Kas notiek sporta politikā, finansēs un Latvijas Olimpiskajā komitejā?

Anda Čakša, Juris Zīvarts, Jānis Buks, Raimonds Lazdiņš, Aivars Platonovs, Artūrs Liepa, Dainis Caune, Raimonds Rudzāts

Jānis Domburs 17.aprīlis, trešdiena 21:15
Raksti
«Kuļamies no krīzes uz krīzi» un «galvas nociršana palēnām»: pozīcijas un opozīcijas deputāti vētī n...
«Kuļamies no krīzes uz krīzi» un «galvas nociršana palēnām»: pozīcijas un opozīcijas deputāti vētī nākamā gada budžetu
Nākamnedēļ Saeima galīgajā lasījumā skatīs 2024. gada budžetu – likumprojekta tapšanas process lielā mērā sakrita ar valdības maiņu, tādēļ trešdien "Kas notiek Latvijā?" diskusijā jau atkal izskanēja solījumi pie nopietnākas budžeta izdevumu vētīšanas ķerties nākamgad. Arī pamatīgāka nodokļu politikas pārskatīšana notikšot jau pēc tam, kad nākamā gada valsts budžets jau būs stājies spēkā.
Kur rast naudu valsts budžetā? Politiķi nākamgad revidēs tēriņus, cer uz Valsts kontroli, bet brīnum...
Kur rast naudu valsts budžetā? Politiķi nākamgad revidēs tēriņus, cer uz Valsts kontroli, bet brīnumam par miljardu netic
Valsts parāda apkalpošanas izmaksas salīdzinājumā ar šo gadu nākamgad gandrīz dubultosies, liecina Saeimā izskatāmais valsts budžeta projekts. Šis ir viens no iemesliem, kādēļ turpmākajos gados resursi valsts budžeta izdevumu segšanai būtu jāmeklē, rūpīgāk izvērtējot līdzšinējos tēriņus un to pamatotību, trešdien raidījumā "Kas notiek Latvijā?" atzina vairāki politiķi.
«Kas notiek Latvijā?» aptauja: divām trešdaļām iedzīvotāju nav pieņemami Kariņa lidojumi ar privātie...
«Kas notiek Latvijā?» aptauja: divām trešdaļām iedzīvotāju nav pieņemami Kariņa lidojumi ar privātiem avioreisiem
Kopumā divām trešdaļām jeb  67% iedzīvotāju nav pieņemama bijušā Ministru prezidenta Krišjāņa Kariņa prakse izmantot privātas lidmašīnas, lai dotos komandējumos, liecina pēc raidījuma "Kas notiek Latvijā?" iniciatīvas notikušās sabiedriskās domas pētījumu firmas SKDS aptaujas rezultāti. 46,5% respondentu atzinuši, ka šādi braucieni viņiem šķiet pilnībā nepieņemami, bet vēl 20,5% tos novērtējuši kā drīzāk nepieņemamus.
Vai IZM jākārto karte, 40 minūtes un «ekskursijā pa novadu» – Čakša, vietvaras un lietpratēji «mēra»...
Vai IZM jākārto karte, 40 minūtes un «ekskursijā pa novadu» – Čakša, vietvaras un lietpratēji «mēra» ceļu līdz skolai
Līdztekus skolēnu skaitam klašu grupās kritērijam skolu tīkla plānošanā jābūt arī skolu sasniedzamībai – 1.–6. klašu grupā ceļam uz skolu vienā virzienā nevajadzētu būt ilgākam par 40 minūtēm, savukārt skolas attālumam no skolēna dzīvesvietas nevajadzētu pārsniegt 25 kilometrus, paredz Izglītības un zinātnes ministrijas (IZM) izstrādātie kritēriji. Tomēr konkrēta plāna, kā šos kritērijus sasniegt, nav – tam "nepieciešams dialogs ar Satiksmes ministriju par finansējuma plānošanu ceļu infrastruktūras pilnveidei un autotransporta iegādes atbalstam pašvaldībām".
«Singapūra plus Somija»,  300 miljonus meklē, «pazūd Rugāji, Viļaka…»: diskusija par skolu reformas...
«Singapūra plus Somija»,  300 miljonus meklē, «pazūd Rugāji, Viļaka…»: diskusija par skolu reformas kritērijiem un mērķiem
Jaunais izglītības finansēšanas modelis izskatīšanai valdībā tiks iesniegts līdz šā gada beigām, šonedēļ raidījumā "Kas notiek Latvijā?" solīja izglītības un zinātnes ministre Anda Čakša (JV), gan atzīstot, ka šajā modelī vēl nebūs rodamas atbildes uz visiem jautājumiem, toskait – par to, kur valsts atradīs vismaz 300 miljonus eiro, kas būtu nepieciešami jaunas skolu infrastruktūras būvniecībai vietās, kur skolēnu skaits pieaug. Izglītības jomas lietpratēji šonedēļ apstiprinātos skolu tīkla optimizācijas kritērijus diskusijā vērtēja gan ar optimismu, gan ar zināmu piesardzību, norādot uz daudzām neskaidrībām.
Mazās skolas radīs problēmas, maksa par skolēnu skaitu, skolotāji – supervaroņi: strīdi par klašu li...
Mazās skolas radīs problēmas, maksa par skolēnu skaitu, skolotāji – supervaroņi: strīdi par klašu lielumu un skolu tīklu
Viens no kritērijiem skolu tīkla optimizācijā ir kvantitatīvais kritērijs jeb skolēnu skaits dažādās klašu grupās skolā. Tas teikts Izglītības un zinātnes ministrijā minstres Andas Čakšas vadībā sagatavotais un šonedēļ Ministru kabinetā apstprinātais informatīvais ziņojums "Kompleksi risinājumi augstvērtīgai izglītības nodrošināšanai vispārējā pamata un vidējā izglītībā". 22.novembra raidījuma "Kas notiek Latvijā?" diskusijā par jauno skolu tīkla reformu izcēlās diskusija, kur izglītības kvalitāte ir labāka – lielajās vai mazajās klasēs.
Kam tiek valsts budžets? 30 apvidus auto konkursā ar vienu pretendentu – VUGD vadītājiem un «ūdens n...
Kam tiek valsts budžets? 30 apvidus auto konkursā ar vienu pretendentu – VUGD vadītājiem un «ūdens nogādāšanai»
Kamēr Valsts ugunsdzēsības un glābšanas dienesta (VUGD) darbības nodrošinājums jau ilgstoši saistās ar finanšu trūkumu, līdzās citiem iepirkumiem notiek arī jaunu vieglo auto iepirkums, tostarp dienesta centrālajam aparātam un struktūrvienību vadītājiem – 30 labākā aprīkojuma hibrīda apvidus auto. Iepirkuma specifikācija izveidota tā, ka vairāki lieli auto dīleri atteikušies piedalīties un ir tikai viens potenciālais piegādātājs ar cenu virs 1,5 miljoniem eiro.
Audzināt zēnus un meitenes, plūstošs dzimums, deklarācijas nozīme, problēma galvā: par un pret Stamb...
Audzināt zēnus un meitenes, plūstošs dzimums, deklarācijas nozīme, problēma galvā: par un pret Stambulas konvenciju
Labklājības ministrijas virzīto likumprojektu par tā dēvētās Stambulas konvencijas ratifikāciju Saeima pagājušajā nedēļā nodeva izskatīšanai Saeimas Juridiskajā komisijā, kur pagaidām ir sākts ar abu pušu – atbalstītāju un pretinieku - uzklausīšanu. Eiropas Padomes konvenciju "Par vardarbības pret sievietēm un vardarbības ģimenē novēršanu un apkarošanu" Latvija parakstīja jau 2016. gadā, taču līdz šim Saeimā nav bijis vairākuma tās ratifikācijai.
«Kas notiek Latvijā?» aptauja: Stambulas konvencijas atbalstītāji nelielā pārsvarā pār noliedzējiem,...
«Kas notiek Latvijā?» aptauja: Stambulas konvencijas atbalstītāji nelielā pārsvarā pār noliedzējiem, 22% nav viedokļa
Eiropas Padomes Konvencijas "Par vardarbības pret sievietēm un vardarbības ģimenē novēršanu un apkarošanu" jeb tā dēvētās Stambulas konvencijas ratificēšanu Latvijā pilnībā atbalsta 22%, bet nemaz neatbalsta 22,5% iedzīvotāju, liecina sabiedriskās domas aptauja, kuru pēc raidījuma "Kas notiek Latvijas?" iniciatīvas īstenoja tirgus un sabiedriskās domas pētījumu centrs SKDS.
«Līdz brīdim, kad ZZS parādījās», partizānu reklāma un «līdzekļi joprojām guļ zemē»: satiksmes joma...
«Līdz brīdim, kad ZZS parādījās», partizānu reklāma un «līdzekļi joprojām guļ zemē»: satiksmes joma pēc ministru maiņas
Satiksmes nozarē samilzušu problēmu ir pārpārēm – pa dzelzceļu pārvadāto un ostās pārkrauto kravu apjoms krītas, autoceļu uzturēšanai līdzekļu nepietiek, sakaru infrastruktūras izbūves tempi buksē, "RailBaltica" projekta patiesās izmaksas nav zināmas. Pirms diviem mēnešiem par satiksmes ministru kļuvušais Kaspars Briškens ("Progresīvie") izeju cer atrast pārvaldības modeļa un metodoloģiju maiņā, taču viņa priekštecis Jānis Vitenbergs (Nacionālā apvienība) brīdina, ka ar to būs par maz.