Vendija Maslobojeva


Apskatīt autora rakstus: Latviski

Autora ziņas
Krievijas apšaudēs Ukrainā diennaktī vismaz pieci nogalinātie; pie Krimas tilta sprādzieni
(papildin...
Krievijas apšaudēs Ukrainā diennaktī vismaz pieci nogalinātie; pie Krimas tilta sprādzieni (papildināts)
Krievijas karaspēks aizvadītajā diennaktī veicis uzbrukumus desmit Ukrainas apgabalos, nogalinot vismaz piecus cilvēkus un vēl vairākus ievainojot. Bija arī dzirdami sprādzieni un novēroti dūmi pie Krimas tilta, bet informācija par notikumiem tur ir pretrunīga. Tomēr Ukrainas spēki jebkurā gadījumā ne pirmo reizi atgādināja, ka Krimas tilts nav okupantiem droša transporta iespēja. 
Apgāžoties laivai, Lamanša šaurumā gājuši bojā seši migranti
Apgāžoties laivai, Lamanša šaurumā gājuši bojā seši migranti
Lamanša šaurumā, apgāžoties migrantu laivai, sestdien gājuši bojā seši cilvēki un vairāk nekā 50 tika izglābti, ziņoja Francijas vietējās varas iestādes. Joprojām apmēram 10 migrantu ir pazuduši, taču franču un britu kuģi, helikopters un lidmašīna pārmeklē apgabalu Francijas ziemeļu piekrastē.
Polijā vēlēšanu gaidās paredz valdošās un lielākās opozīcijas partijas sīvu cīņu
Polijā vēlēšanu gaidās paredz valdošās un lielākās opozīcijas partijas sīvu cīņu
Polijas prezidents Andžejs Duda šonedēļ paziņoja, ka 15. oktobrī notiks valsts parlamenta vēlēšanas. Viņš sacīja, ka "Polijas nākotne ir mūsu pašu ziņā". Līdz vēlēšanām notiks sīva cīņa starp valdošo partiju un lielāko opozīcijas partiju, taču katrai no tām ir savas spēcīgās un vājās puses. Vēlēšanas atklās svarīgāko jautājumu - vai Polija turpinās neliberālo kursu vai iestāsies par demokrātiskām un proeiropeiskām vērtībām.
Francijā piektajā nemieru naktī simtiem aizturēto
(papildināts)
Francijā piektajā nemieru naktī simtiem aizturēto (papildināts)
Francijas pilsētās, kur uzliesmojuši protesti un nemieri, varasiestādes izvietojušas papildspēkus un apcietināja 719 cilvēkus. Šī bijusi jau piektā nemiera nakts pēc tam, kad Francijas policija ceļu satiksmes pārbaudes laikā nošāva 17 gadus vecu pusaudzi.
Vācija vienojas par ciešākām ekonomiskajām saitēm ar Ķīnu
Vācija vienojas par ciešākām ekonomiskajām saitēm ar Ķīnu
Vācijas kanclers Olafs Šolcs tikšanās laikā ar Ķīnas premjerministru Li Cjanu provizoriski vienojās veidot ciešākas ekonomiskās saites un apvienot spēkus cīņā pret klimata pārmaiņām, lai gan Šolca valdošā koalīcija Pekinas valdību arvien vairāk uzskata par sāncensi, nevis partneri.
Pasaules vides dienā pievērš uzmanību plastmasas piesārņojuma mazināšanai
Pasaules vides dienā pievērš uzmanību plastmasas piesārņojuma mazināšanai
Šodien ir Pasaules vides diena, un šī gada tēma ir plastmasas piesārņojuma mazināšana un plastmasas ilgtspēja. Šogad Pasaules vides dienu rīko Rietumāfrikas valsts Kotdivuāra sadarbībā ar Nīderlandi. Valstis, uzņēmumi un privātpersonas no visas pasaules piedalīsies, lai parādītu, kā izmantot materiālu ilgtspējīgāk, radot cerību, ka kādu dienu plastmasas piesārņojums kļūs par vēsturi.
Krievijas raķešu triecienā Dņipro gājusi bojā divus gadus veca meitene; 22 cilvēki guvuši ievainojum...
Krievijas raķešu triecienā Dņipro gājusi bojā divus gadus veca meitene; 22 cilvēki guvuši ievainojumus
Netālu no Ukrainas pilsētas Dņipro Krievijas raķetes triecienā gājusi bojā divus gadus veca meitene un 22 cilvēki ievainoti, tostarp pieci bērni. Ukrainas prezidents Volodimirs Zelenskis pēc uzbrukuma sociālajos tīklos norādīja, ka kārtējo reizi Krievija pierāda sevi kā teroristisku valsti. Uzbrukumi un sadursmes turpinās arī pie Bahmutas un Ukrainas centrālajā reģionā.
OPEC+ sanāksmē Vīnē lemj par turpmāko naftas ieguves un eksporta politiku
OPEC+ sanāksmē Vīnē lemj par turpmāko naftas ieguves un eksporta politiku
Šodien Austrijas galvaspilsētā Vīnē notiek naftas ieguvējvalstu alianses OPEC+ tikšanās. Uz tikšanos ieradušās 13 organizācijas locekļu delegācijas un 10 naftas ražotājvalstu delegācijas. Naftas ražotāju alianse lems par turpmākajiem naftas ieguves politikas soļiem, lai censtos stabilizēt naftas tirgus situāciju. Tiek plaši spekulēts, ka naftas ieguve un eksports tiks samazināts un pieaugs spriedze starp naftas gigantiem Saūda Arābiju un Krieviju.
Ukraina turpina atvairīt Krievijas uzbrukumus un noraida Āzijas samitā piedāvātos miera plānus
Ukraina turpina atvairīt Krievijas uzbrukumus un noraida Āzijas samitā piedāvātos miera plānus
Pēdējo 24 stundu laikā Krievija veikusi vismaz 62 gaisa triecienus un 15 raķešu triecienus pa Ukrainas teritoriju. Tikmēr Ukrainas prezidents Volodimirs Zelenskis intervijā laikrakstam "Wall Street Journal" sacīja, ka Ukraina ir gatava sākt savu ilgi gaidīto pretuzbrukumu, lai atgūtu Krievijas okupētās teritorijas. Tāpat vairākas valstis šodien arī piedāvājušas savu miera plānu kara izbeigšanai Ukrainā, tomēr tie izpelnījušies kritiku.
Singapūrā notiek Āzijas aizsardzības samits
Singapūrā notiek Āzijas aizsardzības samits
Šodien Singapūrā notiek Āzijas aizsardzības samits, uz kuru ieradušies 600 aizsardzības un drošības nozares pārstāvji no 49 valstīm. Konferences ietvaros bija paredzēta ASV aizsardzības ministra Loida Ostina tikšanās ar Ķīnas aizsardzības ministru Li Šanfu, tomēr tikšanās nav notikusi, jo Pekina esot atteikusies.
Notiks Turcijas prezidenta Erdogana inaugurācija
Notiks Turcijas prezidenta Erdogana inaugurācija
Šodien notiks Turcijas prezidenta Redžepa Tajipa Erdogana inaugurācija viņa trešajā pilnvaru termiņā. Sagaidāms, ka inaugurāciju, kurai Ankarā notiks četras atsevišķas ceremonijas, apmeklēs valdību un valstu vadītāji, ministri, parlamentu un organizāciju pārstāvji no 78 valstīm. Turcijas līderis uzvarēja pagājušās nedēļas prezidenta vēlēšanu otrajā kārtā, lai gan viņš saņēmis bargu kritiku no sabiedrības un opozīcijas par Turcijas ekonomisko krīzi un citiem starptautiskajiem izaicinājumiem.
Londonas Karaliskās koledžas eksperte: Ukraiņu pretuzbrukums ir ļoti niansēts
Londonas Karaliskās koledžas eksperte: Ukraiņu pretuzbrukums ir ļoti niansēts
Ukrainas amatpersonas ziņojušas, ka ilgi gaidītais Ukrainas spēku pretuzbrukums ir sācies. Tomēr pretuzbrukums netiks izvērsts kā viena liela un masīva kauja. Militāro jautājumu analītiķe un aizsardzības eksperte no Londonas Karaliskās koledžas Marina Mirona norādīja, ka ukraiņu pretuzbrukums nesniegs ātru rezultātu, taču tas būs ļoti niansēts, lai mazinātu Krievijas armijas spējas.
Tomēr pagarināts Ukrainas graudu eksporta darījums
Tomēr pagarināts Ukrainas graudu eksporta darījums
Uz diviem mēnešiem pagarināts Ukrainas graudu eksporta darījums, pavēstījis Turcijas prezidents Redžeps Tajips Erdogans dienu pirms darījuma termiņa beigām. Tomēr Ukraina ziņo, ka Maskava mērķtiecīgi palēnina eksporta tempu un šobrīd jūras koridors ir gandrīz tukšs. Kopš maija sākuma neviens kuģis nav ticis atbrīvots eksportam.

Vairāk

Svarīgākais šobrīd