Vija Bremze

Latvijas Radio ziņu producente

Apskatīt autora rakstus: Angliski Latviski Krieviski

Ārpus ētera
Tviterapskats: Pilnmēness apstarota nedēļa ar ķīmiju, pētījumiem un ētiku
Tviterapskats: Pilnmēness apstarota nedēļa ar ķīmiju, pētījumiem un ētiku

Pilnmēness apstarota nedēļa, kas atspoguļojas arī tvitervietnē. Atskaņas par uzņēmuma "Rīgas satiksmes" nedienām ar sadzīves ķīmijas iepirkumu sabiedriskā transporta apkopei un dīvainības ar Rīgas pašvaldībā par 35 000 eiro pasūtīto pētījumu - tas nedēļas sākumā. Nedēļas tālākajā gaitā tvittersabiedrību tracinošākais jautājums bija par Jura Vidiņa lietas izskatīšanu Ētikas komisijā un balsojumu par izslēgšanu no partijas "Vienotība".

Tviterapskats: Peļķes, futbols, topošie studenti un bijušie politiķi
Tviterapskats: Peļķes, futbols, topošie studenti un bijušie politiķi

Šī bijusi kontrastu nedēļa - gan laika apstākļu ziņā, gan izvērtējot notikumus un līdzcilvēkus. Nedēļas sākums skumju, lietus nogurdinātu, arī bezcerīgu un sarkastisku atziņu pilns. Taču studētgribētāji, kūpinājumu atbalstītāji un partiju kritizētāji drīz vien tvittertelpu piepildīja ar īsto dzīves garšu.

Tvitera apskats 1.09.2013.
Tvitera apskats 1.09.2013.

Visapkārt notiek raibas lietas un tvītotājiem ir par ko brīnīties, šausmināties vai vienkārši izteikties.

Tvitera apskats
Tvitera apskats

Ja salīdzinām ar kino, tad šonedēļ tviterī bija ļoti daudzveidīga programma. Piedāvājums apmierinātu gan trilleru cienītājus, gan drāmu, politikas un psiholoģijas, un pat dabas mīļotāju gaumi... Aizrāva un izteikties mudināja itin viss - par to parūpējās šīsnedēļas daudzveidīgie notikumi.

Tviterapskats, 08.11. 2013.
Tviterapskats, 08.11. 2013.

Arī šoreiz galvenās atziņas, kas rindojas tvitervietnē, - ziņu lentes “brīvais izpildījums” - ziņas par politiku, sadzīvi un kultūru. Tomēr netrūkst arī individuālu filozofisku atziņu un dziļi personisku pārdzīvojumu. Nebijušais karstums, šķiet, izjūtas saasināja un izteiksmes pērļu birumu pastiprināja.

Tviterapskats, 03.08.2013.
Tviterapskats, 03.08.2013.

Var tikai piekrist kāda tviterlietotāja secinājumam, ka šonedēļ tas atkal pierādīja, ka ir ātrākais starp medijiem. Par sabiedrības domām par ugunsgrēku Stradiņos, žoga celšanu mežacūkām, kā arī eiro monētu kalšanas sākumu un citām lielām/mazām lietām, kas uztrauc sociālo vietņu lietotājus, - aizvadītās nedēļas tviterapskatā.

«Twitter» apskats 10.03.2013.
«Twitter» apskats 10.03.2013.

Izjūtu līknes šonedēļ zīmēja plašus vēzienus - zaudējuma pārdomas, vilšanās un atkal jaunas cerības... Un tad - aktīvs sieviešdienas sajūtu dokumentējums, nedēļai tuvojoties noslēgumam... Apmēram tā varam raksturot aizgājušās dienas īsteikumu pierakstos sociālajā vietnē "Twitter".

Vija Bremze: Mazliet par nakti ar Oskaru
Vija Bremze: Mazliet par nakti ar Oskaru

Tagad man ir skaidrs, kāpēc Daira Āboliņa nepiekrita rakstīt šim portālam par “oskariem” ... Pieredzējusī kino (arī aizkulišu) pazinēja jau iepriekš paredzēja, ka nekā īpaša, ko aprakstīt, visticamāk, nebūs. Kino profesionāļi, pusprofesionāļi – blogeri un vienkārši mīļotāji jau bija izrunājuši visu līdz šim zināmo un prognozējamo. Atlika vien sagaidīt “brīnumu nakti”.

Vairāk

Svarīgākais šobrīd