Vita Anstrate

LTV Ziņu dienesta korespondente

Apskatīt autora rakstus: Angliski Latviski Krieviski

Autora ziņas
Notverts no Rīgas Centrālcietuma izbēgušais noziedznieks; aizturēšanas laikā nav pretojies
(papildin...
Notverts no Rīgas Centrālcietuma izbēgušais noziedznieks; aizturēšanas laikā nav pretojies (papildināts)
Svētdien, 23. jūlijā, aptuveni četru stundu laikā Rīgā notverts no Rīgas Centrālcietuma aizbēgušais 1993. gadā dzimušais Māris Kovaļovs, kurš atradās ieslodzījumā par slepkavības mēģinājumu, apstiprināja iekšlietu ministrs Māris Kučinskis ("Apvienotais saraksts"). Savukārt Valsts policijas Galvenās kriminālpolicijas pārvaldes priekšnieks Andrejs Grišins pavēstīja, ka aizturēšanas laikā Kovaļovs nav pretojies.
Kultūras akadēmija un Stradiņa universitāte nav vienotajā uzņemšanas sistēmā. Kā tur piesakās studij...
Kultūras akadēmija un Stradiņa universitāte nav vienotajā uzņemšanas sistēmā. Kā tur piesakās studijām?
Vienotajā uzņemšanas sistēmā līdz šim saņemti vairāk nekā 8500 topošo studentu pieteikumu, bet ne visas augstskolas piedalās vienotajā uzņemšanas sistēmā. Savu uzņemšanu rīko, piemēram, Rīgas Stradiņa universitāte (RSU) un arī Latvijas Kultūras akadēmija (LKA), kas piedāvā vairākas unikālas studiju programmas. Kā ar uzņemšanu šogad veicas augstākās izglītības iestādēm, kas nepiedalās vienotajā sistēmā? 
Pēc prezidenta kritikas Tieslietu padome vērtēs sodu politiku
(papildināts)
Pēc prezidenta kritikas Tieslietu padome vērtēs sodu politiku (papildināts)
Tieslietu padome vērtēs sodu politiku korupcijas un valsts drošības lietās, pēc tikšanās ar Valsts prezidentu Edgaru Rinkēviču, kurš pagājušajā nedēļā asi kritizēja prokuratūras darbu šajā jomā, apliecināja Augstākās tiesas un Tieslietu padomes priekšsēdētājs Aigars Strupišs.
REPORTĀŽA: Dabas muzeja izstādē reibina vairāk nekā 100 liliju šķirnes
REPORTĀŽA: Dabas muzeja izstādē reibina vairāk nekā 100 liliju šķirnes
Izsmalcināta smarža un daudz košu krāsu šodien reibina Dabas muzejā atklātajā izstādē "Elegantās lilijas". Tajā apskatāmas vairāk nekā simt šo ziedu šķirnes. Muzeja apmeklētāji var ne vien priecēt acis un pasmaržot saldos ziedus, bet arī balsot par to liliju, kas, viņuprāt, ir visskaistākā.
Zolitūdes traģēdijas krimināllietā gatavs apgabaltiesas pilnais spriedums
Zolitūdes traģēdijas krimināllietā gatavs apgabaltiesas pilnais spriedums
Rīgas apgabaltiesa pabeigusi rakstīt pilno spriedumu Zolitūdes traģēdijas krimināllietā, kurā arī otrās instances tiesa no visiem apsūdzētajiem par vainīgu atzinusi tikai ēkas būvinženieri Ivaru Sergetu. Spriedumā skaidrota tiesas motivācija un tas, kāpēc pārējos apsūdzētos nevar notiesāt. Visticamāk, ar šo spriedumu gadiem ilgajai tiesvedībai netiks pielikts punkts, jo notiesātais Sergets spriedumu gatavojas pārsūdzēt tālāk – Augstākajā tiesā.
Kanāda apņemas dubultot Latvijā izvietoto karavīru skaitu
(papildināts)
Kanāda apņemas dubultot Latvijā izvietoto karavīru skaitu (papildināts)
Latvijas un Kanādas aizsardzības ministres pirmdien, 10. jūlijā, Ādažu bāzē parakstīja apņemšanos par Kanādas vadītās NATO paplašinātās klātbūtnes kaujas grupas Latvijā palielināšanu no bataljona līdz brigādes līmenim, informēja Aizsardzības ministrijā (AM).
Ādažu bāzē atzīmē Latvijas armijas 104. dzimšanas dienu
Ādažu bāzē atzīmē Latvijas armijas 104. dzimšanas dienu
Ar īpašu muzikālo priekšnesumu, defilē un svētku torti Ādažu bāzē pirmdien, 10. jūlijā, atzīmēja Latvijas armijas 104. dzimšanas dienu. Pasākumā piedalījās profesionāli karavīri un arī brīvprātīgi Valsts aizsardzības dienestu (VAD) uzsākušie karavīri.
Atrisinātas garās pusdienu rindas Dziesmu svētku dalībniekiem Mežaparkā
Atrisinātas garās pusdienu rindas Dziesmu svētku dalībniekiem Mežaparkā
Aptuveni divas stundas rindā pēc pusdienām 4. jūlijā nācies gaidīt tūkstošiem Dziesmu svētku dalībnieku Mežaparkā. Reaģējot uz sašutumu sociālajos tīklos, trešdien praktiski visas problēmas ir atrisinātas. Mežaparkā atvērti papildu ēdiena izdales punkti, un daudzo koristu ēdināšana sadalīta pa atšķirīgiem laikiem.
Kā parūpēties par savu veselību Dziesmu un deju svētku laikā?
(papildināts)
Kā parūpēties par savu veselību Dziesmu un deju svētku laikā? (papildināts)
Rūpēties par veselību Dziesmu un deju svētkos ir viena no sastāvdaļām, lai svētki būtu izdevušies. Slimību profilakses un kontroles centrs kopā ar speciālistiem aicina svētkus pavadīt droši. Kas ir jāņem vērā, un kā labāk sagatavoties svētku laikam, lai tie aizritētu bez uztraukumiem par savu veselību?
«Iespējamā misija» pirmo reizi meklē darbiniekus bērnudārziem
«Iespējamā misija» pirmo reizi meklē darbiniekus bērnudārziem
Pirmo reizi "Iespējamās misijas" programma meklē jaunos talantus, kas būtu gatavi un vēlētos strādāt tieši bērnudārzos. Pedagogu trūkst ne vien skolās, bet arī pirmsskolās, un paredzēts, ka bērnudārzos apmācītie pedagogi sāks darbu rudenī. Šis ir izmēģinājuma projekts, kurā piedalās divas pašvaldības – Rīga un Valmiera. 
Visvairāk skolēnu izkrituši matemātikas eksāmenā
Visvairāk skolēnu izkrituši matemātikas eksāmenā
Skolēni un viņu vecāki, kā arī skolu direktori ceturtdien, 22. jūnijā, drudžaini turpināja gaidīt 9. klašu centralizēto eksāmenu rezultātus. Līdz šim zināmi matemātikas un latviešu valodas rezultāti, bet angļu valodā tos vēl gaida. Pretēji iepriekš solītajam, Valsts izglītības satura centrs ceturtdien vēl neiepazīstināja ar skolēnu vidējiem sniegumiem dažādos eksāmenos, vien norādīja, ka lielākais izkritušo skaits bijis tieši matemātikā. 
Skolēnu eksāmeni tiešsaistē nenoritēja bez problēmām; vērtēs digitālo pārbaužu nākotni
Skolēnu eksāmeni tiešsaistē nenoritēja bez problēmām; vērtēs digitālo pārbaužu nākotni
Ar eksāmenu vēsturē pirmdien, 19. jūnijā, ir noslēgusies centralizēto eksāmenu sesija. Pirmo reizi centralizētos eksāmenus kārtoja arī pamatskolu beidzēji, turklāt vidusskolēniem bija iespēja rakstīt eksāmenus dažādās grūtības pakāpēs. Trīs no eksāmeniem noritēja tiešsaistē un ne bez problēmām – sākotnēji vairākiem skolēniem neizdevās pieslēgties eksāmenam kultūrā un mākslā.
Fizikas eksāmenu vidusskolēniem kā grūtu vērtē gan skolēni, gan pedagogi
Fizikas eksāmenu vidusskolēniem kā grūtu vērtē gan skolēni, gan pedagogi
Fizikas eksāmens vidusskolēniem bijis grūts, sociālo tīklu platformās ar tādu atziņu dalījušies vairāki skolēni un pedagogi. Trešā, noslēdzošā daļa eksāmenā izrādījusies pat vieglāka nekā eksāmena pirmā un otrā daļa, vērtēja skolēni un pedagogi. Rīgas 72. vidusskolā atklāja, ka eksāmenā tikuši iekļauti arī tādi uzdevumi, kuriem mācību saturā pievērsts maz uzmanības un par kuru iekļaušanu skolotāji ir visai pārsteigti.

Vairāk

Svarīgākais šobrīd