Māris Kūrēns

LTV Ziņu dienesta korespondents

Apskatīt autora rakstus: Angliski Latviski Krieviski

Autora ziņas
Lielbritānijas valdībā briest krīze
Lielbritānijas valdībā briest krīze
Lielbritānijas valdībā briest krīze, ziņo britu laikraksti. Vairāki ministri draudējuši pamest valdību. Valdības pārstāvji nav apmierināti ar premjerministres Terēzas Mejas gatavību piekāpties Eiropas Savienībai “Brexit” jautājumā.
Biologi raizējas par biežākiem «jūras karstuma viļņiem»
Biologi raizējas par biežākiem «jūras karstuma viļņiem»
Jūras biologi paziņojuši, ka klimatu pārmaiņu rezultātā ievērojami kāpusies vidējā ūdens temperatūra. Tieši tāpēc Adrijas jūrā novēroti netipiski iemītnieki – barakudas. Zinātnieki norādījuši, ka salīdzinājumā ar 1982.gadu mūsdienās “jūras karstuma viļņi” ir dubultojušies un tas ietekmē arī to, kas dzīvo jūras ūdeņos.
Pēc «Sojuz» raķetes avārijas Krievija aptur pilotējamo kosmosa kuģu palaišanu
Pēc «Sojuz» raķetes avārijas Krievija aptur pilotējamo kosmosa kuģu palaišanu
Ceturtdien, 11.oktobrī, Krievijas raķetei "Sojuz" ar diviem astronautiem uz klāja pēc starta uz Starptautisko Kosmosa staciju atslēdzās dzinēji. Pēc avārijas kapsula ar diviem astronautiem atdalījās no raķetes un veiksmīgi nolaidās Kazahstānas stepē. Krievija sāka kriminālizmeklēšanu un paziņoja, ka aptur pilotējamo kosmosa kuģu palaišanu.
Austrija pagarina robežkontroli līdz maijam
Austrija pagarina robežkontroli līdz maijam
Austrijas valdība oficiāli pagarinājusi kontroli uz robežas ar Ungāriju un Slovēniju līdz nākamā gada maijam. Austrijas iekšlietu ministrs uzsver, ka pašlaik Austrijā ierodas pārāk daudz nelegālo imigrantu.  
Francijā pieņem likumus pret «viltus ziņām»
Francijā pieņem likumus pret «viltus ziņām»
Cīņai pret viltus ziņu izplatību Francijas parlaments trešdien pieņēmis divus jaunus likumprojektus. Tie ļaus politiķiem vai partijām vērsties tiesā ar lūgumu novērst nepatiesas informācijas publiskošanu trīs mēnešu laikā pirms vēlēšanām, kā arī dos lielākas iespējas Francijas raidorganizāciju uzraugam lemt par tādu kanālu aizliegšanu, kuru finansētājs būs ārvalstīs un kur saturā būs viltus ziņas, kas nepārprotami var ietekmēt vēlēšanu procesu.
Katalonijā bažas par valdības stabilitāti
Katalonijā bažas par valdības stabilitāti
Vairāk nekā gadu pēc Katalonijas neatkarības referenduma Spānijas reģionā nerimst politiskās kaislības. Katalonijas neatkarību atbalstošo partiju domstarpību dēļ reģiona valdība palikusi mazākumā vietējā parlamentā, un tas radījis bažas par kabineta stabilitāti. 
Bosnijas pilsētiņā varētu atjaunot derīgo izrakteņu ieguvi
Bosnijas pilsētiņā varētu atjaunot derīgo izrakteņu ieguvi
Bosnijas centrālajos rajonos atrodas neliela Varešas pilsēta, kas agrāk bija zināma kā derīgo izrakteņu ieguves pilsēta. Tomēr Bosnijas karš pielika punktu izrakteņu ieguvei. Tagad investori ir gatavi palīdzēt Varešas iedzīvotājiem atgūt pilsētas zaudēto godu un atjaunot derīgo izrakteņu ieguvi.
Ukrainā aizdegusies munīcijas noliktava
Ukrainā aizdegusies munīcijas noliktava
Čerņihivas apgabalā Ukrainas ziemeļos naktī aizdegušās armijas noliktavas un sākusi sprāgt munīcija. Apkārtnē evakuēti vairāk nekā 12 000 iedzīvotāju.
Noskaidrota arī otra Skripaļu indēšanā iesaistītā patiesā identitāte
(papildināts)
Noskaidrota arī otra Skripaļu indēšanā iesaistītā patiesā identitāte (papildināts)
Otrs aizdomās turētais par bijušā krievu dubultaģenta Sergeja Skripaļa indēšanu Solsberi pilsētā ar toksisko vielu "Novičok" ir militārais ārsts, kas strādā Krievijas militārajā izlūkdienestā. Viņš ieradās Lielbritānijā kā Aleksandrs Petrovs, taču viņa īstais vārds ir Aleksandrs Miškins. Tā pavēstījusi pētnieciskās žurnālistikas vietne “Bellingcat”. 
Indonēziju satricina vēl viena zemestrīce
Indonēziju satricina vēl viena zemestrīce
Palu pilsētu Indonēzijā otrdien, 9.oktobrī, satricinājusi zemestrīce, kuras magnitūda ir 5,2. Pilsēta septembra beigās cieta postošā zemestrīcē un cunami.  
Interpola prezidentu Ķīnā apsūdz par kukuļņemšanu
(papildināts)
Interpola prezidentu Ķīnā apsūdz par kukuļņemšanu (papildināts)
Ķīna apstiprinājusi, ka aizturējusi Interpola prezidentu Menu Hunveiu, kurš iepriekš bija pasludināts kā bezvēsts pazudis. Saskaņā ar Pekinas teikto Mens, kurš ir Ķīnas pilsonis, apsūdzēts par kukuļņemšanu. Mena lieta izpelnījusies sevišķu ievērību, jo viņš bija starptautiskas organizācijas prezidents. Viņš Interpolam iesniedzis atlūgumu.
Cīņa ar terorismu Eiropā: tendences un riski
Cīņa ar terorismu Eiropā: tendences un riski
Nīderlandē, pateicoties specdienestu darbam, novērsta nu jau kārtējā iespējamā masveida asinsizliešana Eiropas Savienības teritorijā - izjaukts ļoti rūpīgi plānots terorakts un vainīgie džihādisti arestēti.  Taču Eiropā kopumā gan notikušo, gan izjaukto teroraktu skaits rakstāms ar trīsciparu skaitļiem, un pēc neliela samazinājuma un 2015.gadā 2016.gadā jau atkal uzbrukumiem ir tendence pieaugt.
90 gadi kopš penicilīna atklāšanas
90 gadi kopš penicilīna atklāšanas
Pirms deviņdesmit gadiem notika pagrieziena punkts medicīnā – zinātnieks Aleksandrs Flemings atklāja penicilīnu. Atklājums sāka jaunu ēru medicīnā, kas ļāva iznīdēt vairākas infekcijas slimības. Tomēr mūsdienās daudzi vīrusi ir kļuvuši imūni pret penicilīnu, un nu zinātniekiem jāmeklē jaunas metodes cīņai ar infekcijas slimībām.
Indonēziju satricina spēcīga zemestrīce
Indonēziju satricina spēcīga zemestrīce
Indonēziju piektdien, 28.septembrī, satricinājusi vairāk nekā septiņu magnitūdu zemestrīce. Pēc tās Indonēzijas piekrasti sasniedza līdz pat trīs metrus augsts cunami vilnis.
Rīgas konferences fokusā šogad arī ES un NATO nākotnē
(papildināts)
Rīgas konferences fokusā šogad arī ES un NATO nākotnē (papildināts)
Latvijas Nacionālajā bibliotēkā piektdien, 28.septembrī, un sestdien, 29.septembrī, norisinās  ikgadējs augsta līmeņa drošības un aizsardzības forums “Rīgas konference 2018”, kas pulcē gandrīz 800 dalībniekus no visas pasaules. Diskusiju laikā plānots apspriest gan reģionālos, gan starptautiskos drošības jautājumus, lielu uzmanību pievēršot arī situācijai Baltijas jūras reģionā.
Klusā okeāna lagūnā iegāzusies lidmašīna; visi izglābušies
Klusā okeāna lagūnā iegāzusies lidmašīna; visi izglābušies
Nomaļas Klusā okeāna salas lagūnā nogāzusies pasažieru lidmašīna, kurā bijuši vairāk nekā 40 cilvēki. Visiem pasažieriem un apkalpes locekļiem izdevies izglābties. Avārija notikusi, jo lidmašīna nosēžoties pārlidojusi pāri skrejceļa garumam.  
«Ryanair» darbinieku streika dēļ atceļ 250 lidmašīnu reisus
(papildināts)
«Ryanair» darbinieku streika dēļ atceļ 250 lidmašīnu reisus (papildināts)
Vairākās Eiropas valstīs šodien notiek lidsabiedrības “Ryanair” stjuartu streiki, kas ietekmējuši ceļojumu plānus tūkstošiem pasažieru. Atcelti vairāk nekā 250 reisu. Lidojumus no un uz Rīgas lidostu šī protesta akcija neietekmēs, bet, ja plānots tālāks lidojums ar pārsēšanos, tad gan var saskarties ar grūtībām.
Irāna noraida Izraēlas apsūdzības par slepenu atomnoliktavu
Irāna noraida Izraēlas apsūdzības par slepenu atomnoliktavu
Kārtējais strīds izcēlies starp Irānu un Izraēlu. Uzrunā ANO Ģenerālajā asamblejā Izraēlas premjerministrs paziņoja, ka Teherāna izmanto slepenu atomnoliktavu kodolieroču ražošanai. Irāna šādas apsūdzības noliedz.

Vairāk

Svarīgākais šobrīd