Sandijs Semjonovs

Žurnālists, režisors un producents

Esmu žurnālists, režisors un producents jeb dokumentālo stāstu veidotājs ar vairāk kā desmit gadu pieredzi. Apbrīnoju neatkārtojamo dabā un aizraujos ar cilvēka būtības izziņu.


Apskatīt autora rakstus: Angliski Latviski Krieviski

Ārpus ētera
Sandijs Semjonovs: Mazā skola Meņģelē un «2018. Latvijas hronika»
Sandijs Semjonovs: Mazā skola Meņģelē un «2018. Latvijas hronika»
Meņģeles skola šogad nosvinēja savu 150. dzimšanas dienu, un līdz ar to sanāk, ka skola ir piecdesmit gadus vecāka par Latvijas valsti. Meņģeles stāsts ir interesants. Pirms desmit gadiem kolēģis Olafs Okonovs veidoja dokumentālu filmu “9 km no nākotnes“. Tas bija poētiski reālistisks vēstījums par nelielā ciema dzīvi. Šajā pavasarī nejauši uzzināju, ka Meņģeles skolas devītajā klasē mācās tikai viens skolnieks – Miks Zeibots, un man uzreiz bija skaidrs, ka šī būs mana Latvijas simtgades hronika.
«Dzimis Eiropā»: Tallinas jūras muzejs
«Dzimis Eiropā»: Tallinas jūras muzejs

Pirms 10 gadiem 10 valstis - Latvija, Igaunija, Lietuva, Polija, Slovākija, Čehija, Ungārija, Slovēnija, Kipra un Malta - iestājās pasaules spēcīgākajā ekonomiskajā apvienībā Eiropas Savienībā (ES). Trīs žurnālisti: Sandijs Semjonovs, Dīvs Reiznieks un Gundars Rēders tiekas ar cilvēkiem un jautā - kas ir mainījies jauno eiropiešu dzīvēs, kādi ir ieguvumi un zaudējumi?

 

Dzimis Eiropā: Igauņi mēdz jokot par savu lēnumu
Dzimis Eiropā: Igauņi mēdz jokot par savu lēnumu

Raidījums "Dzimis Eiropā" dodas uz dažādām Igaunijas vietām, lai apskatītu Baltijas valsti desmit gadus pēc iestāšanās Eiropas Savienībā. Tartu tiek noskaidrots, vai igauņi patiešām ir lēnāki nekā citas tautas.

Videoblogs «Dzimis Eiropā»:  Malta – ES mazākā valsts, kas pirmā ieviesa eiro
Videoblogs «Dzimis Eiropā»: Malta – ES mazākā valsts, kas pirmā ieviesa eiro

Pirms 10 gadiem 10 valstis: Latvija, Igaunija, Lietuva, Polija, Slovākija, Čehija, Ungārija, Slovēnija, Kipra un Malta iestājās pasaules spēcīgākajā ekonomiskajā apvienībā - Eiropas Savienībā (ES). Trīs žurnālisti: Sandijs Semjonovs, Dīvs Reiznieks un Gundars Rēders tiekas ar cilvēkiem un jautā - kas ir mainījies jauno eiropiešu dzīvēs, kādi ir ieguvumi un zaudējumi?

Videoblogs: Dumpinieciskā sava ceļa gājēja Ungārija
Videoblogs: Dumpinieciskā sava ceļa gājēja Ungārija

LTV raidījums „Dzimis Eiropā” šonedēļ dodas uz Ungāriju. Šī ir valsts ar augstu eiroskepticismu. Valsts, kuras valdība kritizē Eiropas Savienību (ES), bet vienlaikus paraksta sadarbības līgumus ar Krieviju par 10 miljardiem eiro un divu atomelektrostaciju būvniecību.

Vairāk

Svarīgākais šobrīd