Raidījums "Ceļojums"


Apskatīt autora rakstus: Latviski

Autora ziņas
Nekad nevajag padoties – Saldus dziedātājas uzmundrina citus #dziedundejo2021 dalībniekus
Nekad nevajag padoties – Saldus dziedātājas uzmundrina citus #dziedundejo2021 dalībniekus
Latvijas Skolu jaunatnes dziesmu un deju svētku norišu #dziedundejo2021 notikums "Saulesvija" 13. jūlijā viesojās Saldū, kur to sagaidīja Saldus pamatskolas 5.–9. klašu kora aktīvās dalībnieces un kora vadītāja Iveta Logina. Saldus pamatskolā ir senas kora dziedāšanas tradīcijas. 5.–9.klašu meiteņu koris vairākkārt izturējis atlasi un piedalījies iepriekšējos Skolēnu dziesmu un deju svētkos Rīgā. 
Iemācījāmies vēl ātrāk pielāgoties – Ķekavas vidusskolas dejotāji priecīgi par pieredzi #dziedundejo...
Iemācījāmies vēl ātrāk pielāgoties – Ķekavas vidusskolas dejotāji priecīgi par pieredzi #dziedundejo2021
XII Latvijas Skolu jaunatnes dziesmu un deju norisēm #dziedundejo2021 cītīgi gatavojās Ķekavas vidusskolas tautas deju kolektīvi “Ķekaviņa” un “Šeku reku” un to vadītāja Marta Helēna Vanaga. Kolektīvi piedalījušies visos Latvijas Skolu jaunatnes dziesmu un deju svētkos kopš kolektīvu dibināšanas. 2015. gadā XI Latvijas Skolu jaunatnes dziesmu un deju svētkos kolektīvi uzrādīja augstus sasniegumus skatēs, divi no “Ķekaviņas” sastāviem bija arī laureāti. 
Katrs mēģinājums bija ar «odziņu» – Salaspils koris «Sonāre» daudz smējušies, gatavojoties #dziedund...
Katrs mēģinājums bija ar «odziņu» – Salaspils koris «Sonāre» daudz smējušies, gatavojoties #dziedundejo2021
15. jūlijā Jelgavā, Elejā, Ozolniekos, Bauskā, Iecavā un Salaspilī notika Latvijas Skolu jaunatnes dziesmu un deju svētku norišu #dziedundejo2021 citādais gājiens "Saulesvija". Šo notikumu pieredzēja arī Salaspils 1. vidusskolas 5. - 12. klašu koris “Sonāre” un tā vadītāja Lāsma Streiķe, kuri ir piedalījušies arī iepriekšējos Skolu jaunatnes dziesmu un deju svētkos. 
Rēzeknes ansambļa «Noskaņa» dziedātājas #dziedundejo2021 norisēs saskata gan plusus, gan mīnusus
Rēzeknes ansambļa «Noskaņa» dziedātājas #dziedundejo2021 norisēs saskata gan plusus, gan mīnusus
18. augustā Rēzeknes pilskalnā tika filmēts XII Latvijas Skolu jaunatnes dziesmu un deju norišu #dziedundejo2021 tautas mūzikas koncertstāsts "Līdz pašām debesīm". Rēzeknes meiteņu vokālais ansamblis “Noskaņa” ne tikai piedalījās videostāsta filmēšanā, bet arī tika uzaicināts uz koncerta "Līdz pašām debesīm" skaņu ierakstu. Ansamblis aktīvi darbojās #dziedundejo2021 citādajā gājienā “Saulesvija", kā arī atklāšanas koncertā "Svētki esam mēs".
#dziedundejo2021: Krimūnu pagasta kolektīva «Bitītes» dejotāji lielā skaitā apmeklējuši e-vides mēģi...
#dziedundejo2021: Krimūnu pagasta kolektīva «Bitītes» dejotāji lielā skaitā apmeklējuši e-vides mēģinājumus
14. jūnijā Skolu jaunatnes dziesmu un deju norišu #dziedundejo2021 notikuma “Saulesvija” saules ripa pabija arī Dobeles novadā.  Šo dienu ar patīkamām sajūtām atceras Dobeles novada Kultūras un sporta pārvaldes Krimūnu tautas nama bērnu deju kolektīvs "Bitītes”. Kolektīva mājvieta ir pie Latvijas saulainākās pilsētas Dobeles – Dobeles novada Krimūnu pagasts. Pagasta tautas namā "Bitītes” aizvada jau 10. sezonu. Kolektīva mērķis – kopt un saglabāt latviešu tautas tradīcijas, apgūstot latviešu skatuviskās tautas dejas prasmi.
Tautas tērpā kāpt uz skrituļslidām – Jēkabpils koris «Ritums» šogad jaudu nezaudēja
Tautas tērpā kāpt uz skrituļslidām – Jēkabpils koris «Ritums» šogad jaudu nezaudēja
16. jūlijā Jēkabpilī tika aizvadīts Skolu jaunatnes dziesmu un deju svētku norišu #dziedundejo2021 pirmais notikums "Saulesvija". Kolektīvi svētku auto sagaidīja Krustpils pils dārzā, kur tika ritināta simboliska saules ripa. Šī gada #dziedundejo2021 svētku norišu dalībnieki ir arī Jēkabpils Valsts ģimnāzijas koris "Ritums" kopā ar tā diriģenti Sandru Bondari.
«Saulesvija» mūs atkal saveda kopā – Zvejniekciema vidusskolas folkloras kopa izbauda #dziedundejo20...
«Saulesvija» mūs atkal saveda kopā – Zvejniekciema vidusskolas folkloras kopa izbauda #dziedundejo2021 atmosfēru
Tieši Piejūras novads vienīgie visā Latvijā paspēja klātienē nodot folkloras kopu programmu Skolu jaunatnes dziesmu un deju svētkiem. To starpā bija arī Zvejniekciema vidusskolas folkloras kopa un tās vadītāja Antra Deniškāne. Folkloras kopa bija patiešām cītīgi sagatavojusies un skatē ieguva I pakāpi. Savukārt savas prasmes pēc pandēmijas laika Zvejniekciema vidusskolas folkloras kopa izrādīja 26. jūlijā, kad  #dziedundejo2021 norise “Saulesvija” ciemojās Saulkrastu novadā. 
Ļoti novērtējam klātienes mēģinājumus – Ogres koklētāju ansamblis «Rota» svētkiem gatavojās vairāk n...
Ļoti novērtējam klātienes mēģinājumus – Ogres koklētāju ansamblis «Rota» svētkiem gatavojās vairāk nekā divus gadus
Viena no pēdējām pašvaldībām, kur viesojās #dziedundejo2021 svētku norises “Saulesvija” vēstneši, bija Ogre. Tur 27. jūlija pēcpusdienā karsto jūlija svelmi bija nomainījis pamatīgs lietus, kas krietni izmērcēja gan svētku dalībniekus, gan arī vēstnešus. To paspēja pieredzēt Ogres Mūzikas un mākslas skolas koklētāju ansamblis "Rota” un tā vadītājas Dace Bleikša un Dace Priedīte. 
Visgrūtākais bija pareizi iemācīties deju soļus – Kalnciema vidusskolas dejotāji par gatavošanos #dz...
Visgrūtākais bija pareizi iemācīties deju soļus – Kalnciema vidusskolas dejotāji par gatavošanos #dziedundejo2021
#dziedundejo2021 norise “Saulesvija” 15. jūlijā viesojās Jelgavas novadā, kur ar savu dejotprasmi iepriecināja Jelgavas novada Valgundes pagasta Kalnciema vidusskolas 5.–9. klašu deju kolektīvs un tā vadītāja Inga Feldmane. Šis kolektīvs par spīti sarežģītiem laikiem ir stingri apņēmies turpināt dejot un iepriecināt visus apkārtējos. Kalnciema vidusskolas deju kolektīvs aktīvi piedalās visos skolas koncertos, kā arī novada svētkos. Īpaši viņiem patīk parādīt latviešu tautas dejas ciemiņiem no citām Eiropas valstīm, kad tie viesojas skolā "Erasmus+" projektu ietvaros.
Kandavas popgrupas «Taustiņi» vadītāja: E-vide deva iespēju attīstīt dziedātāju individuālās prasmes
Kandavas popgrupas «Taustiņi» vadītāja: E-vide deva iespēju attīstīt dziedātāju individuālās prasmes
14. jūlija vakarā #dziedundejo2021 norises “Saulesvija” auto ieripoja Kandavā, kur vietējie kolektīvi bija pulcējušies nelielās grupiņās un, ievērojot visus valstī noteiktos epidemioloģiskos noteikumus, ar dziesmām un dejām sagaidīja svētku vēstnešus un organizatorus. Vieni no pirmajiem, kas sagaidīja viesus, bija Kandavas Mākslas un mūzikas skolas popgrupa "Taustiņi" un tās vadītāja Andra Vilkauša.
Vienādi nesanāk – Gulbenes novada vidusskolas jaunieši stāsta par dejošanu interneta vidē
Vienādi nesanāk – Gulbenes novada vidusskolas jaunieši stāsta par dejošanu interneta vidē
XII Latvijas Skolu jaunatnes dziesmu un deju svētku norišu #dziedundejo2021 pirmais notikums “Saulesvija” 22. jūlijā Gulbenē ļāva piedzīvot svētku mirkļus visiem – dejotājiem, dziedātājiem, orķestra, folkloras un vizuālās mākslas pulciņu dalībniekiem, skolotājiem, vecākiem. Dejotājus pārstāvēja Gulbenes novada vidusskolas jauniešu deju kolektīvs "Rūsiņš" un tā vadītāja Daiga Tipāne. 
Mēģinājumos arī vingro – Mārupes Valsts ģimnāzijas zēnu kora vadītājai jāizglītojas arī sportā
Mēģinājumos arī vingro – Mārupes Valsts ģimnāzijas zēnu kora vadītājai jāizglītojas arī sportā
29. jūlijā #dziedundejo2021 norise «Saulesvija» ievijās skanīgajā un līksmajā Mārupes novadā. Šeit varēja sastapt dzīvespriecīgos Mārupes Valsts ģimnāzijas zēnu kora dalībniekus un tā vadītāju Ingu Cirsi. Koris darbojas jau kopš 1993. gada. Kolektīvs aktīvi muzicē, piedalās skolas un novada pasākumos. Viesojies arī Vācijā, Itālijā un Horvātijā. Kora repertuārs ir ļoti dažāds – no klasikas līdz mūsdienu komponistu dziesmām. 
Uzjundī patīkamas sajūtas – Preiļu novada jauniešu pūtēju orķestra dalībnieki par #dziedundejo2021
Uzjundī patīkamas sajūtas – Preiļu novada jauniešu pūtēju orķestra dalībnieki par #dziedundejo2021
19. jūlijā Preiļos, Ilūkstē, Slutišķos un Daugavpilī tika aizvadīts Skolu jaunatnes dziesmu un deju norišu #dziedundejo2021 pirmais notikums "Saulesvija". Ceļš “Saulesvija” veidots kā klātienes mirkļu un video fiksējums, kurā nepilnas stundas garumā ikvienā pašvaldībā īpašais svētku vēstnesis kopā ar atraktīvu ceļotāju–sveicinātāju nodeva svētku organizatoru pateicības un dāvanas ikvienam, kurš gatavojās XII Latvijas Skolu jaunatnes dziesmu un deju svētkiem, apguva svētku repertuāru, veidoja video sveicienus un video priekšnesumus, piedalījās videoklipu filmēšanā. Preiļu novada jauniešu pūtēju orķestra dalībniekiem un viņu galvenajam iedvesmotājam, vadītājam Oļegam Koļesņičenko, kā arī kolektīva skolotājam Jānim Livdānam "Saulesvija" likās kā burvīgs atkal satikšanās notikums.
Gandrīz apraudājāmies – Jaunpiebalgas deju kolektīva «Piebaldzēni» vadītāja novērtē vecāku atbalstu...
Gandrīz apraudājāmies – Jaunpiebalgas deju kolektīva «Piebaldzēni» vadītāja novērtē vecāku atbalstu #dziedundejo2021 norisēs
Jaunpiebalgas kultūras nama jauniešu deju kolektīvs "Piebaldzēni” kopā ar tā vadītāju Lāsmu Skutāni piedalās Latvijai ļoti aktuālā notikumā – Skolu jaunatnes dziesmu un deju norisēs #dziedundejo2021. “Piebaldzēni” ir patiesi aktīvs kolektīvs, jo ir devies neskaitāmos ārzemju braucienos, kā arī piedalījies starptautiskos festivālos.
Jādara ar pilnu sirdi – Kuldīgas ansambļa «Venta» dejotāji iedrošina pārējos #dziedundejo2021 dalībn...
Jādara ar pilnu sirdi – Kuldīgas ansambļa «Venta» dejotāji iedrošina pārējos #dziedundejo2021 dalībniekus
12. jūlijā Kuldīgā aizsākās Skolu jaunatnes dziesmu un deju norišu #dziedundejo2021 pirmais notikums – ceļš “Saulesvija”, kas no tradicionāla klātienes notikuma svētku dalībnieku gājiena Rīgā, laikmeta nosacījumu vadīts, aizvijās daudz garāku ceļu. Kuldīdznieki parādīja sevi visā savā spožumā gan videosveicienos, gan klātienē izrotājot dzimto novadu. Vieni no tiem bija Kuldīgas Kultūras centra tautas deju ansamblis “Venta” un viņu vadītāja Zita Serdante. 
Patīk svētki e-vidē, tiem ir savs šarms – Bauskas deju kopa «Mēmelīte» priecīga par #dziedundejo2021
Patīk svētki e-vidē, tiem ir savs šarms – Bauskas deju kopa «Mēmelīte» priecīga par #dziedundejo2021
Šovasar Bauskas rātslaukumā kopā ar citiem deju kolektīviem Bauskas bērnu un jauniešu centra deju kopa "Mēmelīte” sagaidīja un krāšņi sveica Skolu jaunatnes dziesmu un deju norišu #dziedundejo2021 "Saulesvijas” ceļojumu. "Mēmelīte” kopš 1995. gada ir piedalījusies visos Skolu jaunatnes dziesmu un deju svētkos. Šī gada pavasarī kolektīvs atzīmēja savu 30. dzimšanas dienu. Tiesa, attālināti, bet tas nemazināja svētku prieku. Deju kopas “Mēmelīte” vadītāja Ligita Irbīte ir prasīga, bet ne barga, atzīst dejotāji. Jo tikai tad, kad ir perfekti apgūti soļi, var izjust dejas patieso būtību. 
#dziedundejo2021 dalībniece no Aizkraukles novada vidusskolas kora «De Cantare»: Esam kļuvuši tuvāki...
#dziedundejo2021 dalībniece no Aizkraukles novada vidusskolas kora «De Cantare»: Esam kļuvuši tuvāki, draudzējamies vairāk
XII Latvijas Skolu jaunatnes dziesmu un deju norisēs #dziedundejo2021 piedalās arī Aizkraukles novada vidusskolas 9.–12. klašu skolēnu koris “De Cantare”, kas ar labiem panākumiem uzstājies gan Latvijā, gan ārpus valsts robežām. Jaunā mācību gada priekšvakarā Aizkraukles skolēni izdziedāja savus novada dziesmu svētkus, kur diriģenta tribīnē kāpa "De Cantare” vadītājs, vairākkārtējs dziesmu svētku virsdiriģents, kuram arī šogad bija uzticēts šis godpilnais pienākums Mežaparka Lielās estrādes koncertā "Dziesmubērns”, – Eduards Grāvītis.
Mēs pildījām «Kahoot!» – Iecavas folkloras kopa «Tarkšķi» neierastā veidā gatavojās #dziedundejo2021
Mēs pildījām «Kahoot!» – Iecavas folkloras kopa «Tarkšķi» neierastā veidā gatavojās #dziedundejo2021
Šovasar karstā 15. jūlija pēcpusdienā Bauskas rātslaukumā vairāki Bauskas novada deju kolektīvi sagaidīja Skolu jaunatnes dziesmu un deju norišu #dziedundejo2021 pirmo notikumu – «Saulesvijas» braucienu pa valsts novadiem. Protams, svētku busiņš ieripoja arī Iecavā, kur tika filmēta arī folkloras kopa "Tarkšķi". Iepriekšējos dziesmu svētkos "Tarkšķi” kopā ar viņu vadītāju Kristīni Kareli tika sumināti kā laureāti un viena no piecām labākajām bērnu folkloras kopām Latvijā.
#dziedundejo2021: Ludzas folkloras kopas «Žibuļeits» dalībnieks Jorens priecīgs, ka var parādīt sava...
#dziedundejo2021: Ludzas folkloras kopas «Žibuļeits» dalībnieks Jorens priecīgs, ka var parādīt savas prasmes
Latvijas Skolu jaunatnes dziesmu un deju norišu #dziedundejo2021 citādais svētku gājiens "Saulesvija” 21. jūlijā devās cauri Ludzai, Balviem un Alūksnei, savukārt jau no maija sākuma tika veidota folkloras kopu programmas “Rotā saule, rotā bite” video. Tā tapšanā piedalījās arī Ludzas bērnu folklora kopa “Žibuļeits” kopā ar tās vadītāju Daci Tihovsku.
Tautas deju ansambļa «Rūta» vadītāja: No jebkuras bezizejas vienmēr ir izeja
Tautas deju ansambļa «Rūta» vadītāja: No jebkuras bezizejas vienmēr ir izeja
Vieni no Skolu jaunatnes dziesmu un deju norišu #dziedundejo2021 dalībniekiem ir Ādažu vidusskolas deju kolektīvs “Rūta” un viņu vadītāja Taiga Ludborža, pazīstama horeogrāfe un vairāku Deju svētku virsvadītāja. Arī Ādažu bērni ir laimīgi piedalīties un satikties jebkurā pasākumā, kas saistīts ar deju, ar tautas kultūru, ar tautas tērpu un ar kopā būšanu.
Liepājas 6. vidusskolas korim #dziedundejo2021 ir vieni no īpašākajiem svētkiem
Liepājas 6. vidusskolas korim #dziedundejo2021 ir vieni no īpašākajiem svētkiem
No jūlija līdz oktobra beigām – tik ilgs laika periods šogad atvēlēts XII Latvijas Skolu jaunatnes dziesmu un deju svētku norisēm ar moto – "Svētki ir tur, kur esam mēs”. Vieni no pirmajiem, kuri 13. jūlijā piedzīvoja dziesmu un deju norišu atklāšanas notikumu "Saulesvija", bija Liepājas 6. vidusskolas 5.–9. klašu koris skolotājas Lienes Brečas vadībā.

Vairāk

Svarīgākais šobrīd