Kristīne Komarovska


Apskatīt autora rakstus: Latviski Krieviski

Ārpus ētera
Podkāsts «Kultūrdeva». 11.epizode. Ar Rēziju Kalniņu
Podkāsts «Kultūrdeva». 11.epizode. Ar Rēziju Kalniņu
“Drosme, drosme ir mūsu degviela!” podkāsta izskaņā skaļi saka aktrise un režisore Rēzija Kalniņa, bet saruna ir teju par visu pēc kārtas, gan par sevis apzināšanos kā brendu “Rēzija Kalniņa”, par spēju būt dažādai – gan vadīt un veidot mūzikas un drāmas telpu “Oratorio”,  gan būt režisorei, par to, ko viņai nozīmē sadarbība kā aktrisei ar režisoru Viesturu Kairišu Dailes teātrī, par to, ko vēlētos mainīt Mārupē kā pašvaldības deputāte, par to cik svarīgi ir sabiedrību saliedēt lūgšanā, nevis šķelt ar sertifikātu (Covid-19 sertifikāti — aut.) pieprasījumu un par to, kas gaidāms nākotnē un pie kā Rēzija strādā šobrīd, klausieties jaunākajā raidierakstā!  
Podkāsts «Kultūrdeva». 10.epizode. Ar Juri Rubeni
Podkāsts «Kultūrdeva». 10.epizode. Ar Juri Rubeni
Jūnija pirmajā Kultūrdevas raidierakstā Kristīne Komarovska sarunājas ar kontemplācijas skolotāju, integrālās izglītības institūta direktoru un vairāku dažādās valodās izdotu grāmatu autoru Juri Rubeni, kurš nesen klajā laidis savu jaunāko grāmatu “Starp divām bezgalībām” un pats to raksturo kā, iespējams, savu personiskāko grāmatu, kas tapusi ilgu garīgo meklējumu un atradumu ceļā. Saruna par kultūras un mākslas lomu cilvēka dzīvē un pieredzi, ko tā sniedz cilvēkam un viņa dvēselei, kā arī par to, kā būt atvērtam un ļauties pārmaiņām savā garīgajā izaugsmē, piekopjot prakses, kas veicina cilvēka izaugsmi.
Podkāsts «Kultūrdeva». 9. epizode. Ar Ralfu Eilandu
Podkāsts «Kultūrdeva». 9. epizode. Ar Ralfu Eilandu
Eirovīzija, homofobija un būšana par mācītāju ir šī, devītā, Kultūrdevas podkāsta trīsvienība. Vai mākslinieka būtība ir spoguļot sabiedrību vai tās daļu, vai jābūt par skaidras nostājas paudēju? Un ko darīt, kad tevi nesaprot un mēģina nokost no visām malām? Ralfs Eilands dalās savos stāstos.
Podkāsts «Kultūrdeva». 8.epizode. Ar Unu Rozenbaumu
Podkāsts «Kultūrdeva». 8.epizode. Ar Unu Rozenbaumu
Astotais "Kultūrdevas" podkāsts jeb raidieraksts ir kā telefonsaruna, kurā iespējams ieklausīties Unas Rozenbaumas domu lidojumā par to, cik viegli vai grūti ir radīt saturu jauniešiem, pieskaramies arī LTV seriālam “Paliec negatīvs”. Aprunājam to, kas viņu aizvedis līdz Londonas Dizaina biennālei, kur viņa kopā ar Reini un Kristu Dzudzilo šogad (jau jūnijā) pārstāvēs Latviju, kā top viņas pilnmetrāžas filmas “Komunalka” scenārijs, kuru plānots rakstīt periodos, kad jābūt pašizolācijā, un kāpēc viņa vēlas būt par tiltu starp latviešu un krievu auditorijām. Par Dizaina gada balvas nominācijām, Latvijas Radioteātri un “Prāta vētru”. Daudz tematu, viena saruna, jo kultūra notiek un sarunas par notikumiem tajā arī dziedē.
Podkāsts «Kultūrdeva». 7.epizode. Ar Timuru Tomsonu
Podkāsts «Kultūrdeva». 7.epizode. Ar Timuru Tomsonu
Septītā "Kultūrdevas" podkāsta galvenās tēmas ir iespējas jaunajai paaudzei izpausties, koncertu digitalizācija jeb koncertzāle kā televīzija un konkurēšana pasaules mērogā, idejas par to, kādam jābūt Liepājas piedāvājumam konkursā par Eiropas kultūras galvaspilsētas titulu, kā arī pandēmijas dzīves rāmā ritējuma būtiskākie secinājumi.
Podkāsts «Kultūrdeva». 5.epizode. Ar Mārtiņu Eņģeli
Podkāsts «Kultūrdeva». 5.epizode. Ar Mārtiņu Eņģeli
Pārvērtēt sevi, pilsētu, kultūru, plānus. "Kultūrdevas" raidieraksta piektās epizodes ieraksts iekrīt laikā, kad visi pie sevis klusi atzīmējam gadu pandēmijā un visapkārt cirkulē teikums “Es vairs nevaru izturēt”, bet mēs turpinām turēt.
Podkāsts «Kultūrdeva». 3.epizode. Ar Lindu Leen
Podkāsts «Kultūrdeva». 3.epizode. Ar Lindu Leen
Kultūrdevas trešajā podkāstā viesojas mūziķe Linda Leen, kura nesen izdevusi jaunu un spēcīgu singlu “Blue Monday”, kas plaši izskanējis mediju vidē un saņēmis daudz pozitīvu atsauksmju un novērtējumu. Podkāstā stāsts par dziesmas “Blue Monday” tapšanu un sajūtām, kas to pavada. Saruna par laiku, dzīves laikā gūtajām mācībām un atziņu par to, ka satikšanās un būšana kopā ir liela vērtība.
Dīvāna eksperts vai absolūts guru? Pārbaudi, cik daudz zini par Eirovīziju!
Dīvāna eksperts vai absolūts guru? Pārbaudi, cik daudz zini par Eirovīziju!
18. maijā Roterdamā ar pirmo pusfinālu tiek plānots starts 65. Eirovīzijas dziesmu konkursam, bet divas dienas vēlāk Latviju tajā pārstāvēs dziedātāja Samanta Tīna. Kamēr fani un dalībnieki dzīvo konkursa gaidās, aicinām ikvienu konkursa entuziastu pārbaudīt savas zināšanas par Eirovīziju, tās dalībniekiem, Latvijas nacionālo atlasi, rīkotājpilsētām un citiem ar lielo dziesmu olimpiādi saistītiem faktiem. Vai spēsi atbildēt pareizi uz šiem 20 jautājumiem?
Podkāsts «Kultūrdeva». 2.epizode. Ar Henrietu Verhoustinsku
Podkāsts «Kultūrdeva». 2.epizode. Ar Henrietu Verhoustinsku
Ir klāt otrais raidījuma “Kultūrdeva” podkāsts ar Kristīni Komarovsku. Šoreiz pavisam neierasti – viesos bija raidījuma vadītāja, teātra kritiķe, žurnāliste un filmu autore Henrieta Verhoustinska. Šīs epizodes tēma – vai kultūrtelpā ir par maz kritikas? 
Podkāsts «Kultūrdeva». 1.epizode. Ar Rafaelu Ciekuru
Podkāsts «Kultūrdeva». 1.epizode. Ar Rafaelu Ciekuru
Latvijas Televīzijas Kultūras redakcija piedāvā raidījuma “Kultūrdeva” podkāstu jeb raidierakstu. To vada “Kultūrdevas” kultūras randiņu vadītāja un raidījuma producente Kristīne Komarovska. Podkāsts iznāks divreiz mēnesī un tajā ik pārnedēļu kopā ar kādu kultūras nozares entuziastu, kultūras cilvēkiem, “Kultūrdevas” skatītāju, Kristīne sarunāsies par aktuālajiem kultūras tematiem. Būs iespējams ieklausīties raidījuma spilgtākajos mirkļos un rast jaunus iespaidus par norisēm kultūrā skatītāju acīm. 

Vairāk

Svarīgākais šobrīd