Paula Koškina

LTV ārzemju ziņu redaktore

Apskatīt autora rakstus: Latviski

Autora ziņas
ANO Drošības padome aicina nekavējoties izsludināt pamieru Gazā
(papildināts)
ANO Drošības padome aicina nekavējoties izsludināt pamieru Gazā (papildināts)
ANO Drošības padome (DP) pirmdien pieņēma ilgi apspriesto rezolūciju, kurā aicina nekavējoties izsludināt pamieru Gazas joslā. Tur jau gandrīz pusgadu turpinās bruņotais konflikts starp Izraēlu un palestīniešu teroristu grupējuma "Hamās" kaujiniekiem. Konflikta rezultātā gājuši bojā desmitiem tūkstošu civiliedzīvotāju.
Apšaudē un ugunsgrēkā koncertzālē Krievijā vairāk nekā 130 nogalināto
(papildināts)
Apšaudē un ugunsgrēkā koncertzālē Krievijā vairāk nekā 130 nogalināto (papildināts)
Nogalināto skaits apšaudē un ugunsgrēkā, kas piektdien notika netālu no Maskavas esošajā koncertzālē "Crocus City Hall", ir pieaudzis līdz 133 cilvēkiem, sestdien paziņoja Krievijas Izmeklēšanas komiteja. Bojāgājušo skaits pieaug, glābējiem pārmeklējot ēku. Atbildību par uzbrukumu uzņēmies teroristu grupējums "Islāma valsts" un saistībā ar uzbrukumu esot aizturēti 11 cilvēki.
Pāvesta Franciska izteikumi par Ukrainu atkal izsauc sašutumu
(papildināts)
Pāvesta Franciska izteikumi par Ukrainu atkal izsauc sašutumu (papildināts)
Pāvests Francisks intervijā, ko sestdien daļēji publicēja Šveices televīzija, ir aicinājis Ukrainas karā iesaistītos sākt sarunas, pirms situācija pasliktinās, un mudinājis ukraiņus būt drosmīgiem un spēt sēsties pie sarunu galda ar agresorvalsti. Pāvesta vārdi kārtējo reizi izsaukuši sašutumu.
ASV laikraksts: Ukrainas pirmā lēdija neapmeklēs Vašingtonu Navaļnajas dēļ
ASV laikraksts: Ukrainas pirmā lēdija neapmeklēs Vašingtonu Navaļnajas dēļ
Ukrainas prezidenta kundze Olena Zelenska nav pieņēmusi Baltā nama ielūgumu apmeklēt ceturtdien plānoto ASV prezidenta ikgadējo uzrunu Kongresā. Viņas birojs to skaidroja ar aizņemto grafiku. Tikmēr izdevums "The Washington Post" ziņoja, ka iemesls esot cits, proti – Baltais nams esot plānojis blakus sēdināt ASV pirmo lēdiju Džilu Baidenu, Olenu Zelensku un opozicionāra Alekseja Navaļnija atraitni Jūliju Navaļnaju.
Baidens un Tramps ar uzvarām «Lielās otrdienas» balsojumā strauji pietuvojas atkārtotai cīņai par Ba...
Baidens un Tramps ar uzvarām «Lielās otrdienas» balsojumā strauji pietuvojas atkārtotai cīņai par Balto namu (papildināts)
ASV prezidents Džo Baidens un eksprezidents Donalds Tramps pārliecinoši uzvarējuši tā dēvētās "Lielās otrdienas" priekšvēlēšanās, kurās virkne štatu izraudzījās Demokrātu un Republikāņu partiju kandidātus prezidenta vēlēšanām. Tas nozīmē, ka ASV prezidenta vēlēšanās novembrī, visticamāk, atkal gaidāma Baidena un Trampa spēkošanās.
Baltkrievijā notiek parlamenta vēlēšanas; demokrātiskā opozīcija aicina tās neatzīt
(papildināts)
Baltkrievijā notiek parlamenta vēlēšanas; demokrātiskā opozīcija aicina tās neatzīt (papildināts)
Svētdien Baltkrievijā pirmo reizi kopš prezidenta vēlēšanām 2020. gada vasarā un tām sekojošajiem masu protestiem notiek parlamenta un vietējo pašvaldību vēlēšanas. Tās nav demokrātiskas, bet gan stingri kontrolētas un ar mērķi nostiprināt valsts autoritārā līdera Aleksandra Lukašenko varu. Baltkrievijas demokrātiskās opozīcijas apvienotā pārejas valdība mudinājusi starptautisko sabiedrību neatzīt vēlēšanu rezultātus.
Lietuvā Ukrainas atbalstam saziedo 8 miljonus eiro
Lietuvā Ukrainas atbalstam saziedo 8 miljonus eiro
Pieminot Krievijas pilna mēroga iebrukuma Ukrainā otro gadadienu, Lietuvā "Radarom!" līdzekļu vākšanas kampaņā savākti 8,288 miljoni eiro. Kampaņa ilga četras nedēļas un sestdien noslēdzās ar īpašu labdarības koncertu.
Dānija ziedos Ukrainai visu savu artilēriju
(papildināts)
Dānija ziedos Ukrainai visu savu artilēriju (papildināts)
Dānija ir nolēmusi ziedot visu savu artilēriju Ukrainai, Minhenes drošības konferencē paziņojusi valsts premjerministre Mete Frederiksena. Tikmēr ASV domnīca "Kara izpētes institūts" vēstīja, ka Krievija turpina ofensīvu vismaz trīs frontes sektoros, izmantojot Ukrainas artilērijas lādiņu un pretgaisa aizsardzības trūkumu.

Vairāk

Svarīgākais šobrīd