Kārlis Roķis

LTV Ziņu dienesta korespondents

Apskatīt autora rakstus: Angliski Latviski Krieviski

Autora ziņas
Zemniekus neapmierina izmaiņas elektrības pieslēguma noteikumos
Zemniekus neapmierina izmaiņas elektrības pieslēguma noteikumos
Sabiedrisko pakalpojumu regulators (SPRK) apstiprinājis grozījumus elektrības pieslēguma noteikumos, kuri daudz brīvāk ļaus pieslēgt un atslēgt elektroenerģijas jaudas sezonālajiem patērētājiem. Šos noteikumus, cerot uz izmaksu samazināšanos, īpaši gaidīja zemnieki. Tagad viņi atzīst - prasītais ņemts vērā tikai daļēji un teju pusei no visiem kalšu īpašniekiem maksājumi nesamazināsies.    
Vasarā sāksies plaša armijas rezervistu apmācība
(papildināts)
Vasarā sāksies plaša armijas rezervistu apmācība (papildināts)
Lai papildinātu to cilvēku rindas, kuri vajadzības gadījumā būtu gatavi aizsargāt valsti, Nacionālie bruņotie spēki (NBS) vasarā sāks īpašu apmācības programmu rezerves karavīriem. Tā būs piemērota strādājošiem cilvēkiem – tiem, kuri vēlas, bet aizņemtības dēļ nevar pievienoties zemessardzei.
Ašeradens: Drošības iestādēm jāpārbauda uzņēmums, kas pirks «Metalurga» iekārtas
Ašeradens: Drošības iestādēm jāpārbauda uzņēmums, kas pirks «Metalurga» iekārtas
Drošības iestādēm būs jāpārbauda, kas patiesībā stāv aiz Austrijā reģistrētās čaulas kompānijas, kura nule uzvarējusi “KVV Liepājas metalurgs” velmēšanas iekārtu izsolē. To otrdien, 27. martā, paziņoja ekonomikas ministrs Arvils Ašeradens ("Vienotība"). Eksperti uzsver – šis gadījums kārtējo reizi pierāda, ka kontrole pār investīcijām ir vāja un šos mehānismus var izmantot pretēji Latvijas drošības interesēm.
Rubesa saglabā «RB Rail» vadītājas amatu
(papildināts)
Rubesa saglabā «RB Rail» vadītājas amatu (papildināts)
Dzelzceļa projekta "Rail Baltica” īstenotāja - Baltijas valstu kopuzņēmuma "RB Rail" - vadītāja Baiba Rubesa, kurai uzņēmuma akcionāru pārstāvji no Lietuvas un Igaunijas iepriekš izteikuši neuzticību,  turpinās darbu uzņēmumā. Par to ceturtdien, 22.martā, vienojās "RB Rail" padome, informēja padomes vadītāja Rīa Sillave.
Vanšu tilta sabrukušās kāpnes par 100 000 eiro pārbūvēs 10 mēnešu laikā
(papildināts)
Vanšu tilta sabrukušās kāpnes par 100 000 eiro pārbūvēs 10 mēnešu laikā (papildināts)
Vanšu tilta sabrukušās kāpnes Rīgas dome plāno pārbūvēt desmit mēnešu laikā, tērējot ap 100 000 eiro, Latvijas Radio pastāstīja domes Satiksmes departamenta direktors Emīls Jakrins. Lai gan Rīgas domē uzskata, ka kopumā tilts ir drošs, Būvniecības kontroles birojā brīdina – tilta uzturēšana gadiem bijusi pavirša, tāpēc nu jāsāk uztraukties arī par nesošo konstrukciju noturību.
Paraksta līgumu par «Rail Baltica» stacijas projektēšanu lidostā «Rīga»
(papildināts)
Paraksta līgumu par «Rail Baltica» stacijas projektēšanu lidostā «Rīga» (papildināts)
Visa plānotā Eiropas sliežu platuma dzelzceļa "Rail Baltica" pirmais posms tiks projektēts Latvijā. To paredz otrdien, 20. martā, Satiksmes ministrijā (SM) noslēgtais līgums par atzara projekta izstrādi dzelzceļa savienojumam ar lidostu "Rīga". Projekta īstenotāju kompānija "RB Rail" uzsver: neraugoties uz projekta ieviesēju līdzšinējām domstapībām, šis ir skaidrs signāls – sliežu ceļš tomēr būs.
ASV pārstāvis atzinīgi vērtē Latvijas banku idejas nozares sakārtošanai
(papildināts)
ASV pārstāvis atzinīgi vērtē Latvijas banku idejas nozares sakārtošanai (papildināts)
Latvijas lielāko banku priekšlikumi finanšu nozares sakārtošanai ir vērtējami atzinīgi, tā pēc tikšanās ar Latvijas komercbanku asociācijas un četru Latvijas lielāko banku pārstāvjiem pauda ASV finanšu ministrijas sekretāra vietnieks pretterorisma jautājumos Maršals Bilingslijs. Nerezidentu apkalpotāju pie sarunu galda gan nebija.
Vizītē Rīgā ASV Finanšu ministrijas pārstāvis komentārus medijiem nesniedz
(papildināts)
Vizītē Rīgā ASV Finanšu ministrijas pārstāvis komentārus medijiem nesniedz (papildināts)
Latvijā darba vizītē ieradās ASV Finanšu ministrijas sekretāra vietnieks pretterorisma jautājumos Maršals Bilingslijs. Viņam bija paredzētas tikšanās ar Māri Kučinski (Zaļo un zemnieku savienība), finanšu ministri Danu Reiznieci-Ozolu (Zaļo un zemnieku savienība), Korupcijas novēršanas un apkarošanas biroja (KNAB) vadību un banku uzraugiem. Medijiem gan viņš komentārus nesniedza.
«Biļešu paradīze»: Virtuālā rinda Dziesmu svētku biļešu pārdošanā bija apieta
(papildināts)
«Biļešu paradīze»: Virtuālā rinda Dziesmu svētku biļešu pārdošanā bija apieta (papildināts)
Virtuālā rinda Dziesmu svētku biļešu pārdošanā bija apieta, un uzņēmums “Biļešu paradīze” nebija gatavs tik lieliem izaicinājumiem un problēmām, ar kādām tas saskārās sestdien, 3. martā, - tā preses konferencē otrdien, 6. martā, atzina biļešu tirgotāja, uzņēmuma “Biļešu paradīze” līdzīpašnieks Ēriks Naļivaiko. Turklāt uzņēmumam un svētku rīkotājiem ir lielas domstarpības par to, vai “Biļešu paradīzei” bija tiesības iekasēt komisijas maksu. Tādēļ nav izslēgta tiesvedība.
Aukstā laika dēļ var sarukt gāzes piegāde klientiem no Inčukalna krātuves
Aukstā laika dēļ var sarukt gāzes piegāde klientiem no Inčukalna krātuves
Ja līdz šim ziemas spelgonī patērētāji no Inčukalna pazemes gāzes krātuves kurināmo saņēmuši netraucēti, tad šī gada aukstajās dienās pieprasījums audzis vairākkārt. Krātuves operators “Conexus Baltic Grid” atzīst - šogad noglabātās gāzes apjoms ir mazāks, un, ja aukstums nemitēsies, piegādes apjomi klientiem diennaktī var samazināties.
Rīgas lidostā atklāj stendu Latvijas popularizēšanai
Rīgas lidostā atklāj stendu Latvijas popularizēšanai
Rīgas lidostā otrdien, 27.februārī, atklāts Latvijas Investīciju attīstības aģentūras (LIAA) veidotais valsts popularizēšanas stends. Tas jau iepriekš saukts par vienu no dārgākajiem, jo  izmaksājis 440 000 eiro. Tā veidotāji gan uzsver – tā būs valsts vizītkarte, kuru nākamo trīs gadu laikā iepazīs gandrīz 300 000 cilvēku.  
Finanšu attīstības padome atbalsta cīņu ar čaulas firmām
Finanšu attīstības padome atbalsta cīņu ar čaulas firmām
Sestdien, kļūstot skaidram, ka “ABLV Bank”, visticamāk, nāksies pārtraukt darbību, premjers paziņoja, ka banku sektoram nepieciešami straujāki uzlabojumi cīņā pret naudas atmazgāšanu, un pirmdien Finanšu sektora attīstības padome pirmdien atbalstīja Finanšu ministrijas rosinātās izmaiņas kredītiestāžu regulējumā, lai mazinātu tā dēvēto čaulas kompāniju īpatsvaru banku klientu vidū.
«Gaso» varētu piedāvāt fiksēto maksu mazākiem patērētājiem par gāzes sadali
(papildināts)
«Gaso» varētu piedāvāt fiksēto maksu mazākiem patērētājiem par gāzes sadali (papildināts)
Dabasgāzes sadales uzņēmums “Gaso”, kas ir AS "Latvijas gāze" meitasuzņēmums, Sabiedrisko pakalpojumu regulēšanas komisijā (SPRK) iesniedzis jaunu gāzes sadales pakalpojumu tarifu projektu, piedāvājot ieviest fiksēto maksu mazākajiem dabasgāzes patērētājiem. Projekts arī paredz samazināt dabasgāzes sadales cenu par 18-46% vairāk nekā 95% no dabasgāzes lietotājiem.
Maksa par ūdeni Rīgā vēl nepieaugs
Maksa par ūdeni Rīgā vēl nepieaugs
Galvaspilsētas iedzīvotājiem no 1.aprīļa vairāk par ūdens un kanalizācijas pakalpojumiem vēl nebūs jāmaksā. Sabiedrisko pakalpojumu regulēšanas komisija (SPRK) pieprasījusi papildu informāciju no pašvaldības SIA "Rīgas ūdens" par tās iesniegto tarifu projektu.
Eksperti: Atmazgājot naudu, Latvija nekļūs par mazo Šveici
Eksperti: Atmazgājot naudu, Latvija nekļūs par mazo Šveici
Jau deviņdesmito gadu sākumā Latvija cerēja izveidot banku sektoru, kas spētu konkurēt ar Šveici, taču iepriekš izraudzītais ceļš – šaubīgu NVS valstu klientu apkalpošana – izrādījies maldīgs. To uzsver LTV uzrunātie eksperti. Viņi visai skarbi raksturo šādu banku biznesu un uzskata, ka nule publicētais ASV Finanšu noziegumu apkarošanas tīkla (FINCEN) paziņojums, kurā "ABLV Bank" vainota naudas atmazgāšanā un korupcijā, skaidri parāda – Latvijā nerezidentu bankas ir kā atkritumu pārstrādātāji.
KNAB pārbaudīs ziņas par «ABLV bank» centieniem kukuļot Latvijas amatpersonas
(papildināts)
KNAB pārbaudīs ziņas par «ABLV bank» centieniem kukuļot Latvijas amatpersonas (papildināts)
Korupcijas novēršanas un apkarošanas birojs (KNAB) sācis resorisko pārbaudi saistībā ar ASV Finanšu ministrijas Finanšu noziegumu apkarošanas tīkla paziņojumā norādīto, ka Latvijā trešās lielākās bankas ''ABLV Bank'' vadība izmantojusi kukuļošanu, lai ietekmētu Latvijas amatpersonas, tādā veidā mazinot draudus savam biznesam. ABLV vadība noliedz izskanējušos apgalvojumus, uzsverot, ka ir ieguldījusi lielus līdzekļus finanšu operāciju drošībai un atbilstībai likumam, kā arī uzsver, ka jau sadarbojas ar ASV finanšu institūcijām.
Ātro kredītu nozare sašutusi par patērētāju tiesību sargu kampaņu
Ātro kredītu nozare sašutusi par patērētāju tiesību sargu kampaņu
Latvijas iedzīvotāji neveido uzkrājumus, jo naudu ir viegli aizņemties, secināts Latvijas Universitātes Biznesa, vadības un ekonomikas fakultātes pētījumā. Patērētāju tiesību sargi sākuši kampaņu, lai uzlabotu cilvēku zināšanas par finanšu plānošanu, īpaši uzsverot ātro kredītu riskus. “Ātro kredītu” nozare kampaņu uzskata par diskriminējošu un pētījumu sauc par nekorektu.  
KNAB sācis lietvedību par «Bi2» koncertu Lucavsalā
KNAB sācis lietvedību par «Bi2» koncertu Lucavsalā
Korupcijas novēršanas un apkarošanas birojs (KNAB) sācis administratīvā pārkāpuma lietvedību par Rīgas domes apmaksāto Krievijas rokgrupas “Bi 2” koncertu Lucavsalā. Lai gan koncerta laikā atklāta aģitācija nenotika, birojam ir aizdomas, ka aģitācijai, iespējams, izmantots pašvaldības administratīvais resurss.

Vairāk

Svarīgākais šobrīd