Kārlis Roķis

LTV Ziņu dienesta korespondents

Apskatīt autora rakstus: Angliski Latviski Krieviski

Autora ziņas
Ēnu ekonomika Latvijā pērn pieaugusi līdz 22%
(papildināts)
Ēnu ekonomika Latvijā pērn pieaugusi līdz 22% (papildināts)
Par spīti gadiem ilgiem valdības mēģinājumiem cīnīties pret izvairīšanos no nodokļiem, pērn ēnu ekonomikas īpatsvars Latvijā ir pieaudzis un sasniedzis 22% no valsts iekšzemes kopprodukta (IKP). Tā secināts ēnu ekonomikas pētnieka Arņa Saukas jaunākajā pētījumā. Ēnu ekonomika ir augusi arī pārējās Baltijas valstīs, tomēr Latvijā izvairīšanās no nodokļiem joprojām ir visizplatītākā.
Topošajiem glābējiem mazina prasības fiziskajā sagatavotībā
Topošajiem glābējiem mazina prasības fiziskajā sagatavotībā
Jaunieši pēc vidusskolas beigšanas vairs nespēj izpildīt tās fiziskās prasības, kādas spēja agrāk. Tā secināts iekšlietu dienestos, kuru mācību iestādes pērn atteikušas uzņemšanu teju katram otrajam interesentam neizpildītu fizisko pārbaudījumu dēļ. Tāpēc prasības nolemts nolemts mainīt.
Militārajā nozarē pasaulē aug interese par ražotājiem Latvijā
Militārajā nozarē pasaulē aug interese par ražotājiem Latvijā
Vairāk nekā 4000 nodarbināto un teju pusmiljarda eiro ieņēmumi ik gadu - šādi skaitļi raksturo Latvijas nozari, kuras produktus izmanto ne tika civilajā, bet ari militārajā jomā. Par sadarbību ar Latvijas kompānijām, kuras ražo dubultā lietojuma preces, arvien vairāk interesi sāk izrādīt nopietni pasaules klases uzņēmumi.
Eksperti: Futbola federācijas prezidenta kandidātu solījumi - neizpildāmi
Eksperti: Futbola federācijas prezidenta kandidātu solījumi - neizpildāmi
Latvijas Futbola federācijas (LFF) biedri piektdien vēlēs jauno biedrības prezidentu, kurš nomainīs ilggadējo vadītāju Gunti Indriksonu. Neapmierinātība ar notiekošo futbola saimniecībā ir liela. Vēl nesen Latvijas valstsvienība zaudēja rangā vājajai Gibraltāra komandai. Tādēļ arī cīņa par federācijas prezidenta krēslu ir jo īpaši sīva. Kas ir tās pamatā – vēlme pārdalīt naudu vai attīstīt futbolu?
Latvijas un Norvēģijas ekonomiskajā sadarbībā sāk dominēt tehnoloģiju sfēras
Latvijas un Norvēģijas ekonomiskajā sadarbībā sāk dominēt tehnoloģiju sfēras
Kaut Latvijas un Norvēģijas ekonomiskā sadarbība ir viens no veiksmes stāstiem, netrūkst arī problēmu. Tomēr vēlme dzīvot labāk gan Latvijas, gan Norvēģijas investoriem liek meklēt jaunus sadarbības veidus. Jaunas sadarbības formas tika meklētas arī pirmdien, 23. aprīlī, Rīgā notikušajā abu valstu biznesa forumā. Jau šobrīd vairāk sāk izpausties sadarbība informāciju tehnoloģijās un "zaļajās tehnoloģijās".
Gan valsts līderi, gan uzņēmēji atzīst - attiecības starp Norvēģiju un Latviju ir lieliskas
(papildi...
Gan valsts līderi, gan uzņēmēji atzīst - attiecības starp Norvēģiju un Latviju ir lieliskas (papildināts)
Cieša draudzība, lieliskas attiecības, auglīgas sarunas - tā tiek vērtēti politiskie kontakti starp Latviju un Norvēģiju. Rīgas pilī pirmdien, 23. aprīlī, viesos tika uzņemts Norvēģijas kroņprincis Hokons un kroņprincese Mete Mārita, kuri ieradušies vizītē Latvijā. Arī uzņēmēji atzīst, ka attiecības starp Norvēģiju un Latviju ir labas.
VID un KNAB sola skrupulozu amatpersonu deklarāciju pārbaudi
VID un KNAB sola skrupulozu amatpersonu deklarāciju pārbaudi
Valsts un pašvaldību amatpersonām, kā arī lielo uzņēmumu vadītājiem ikgadējās ienākumu deklarācijas Valsts ieņēmumu dienestā (VID) jāiesniedz obligāti. Šogad tajā sniegto ziņu pārbaudei sola īpaši pievērsties ne tikai VID, bet arī Korupcijas novēršanas un apkarošanas dienests (KNAB). Kādām lietām uzmanība tiks pievērsta?
Latvijas jaunietes izcīna godalgas Eiropas meiteņu matemātikas olimpiādē
Latvijas jaunietes izcīna godalgas Eiropas meiteņu matemātikas olimpiādē
Latvijas meitenes guvušas ievērojamus panākumus Eiropas meiteņu matemātikas olimpiādē, kas norisinājās Florencē. Atvesta bronzas medaļa un vairākas atzinības. Meitenes stāsta, ka viņām interesi par sarežģītajiem uzdevumiem palīdzēja noturēt tieši skolotāji, kas bija neatlaidīgi  un atsaucīgi. Komandu vērtējumā Latvija ierindojās 19.vietā starp Eiropas valstīm.
Deklarācijas: kā pērn pelnīja iekšlietu, izglītības, kultūras un satiksmes ministri
Deklarācijas: kā pērn pelnīja iekšlietu, izglītības, kultūras un satiksmes ministri
Valsts ieņēmumu dienests (VID) apkopojis ikgadējās valsts amatpersonu deklarācijas, ļaujot daudz vairāk ielūkoties, cik daudz pelna un kā dzīvo politiķi. Iekšlietu, izglītības, kultūras un satiksmes ministru deklarācijas liecina, ka viņu ienākumus aizvien veido atalgojums no darba ministriju vadībā. Būtiskas izmaiņas amatpersonu mantiskajā stāvoklī,  salīdzinot ar 2016.gadu, nav novērojamas.
Atliek KNAB virzītos darba ierobežojumus bijušajām amatpersonām
(papildināts)
Atliek KNAB virzītos darba ierobežojumus bijušajām amatpersonām (papildināts)
Lai izvairītos no situācijām, kad tiesvedībās starp valsti un komersantu valsts intereses pārstāvošā amatpersona pēkšņi pāriet pretējā pusē, sagatavoti likuma grozījumi, ar kuriem turpmāk šādām amatpersonām vismaz trīs gadus būs liegts ieņemt amatus uzņēmumos, pret kuriem tiesā aizstāvētas valsts intereses. Likuma grozījumu skatīšanu valdības komiteja gan pirmdien, 16.aprīlī, atlika.
Eksperti: ceļi jāprojektē noturīgāki, lielāka uzmanība – drošības elementiem
Eksperti: ceļi jāprojektē noturīgāki, lielāka uzmanība – drošības elementiem
Medicīnas terminoloģijā runājot, Latvijas autoceļu nozarei ir hroniski smags stāvoklis jau gadiem ilgi. Īpaši tas saasinās pavasaros, kad, kā daudzi ironizē, līdz ar ziemu aiziet arī asfalts un izjūk grants segums. Bet autobraucēji, kuri maksā nodokļus un nodevas, kritizē gan ceļu būvniekus, gan valdību par to, pa kādiem ceļiem nākas braukt un lauzt mašīnas. Par autoceļu nozari atbildīgie piektdien, 13.aprīlī, pulcējās īpašā konferencē.
Uzņēmēji: vēršanās pret čaulas kompānijām nedrīkst pāraugt raganu medībās
(papildināts)
Uzņēmēji: vēršanās pret čaulas kompānijām nedrīkst pāraugt raganu medībās (papildināts)
Saeima, visticamāk, jau ceturtdien, 12.aprīlī, sāks skatīt valdības izstrādātos likuma grozījumus, kuru mērķis ir ierobežot čaulas kompāniju darbību Latvijas bankās. Valdība uzsver – grozījumu mērķis esot stabilizēt Latvijas finanšu sistēmu un piesaistīt investīcijas. Tikmēr vairāku nozaru uzņēmēji brīdina – ar šo sāktas jaunas raganu medības, kurā cietēji var izrādīties godīgie uzņēmēji.
Baltijas valstis kopīgi apņemas stiprināt pretgaisa aizsardzību
Baltijas valstis kopīgi apņemas stiprināt pretgaisa aizsardzību
Jāmeklē jaunas iespējas, kā Baltijas reģionā stiprināt pretgaisa aizsardzības spējas, par to šonedēļ, tiekoties ar ASV prezidentu Donaldu Trampu, vienojušies Latvijas, Lietuvas un Igaunijas prezidenti. Kaut kopējā kontroles sistēma izveidota vēl pirms valstu pievienošanās NATO, visu trīs valstu rīcībā esošās ieroču sistēmas nav tik spēcīgas, lai pilnībā atturētu pretinieku no gaisa uzbrukumiem.
Profesors Danilāns kliedē mītus par olu ēšanu
Profesors Danilāns kliedē mītus par olu ēšanu
Olas šajos Lieldienās tiek ēstas vairāk nekā ikdienā. Daudziem rodas jautājums, cik daudz olu vienā ēdienreizē drīkst apēst? Rīgas Stradiņa universitātes profesors, gastroenterologs Anatolijs Danilāns kliedē vairākus mītus par olām.
ASV eksperte: Skandāls ap Ādažu dienas centru izgaismo problēmas sabiedrībā
ASV eksperte: Skandāls ap Ādažu dienas centru izgaismo problēmas sabiedrībā
Tas būtu kā bērnudārzs pieaugušajiem ar garīga rakstura traucējumiem, savukārt bērniem ar funkcionāliem traucējumiem būtu iespēja saņemt dažāda veida terapiju. Tāda ir iecere dienas centram Ādažos. Taču kopš pērnā gada rudens, kad dienas centra izbūve sāka gūt reālus apveidus, pašvaldības opozīcijas deputāti organizēja parakstu vākšanu pret šo projektu. Iedzīvotāji esot biedēti ar iespējamu apdraudējumu pašu un bērnu drošībai. ASV deinstitucionalizācijas jautājumu eksperte Vivjena Goa uzsver - iebildumi pret centru izgaismo problēmas sabiedrībā.

Vairāk

Svarīgākais šobrīd