadēmijā.” Pēc studijām viņam pavērās iespēja piecarpus gadus strādāt uzņēmumā “United Nude” un apceļot dažādas pasaules valstis, strādājot pie apavu dizaina, bet šobrīd Kristofers Reidzāns jau vairāk nekā gadu ir atgriezies Latvijā. Dizainers uzsver, ka nevēlas sevi nodefinēt pārāk šaurā nišā, un projektus veido starp produktu dizaina, modes un mākslas kategorijām. Latvijas Radio 3 “Klasika” raidījumā “Kāpēc dizains?” ar dizaineru Kristoferu Reidzānu sarunājās Latvijas Arhitektūras muzeja vadītāja Ilze Martinsone.
Ko arhitektam nozīmē drosme? Stāsta Miķelis Putrāms un Linda Krūmiņa
Ko arhitektam nozīmē drosme? Stāsta Miķelis Putrāms un Linda Krūmiņa
“Es izjūtu Lipkes muzeja ēku kā pagātni, kā situāciju, no kuras mums jāmācās, ilustrējošu. Un varbūt mūsu piedāvātais Drosmes mājas apjoms ir pārejas posms uz šo nākotnes apzinātību,” stāsta arhitekts Miķelis Putrāms. Arhitektūras birojs “MADE arhitekti” uzvarēja konkursā par iespēju Ķīpsalā pie Žaņa Lipkes muzeja būvēt Drosmes māju – izglītības platformu, kurā Latvijas jaunajai paaudzei mācīties nepakļauties aizspriedumiem un stereotipiem un uzturēt atklātu sarunu.
Arhitekti aicina simboliski nolikt ziedus Elizabetes ielā 2
(papildināts)
Arhitekti aicina simboliski nolikt ziedus Elizabetes ielā 2 (papildināts)
30. martā "Arhitektūras telpa MAD" savā “Facebook” vietnē publicēja iniciatīvu 31. martā no pulksten 14.00 līdz 16.30 nolikt ziedus pie ēkas Elizabetes ielā 2 (E2) kā aicinājumu glābt ēku un Latvijas Arhitektu savienību nemainīt savu nostāju pret E2 nojaukšanu, mudinot “atrast šai nozīmīgajai ēkai cieņpilnu pielietojumu”. Kā vēstīts kultūrtelpas paziņojumā, 1. aprīlī “Valsts nekustamie īpašumi” pārtrauks īres līgumus ar ēkas iemītniekiem, kā iemeslu minot novecojušu ugunsdzēsības sistēmu.
Meklējot Latvijas gada monētu – rīko sabiedrības balsojumu, mākslinieku sarunu un erudīcijas spēli
Meklējot Latvijas gada monētu – rīko sabiedrības balsojumu, mākslinieku sarunu un erudīcijas spēli
“Latvijas gada monētas” izziņošana ir gada nozīmīgākais notikums Latvijas monētu mākslā. Mākslinieciskā izpildījuma ziņā izcilāko monētu noteiks Latvijas Nacionālā mākslas muzeja ekspertu komisija, bet no 22. marta līdz 4. aprīlim norisināsies sabiedrības aptauja "Latvijas gada monēta 2020". Savukārt, lai iepazīstinātu ar nominantiem 14. aprīlī portālā LSM.lv notiks saruna ar monētu māksliniekiem.

Vairāk

Svarīgākais šobrīd