Dzīve & stils / Tautas sports
Jelgavas nakts pusmaratonā – jauna trase
Jelgavas nakts pusmaratonā – jauna trase

Baltijā lielākais skriešanas seriāla „Bigbank Skrien Latvija” piektais posms šogad notiks 22.jūlijā Jelgavā, piedāvājot vairākiem tūkstošiem aktīva dzīvesveida cienītāju pārbaudīt spēkus vienīgajā nakts pusmaratonā Latvijā.

REPORTĀŽA no Belfāstas: Pasaules čempionātā 24 stundu skriešanā Laucim zelta medaļa, Vācei – gadsimt...
REPORTĀŽA no Belfāstas: Pasaules čempionātā 24 stundu skriešanā Laucim zelta medaļa, Vācei – gadsimta rekords

Normunds Laucis pasaules čempionātā 24 stundu skrējienā izcīnīja uzvaru V55-59 vecumgrupā (232,237 km), Ziemeļīrijas galvaspilsētā Belfāstā tuvāko sekotāju no Ungārijas 1,651 kilometru aplī pārspējot par 21,933 kilometriem. Tikmēr Sigita Vāce 1-.2.jūlijā diennakts laikā noskrēja 201,727 kilometrus, debijas reizē sasniedzot labāko Latvijas rezultātu kopš 1991.gada.

320 km treniņš pirms 3900 km sacensībām
320 km treniņš pirms 3900 km sacensībām

7. jūlijā plkst. 22 Liepājā tiks dots starts vēl nebijušam notikumam – “Transgandriskajam velobraucienam”, kas noslēgsies nākamajā dienā Valmierā.

«Stirnu buka» posmā Malēnijā skrējēji izcīna uzvaras pār dubļiem, lietu un sevi
«Stirnu buka» posmā Malēnijā skrējēji izcīna uzvaras pār dubļiem, lietu un sevi

Vairāk nekā 2000 skrējēju sestdien, 1.jūlijā, nenobijās doties taku skriešanas seriāla “Stirnu buks” trešajā posmā Kornetos, Veclaicenē, kur zemi daudzviet bija klājuši plaši dubļu klajumi, kurus vēl “biezākus” padarīja regulārās lietusgāzes. Turklāt šīs sacensības daudziem atmiņā paliks arī ar faktu, ka vajadzēja izskriet divas valstis: Latviju un turpat rokas stiepiena attālumā esošo raganu un burvju zemi Paganamā Igaunijā.

Sievu nešanas pasaules čempionātā uzvar somi
Sievu nešanas pasaules čempionātā uzvar somi

Somi Taisto Mietinens un Kristīna Hāpanena sestdien, 1.jūlijā, uzvarēja sievu nešanas pasaules čempionātā Somijā, pārspējot tuvākos sāncenšus par divām sekundēm.

SPECIĀLI no Belfāstas: Pasaules čempionātā 24 stundu skriešanā Latvijas izlasei pirmo reizi pilns sa...
SPECIĀLI no Belfāstas: Pasaules čempionātā 24 stundu skriešanā Latvijas izlasei pirmo reizi pilns sastāvs

Sestdien, 1.jūlijā, Ziemeļīrijas galvaspilsētā Belfāstā risināsies vienas no ultraskrējēju centrālajām divgades sacensībām – pasaules čempionāts diennakts skriešanā. Plkst.14 pēc Latvijas laika sacensībās startēs 310 atlēti no 43 valstīm, kā arī 100 skrējēji atklātajās sacensībās, kas šeit notiek katru gadu. Viktorijas parka 1,653 kilometru aplī pretēji pulksteņrādītāja virzienam dalību ņems arī Latvijas vīriešu un sieviešu komandas, kuras pirmo reizi ieradušās pilnā sastāvā.

15 valstu lidmodeļi Ādažos sacentīsies «gaisa kaujās»
15 valstu lidmodeļi Ādažos sacentīsies «gaisa kaujās»

No 29 jūnija līdz 2. jūlijam Ādažos norisināsies pasaules čempionāts gaisa kaujas lidmodeļiem F2D grupā. Piedalīsies dalībnieki no  15 dažādām valstīm – Ukrainas, Rumānijas, ASV, Izraēlas, Francijas, Vācijas, Latvijas, Lietuvas un Igaunijas, Dānijas, Baltkrievijas, Krievijas un citām valstīm, informē Ādažu pašvaldība.

FOTO: 62 gadu vecumā latvietis pieveic triatlona «Ironman» distanci
FOTO: 62 gadu vecumā latvietis pieveic triatlona «Ironman» distanci

Carnikavietis Raimonds Garenčiks 62 gadu vecumā 25.jūnijā Polijas pilsētā Poznaņā pieveica “Ironman” ekvivalentu triatlona distanci, kļūstot par pirmo Latvijas triatlonistu, kas spējis šādā seniora vecumā nopeldēt 3,8 kilometrus, nobraukt ar velosipēdu 180 kilometrus un noskriet maratona distances 42,195 kilometrus. Sacensību “Challenge Poznań” 226 kilometru garajā trasē latvietis pavadīja 11 stundas 42 minūtes un 31 sekundi, izcīnot uzvaru arī savā vecumgrupā virs 60 gadiem. Aizvadītajā nedēļas nogalē triatlonistiem bija arī citi ievērojami starti, tostarp smiltenieša Oskara Cimermaņa kļūšana par pirmo latvieti, kas Šveicē finišējis ekstrēmajā “Swissman”.

Itālijas dolomītos Ronimoiss izcīna devīto vietu 120 kilometru kalnu taku skrējienā
Itālijas dolomītos Ronimoiss izcīna devīto vietu 120 kilometru kalnu taku skrējienā

Latvijas vadošais kalnu taku skrējējs Andris Ronimoiss prestižajā “Lavaredo Ultra Trail 2017” Jāņu dienā izcīnīja 9.vietu, pārspējot virkni izlikto atlētu un apliecinot, ka TOP 10 pasaules ultratūres kopvērtējumā nav pārpratums. Tikmēr Artūrs Vadzis šajā skrējienā ierindojās augstajā 22.vietā starp 1500 dalībniekiem.

Ar riteņiem uz Romu – četri rīdzinieki simboliski atjauno Dzintara ceļu
Ar riteņiem uz Romu – četri rīdzinieki simboliski atjauno Dzintara ceļu

“Galvenais ir sākt un nepadoties,” tā par savu mērķi divu nedēļu laikā tikai ar velosipēdiem nokļūt līdz Romai stāsta četri puiši no Rīgas, kuri tieši trešdien, 21.jūnijā, Liepājā pie koncertzāles ''Lielais dzintars'' uzsāka 2400 kilometru garo ceļu līdz Itālijas galvaspilsētai.

FOTO: Latviešiem viss pjedestāls Igaunijas 211 kilometru ultramaratonā
FOTO: Latviešiem viss pjedestāls Igaunijas 211 kilometru ultramaratonā

211 kilometru garajā taku skrējienā “Laulasmaa Ultra” kocēnietis Dmitrijs Ničipors laboja līdzšinējo trases rekordu par nepilnu stundu un noskrēja 10 pusmaratonus pēc kārtas ātrāk par 23 stundām, kas līdz šim nevienam Igaunijas galvaspilsētas pievārtē nebija izdevies. Vīriešu konkurencē uz apbalvošanas pjedestāla kāpa tikai sacensību dalībnieki no Latvijas. Sieviešu konkurencē joprojām nepārspēts palicis Daces Veipas trīs gadus senais sasniegums.

REPORTĀŽA no Itālijas: Piecas minūtes šķir Latvijas izlasi no 10.vietas taku skriešanas pasaules čem...
REPORTĀŽA no Itālijas: Piecas minūtes šķir Latvijas izlasi no 10.vietas taku skriešanas pasaules čempionātā

Itālijā notiekošajā taku skriešanas pasaules čempinātā Latvijas izlase sestdien, 10.jūnijā, 50 kilometru distancē izcīnīja 11.vietu, trīs ātrāko skrējēju rezultātu kopsummā piekāpjoties Brazīlijas valstvienībai par nepilnām piecām minūtēm. Starptautiskajā vērtējumā tas ir kāpums, salīdzinot ar 22.vietu pirmajā startā 2015.gadā un 13.vietu 2016.gadā. Sieviešu komanda no Itālijas kalnu takām atgriežas kā 16.spēcīgākā dāmu izlase pasaulē.

Ar nūjām «Vēju maršā»!
Ar nūjām «Vēju maršā»!

Sestdien, 10.jūnijā, Liepājā tiks dots starts pirmajam Liepājas nūjošanas festivālam „Vēju maršs”. Festivālam dalību pieteikuši vairāk nekā 100 nūjošanas entuziastu no dažādām Latvijas vietām. Draudzīgās un sportiskās sacensības notiks Liepājas pludmalē, kas ir iecienītākā nūjošanas vieta liepājniekiem. Zināms, ka pasākumā piedalīsies arī vairākas Latvijas sporta personības, lai dalītos savā pieredzē un zināšanās.

Vairāk

Svarīgākais šobrīd