Kultūra / Dizains un athitektūra
Kuldīgā studijas uzsāk pakalpojuma dizaina maģistranti
Kuldīgā studijas uzsāk pakalpojuma dizaina maģistranti
“Baltijas mērogā tās ir unikālas starptautiskas maģistra līmeņa studijas,” tā par jaunizveidoto programmu “Pakalpojumu dizaina stratēģijas un inovācijas” saka tās īstenotāji. Pakalpojuma dizains mūsdienās ieguvis nozīmīgu vietu, bet to apgūt augstākajā līmenī nebija iespējams. Programma izveidota, sadarbojoties Kuldīgas novada pašvaldībai ar Latvijas Mākslas akadēmiju un vēl citām trim augstskolām. Nupat Kuldīgā studenti aizvadījuši pirmo klātienes nedēļu, pēc tās mācības turpināsies attālināti.
Apģērbs kā laikmeta zīme. Modes muzejā skatāma izstāde «Māte un bērns»
Apģērbs kā laikmeta zīme. Modes muzejā skatāma izstāde «Māte un bērns»
Līdz ar pandēmiju dažādos kontekstos īpaši aktuāla ir kļuvusi vecāku un bērnu attiecību tēma. Tā ienāk arī mūsdienu modes pasaulē, kam spilgts pierādījums ir afiša, kas reklamē drīzumā gaidāmo Rīgas Modes nedēļu – uz tās redzama modele sarkanā bikškostīmā, kas cieši sev piekļāvusi mazuli. Tieši šai tematikai savu piecu gadu jubilejas izstādi ‘"Māte un bērns" velta arī Modes muzejs. Izstāde skatītājiem atvērta no 8. oktobra, un tajā apskatāmi vērtīgi eksponāti no muzeja kolekcijas – dāmu un bērnu tērpi, kas aptver 150 gadu periodu: no 1850. līdz 2000. gadam.
Laikmeta izaicinājumi. «Dizaina pastaigas» videomateriāli būs pieejami digitāli
Laikmeta izaicinājumi. «Dizaina pastaigas» videomateriāli būs pieejami digitāli
Aizvadītajā nedēļā norisinājās "Dizaina pastaiga" – lielākais dizaina nozares pasākums, kas veltīts pandēmijas tēmai un tās radīto izaicinājumu risināšanai. Ņemot vērā valstī esošo situāciju, lai pasākums sasniegtu pēc iespējas lielāku auditoriju, šogad video no "Dizaina pastaigas" pieturpunktiem pakāpeniski no 25. oktobra būs pieejami arī "SEGD Riga Chapter" profilā, sociālajā vietnē "Youtube", informēja rīkotāji.
Šonedēļ Dizaina pastaigā aktualizēs diskusiju par risinājumiem dzīvei pandēmijā
Šonedēļ Dizaina pastaigā aktualizēs diskusiju par risinājumiem dzīvei pandēmijā
Piektdien, 1. oktobrī, otro gadu pēc kārtas Rīgā norisināsies Dizaina pastaiga. Kā sola organizatori, tas būs “pirmais tik liela mēroga dizaina nozares pasākums, kas daudzpusīgā un praktiskā veidā veltīts pandēmijas tēmai un tās radīto izaicinājumu risināšanai.” Pasākuma piecos pieturpunktos vienas dienas garumā tā dalībniekiem būs iespēja diskutēt ar nozares ekspertiem, uzzināt praktiskus piemērus un priekšlikumus, kā publiskas vietas padarīt epidemioloģiski drošas, izmantojot dizaina metodes.
Baltijas dizaineri apvienojas dalībai Londonas Dizaina festivālā
Baltijas dizaineri apvienojas dalībai Londonas Dizaina festivālā
Lai pasaule mūs pamanītu, ir jāapvienojas, tādēļ pirmo reizi arī Baltijas valstu dizaineri sevi piesaka kopīgi, piedaloties vienā no svarīgākajiem gada notikumiem dizainā – Londonas Dizaina festivālā. Otrdien tika oficiāli atklāta kopīgi veidotā izstāde „Tactile Baltics”, ko latviski varētu tulkot kā „Taktilā Baltija”, piedāvājot tradicionālām lietām netradicionālus risinājumus un jaunus materiālus.
Viens no «Dizaina pastaigas» pieturpunktiem – izglītība. Notiks seminārs par mācību procesa izaicinā...
Viens no «Dizaina pastaigas» pieturpunktiem – izglītība. Notiks seminārs par mācību procesa izaicinājumiem pandēmijā
1. oktobrī Rīgā norisināsies "Dizaina pastaiga". Tā ir pērn aizsākta tradīcija, kuras ietvaros vienas dienas garumā pastaigas pieturpunktos tās dalībniekus sagaidīs dizaineri un nozares pārstāvji, lai stāstītu par savu radošo darbu un vidi. Šogad viens no pieturpunktiem veltīts izglītības jomai un tās izaicinājumiem pandēmijas laikā, piedāvājot semināru “Mācību procesa dizains Covid pasaulē”, informēja rīkotāji.

Vairāk

Svarīgākais šobrīd