Kas notiek sporta politikā, finansēs un Latvijas Olimpiskajā komitejā?

Anda Čakša, Juris Zīvarts, Jānis Buks, Raimonds Lazdiņš, Aivars Platonovs, Artūrs Liepa, Dainis Caune, Raimonds Rudzāts

Jānis Domburs 17.aprīlis, trešdiena 21:15
«Kas bija tas sliktais, ko mēs izdarījām?», algas no peļņas, lielveikali «brīvā vaļā»: politiķi kons...
«Kas bija tas sliktais, ko mēs izdarījām?», algas no peļņas, lielveikali «brīvā vaļā»: politiķi konstruē jauno koalīciju
Valsts prezidents Edgars Rinkēvičs labklājības ministri Eviku Siliņu oficiāli nominējis par premjeres amata kandidāti, tādējādi aicinot sākt darbu pie jaunās valdības izveides. Pāris stundas pēc šī prezidenta paziņojuma Siliņa un pārējās četras iespējamās valdību veidojošās partijas pārstāvoši politiķi tikās raidījuma "Kas notiek Latvijā?" speciālizlaidumā, kur diskutēja par to, ar ko jaunā valdība atšķirsies no iepriekšējās, kā kliedēs bažas par Aivara Lemberga iespējamo ietekmi, un paveicamajiem darbiem.
«Sankcionēta persona noteikti ir toksiska,» atzīst Siliņa; «normāli punkti» – Valainis aizstāv ZZS l...
«Sankcionēta persona noteikti ir toksiska,» atzīst Siliņa; «normāli punkti» – Valainis aizstāv ZZS līgumu ar Lembergu
Spriežot par jaunās valdības veidošanu, kuru Valsts prezidents Edgars Rinkēvičs uzticējis labklājības ministrei Evikai Siliņai no "Jaunās Vienotības", un tās sastāvu, jautājums ir par to, cik tuvu vai tālu no Zaļo un Zemnieku savienības atrodas partijas premjera amata kandidāts Aivars Lembergs. Atsevišķi potenciālie partneri izteikuši bažas par to, ka Lembergs, ja ZZS būs valdību veidojošo partiju sastāvā, ietekmēs tās darbu. 24. augusta raidījumā "Kas notiek Latvijā?" ZZS Saeimas frakcijas priekšsēdētājs Viktors Valainis šo jautājumu nodēvēja par "nepamatoti paceltu", savukārt potenciālā premjere atzina, ka šis ir izaicinošs jautājums un, iespējams,  jāatrunā koalīcijas līgumā.
Čakša varētu turpināt, partneriem jāapsver savi talanti un tradīcijas var lauzt – Siliņa modelē vald...
Čakša varētu turpināt, partneriem jāapsver savi talanti un tradīcijas var lauzt – Siliņa modelē valdības sastāvu
"Vai nu Saeimā ievēlēti, vai tie, kas ir profesionāļi, bet vispār nav startējuši vēlēšanās, bet, ja kāds ir startējis un diemžēl nav ieguvis vēlētāju atbalstu, tad tādu cilvēku negribētos," tā ceturtdien, atbildot uz jautājumu par to, pēc kādiem kritērijiem būtu jāizvēlas ministri nākamajai valdībai, raidījumā "Kas notiek Latvijā?" sacīja Ministru prezidenta amatam izvirzītā Evika Siliņa ("Jaunā Vienotība").
VIDEO. Kas notiek ar valdības veidošanu pēc partiju konsultācijām ar Valsts prezidentu?
VIDEO. Kas notiek ar valdības veidošanu pēc partiju konsultācijām ar Valsts prezidentu?
24. augusta speciālizlaidumā "Kas notiek ar valdības veidošanu pēc partiju konsultācijām ar Valsts prezidentu?" piedalās Ministru prezidenta amatam nominētā Evika Siliņa ("Jaunā Vienotība"), "Apvienoto sarakstu" pārstāv Saeimas frakcijas priekšsēdētājs Edgars Tavars, Zaļo un Zemnieku savienību – Viktors Valainis, Nacionālo apvienību – Saeimas deputāts Jānis Dombrava, bet partiju "Progresīvie – tās līdzpriekšsēdētājs, Saeimas deputāts Andris Šuvajevs.
«Sagūstītā Kariņa valdība», no baltas lapas un «tu lec, tu nepārlec» – Siliņa un partneri diskutē pa...
«Sagūstītā Kariņa valdība», no baltas lapas un «tu lec, tu nepārlec» – Siliņa un partneri diskutē par veco un jauno valdību
Šodien un rīt Valsts prezidents Edgars Rinkēvičs tiksies ar visiem Saeimā pārstāvētajiem politiskajiem spēkiem, lai pārrunātu jaunas valdības veidošanu pēc tam, kad 17. augustā oficiālu demisijas rakstu iesniedza ilggadējais valdības vadītājs Krišjānis Kariņš ("Jaunā Vienotība"). Dažas stundas pēc Kariņa demisijas piecu politisko spēku pārstāvji tikās raidījuma "Kas notiek Latvijā?" speciālizlaidumā, kur diskutēja par kopīgo un atšķirīgo skatījumā uz nākamās valdības veidolu un paveicamajiem darbiem.
«Vesels kopums», pirktspēja, attīstības indekss – politiķi «tulko» Rinkēviča mērķi 2030. gadā sasnie...
«Vesels kopums», pirktspēja, attīstības indekss – politiķi «tulko» Rinkēviča mērķi 2030. gadā sasniegt ES vidējo labklājību
"Es domāju, ka ir jāpārrunā ar prezidentu, cik reālistiski ir to sasniegt," tā, komentējot Valsts prezidenta Edgara Rinkēviča mudinājumu jaunveidojamai valdībai izvirzīt konkrētu mērķi – 2030. gadā sasniegt Eiropas Savienības (ES) vidējo labklājības rādītāju, šonedēļ raidījuma "Kas notiek Latvijā?" speciālizlaidumā pauda "Jaunās Vienotības" (JV) nosauktā kandidāte Ministru prezidenta amatam, līdzšinējā labklājības ministre Evika Siliņa (JV).
«Tie nebūs visi tie paši punkti» – JV premjera kandidāte Siliņa iecerējusi mainīt no Kariņa «mantotā...
«Tie nebūs visi tie paši punkti» – JV premjera kandidāte Siliņa iecerējusi mainīt no Kariņa «mantotās» prioritātes
Pēc Krišjāņa Kariņa ("Jaunā Vienotība" (JV)) demisijas, par ko viņš paziņoja pirmdien, 14. augustā, bet oficiāli demisijas rakstu Valsts prezidentam Edgaram Rinkēvičam iesniedza ceturtdien, viņa pārstāvētā partija kā savu premjera amata kandidāti piedāvā labklājības ministri Eviku Siliņu, kura piedalījusies arī visās partiju sarunās. Gala vārdu par to, kuram būs iespēja veidot Ministru kabinetu, teiks prezidents. Taču Siliņa 17. augusta raidījumā "Kas notiek Latvijā?" atzina, ka viņa nepieturēsies pie priekšgājēja izvirzītajiem prioritāšu punktiem, kurus partneriem celt galdā kā svarīgākos.
VIDEO diskusija: Kas notiks ar jaunās valdības veidošanu pēc Krišjāņa Kariņa demisijas?
VIDEO diskusija: Kas notiks ar jaunās valdības veidošanu pēc Krišjāņa Kariņa demisijas?
17. augusta diskusijā "Kas notiks ar jaunās valdības veidošanu pēc Krišjāņa Kariņa demisijas?" piedalās "Jaunās Vienotības" pieteiktā Ministru prezidenta amata kandidāte Evika Siliņa, Zaļo un Zemnieku savienības Saeimas frakcijas priekšsēdis Viktors Valainis un "Progresīvo" Saeimas frakcijas priekšsēdētājs Kaspars Briškens. Nacionālo apvienību pārstāv valdes loceklis, Eiropas Parlamenta deputāts Roberts Zīle, bet "Apvienoto sarakstu" - Saeimas deputāts Ingmārs Līdaka. 
«Apakšā labi, ja apakšbikses», stagnācija premjera dēļ un «tas būs ātri» – politiķi un analītiķi pre...
«Apakšā labi, ja apakšbikses», stagnācija premjera dēļ un «tas būs ātri» – politiķi un analītiķi preparē Kariņa ultimātu
Līdzšinējos "Jaunās Vienotības" (JV) partnerus Krišjāņa Kariņa valdībā pārsteidzis fakts, ka premjers šonedēļ publiskoja paša piedāvātā memoranda jeb darbu saraksta un ministriju pārdales detaļas vēl pirms termiņa, līdz kuram "Apvienotajam sarakstam" (AS) un Nacionālajai apvienībai (NA) bijis piekodināts klusēt. Iemeslus, kādēļ piedāvāts tieši šāds darāmo darbu saraksts un piedāvāta tieši divu konkrētu ministru nomaiņa, diskusijas "Kas notiek ar Kariņa valdību un Ministru prezidenta ultimātu koalīcijas partneriem?" dalībnieki – politikas vērtētāji – novērtēja drīzāk kā ieganstus.