"Kā labāk dzīvot?"

Latvijas Radio raidījums
Kas spēj ietekmēt un pārveidot cilvēka dzīvi - zināšanas, informācija, tikšanās ar interesantiem cilvēkiem? Kā uzlabot mūsu sadzīvi, kā saglabāt un uzturēt labu veselību, kā izaudzēt puķi, kā salabot mašīnu, iekārtot māju? Kā uzzināt par visu jaunāko dažādās nozarēs, kas ietekmē vai var ietekmēt mūsu dzīves kvalitāti? Mums jādzīvo labāk tagad, jo šis ir mūsu laiks. Un šeit, jo šī ir īstā vieta!

Apskatīt autora rakstus: Angliski Latviski Krieviski

Autora ziņas
Profesors: Sirds veselības pārbaudēm jābūt regulārai dzīves daļai
Profesors: Sirds veselības pārbaudēm jābūt regulārai dzīves daļai
Slodzes testiem, kardiogrammai un ehokadriogrammai jābūt regulārai dzīves daļa, Latvijas Radio raidījumā "Kā labāk dzīvot" uzsvēra Latvijas Kardiologu biedrības prezidents, kardiologs profesors Andrejs Ērglis. Tāpat, gluži kā ievērojot higiēnu, rūpīgi jāseko līdzi holesterīna, cukura līmeņa, asinsspiediena un liekā svara rādītājiem, atgādināja kardioloģe, Latvijas Universitātes asociētā profesore Iveta Mintāle.
Dārza darbi ziemā: laiks sēt leduspuķes un parūpēties par augļu kokiem
Dārza darbi ziemā: laiks sēt leduspuķes un parūpēties par augļu kokiem
Laiks sēt leduspuķes. Ne tās, kas aukstā laikā parādās uz loga, bet gan ilgziedīgās begonijas. Lai to pareizi izdarītu, svarīgi izvēlēties pareizo augsni – speciālu, sterilizētu kūdru, kas vēl pirms sēšanas jāizsijā, Latvijas Radio raidījumā "Kā labāk dzīvot" ieteica dārzkopes Maruta Kaminska un Vija Rožukalne. Tāpat pēdējais laiks apsegt košumkrūmus un balsināt augļu kokus. 
Depozīta sistēma Latvijā darbojas jau gadu; mazajiem veikaliem mēdz būt grūtības nodrošināt pakalpoj...
Depozīta sistēma Latvijā darbojas jau gadu; mazajiem veikaliem mēdz būt grūtības nodrošināt pakalpojumu
1. februārī apritēs gads, kopš Latvijā darbību uzsākusi dzērienu iepakojumu depozīta sistēma, taču mazo veikalu tīklu īpašnieki joprojām saskaras ar grūtībām. Vislielākā no tām – mazajos lauku veikalos nav vietas, lai pieņemtu taru, Latvijas Radio raidījumā "Kā labāk dzīvot" norādīja SIA "Latvijas Neatkarīgo Tirgotāju Kooperācija" pārstāvis, veikalu tīkla "Aibe" attīstības nodaļas vadītājs Juris Lamberts un Latvijas Tirgotāju savienības valdes priekšsēdētājs, veikalu tīkla "Lats" pārstāvis Raimonds Okmanis.
Kas jāzina par tomātu un paprikas sēklu diedzēšanu? Laiks plānot!
Kas jāzina par tomātu un paprikas sēklu diedzēšanu? Laiks plānot!
Lai gan līdz darbiem vēl kāds laiks jāpagaida, jau tagad var sākt plānot, kur, kad un kas šogad jāiesēj. Gan tomātu, gan paprikas stādus var izdiedzēt mājas apstākļos, taču tas jādara siltā vietā, vislabāk uz radiatoriem, Latvijas Radio raidījumā "Kā labāk dzīvot" ieteica dārzkope Saiva Pekuse un dārzkopības entuziastu kluba "Tomāts" biedre, dārzniecības "Neslinko" vadītāja Elga Bražūne.
Plastmasas iepakojums – gādā par pārtikas drošumu, bet apdraud vidi
Plastmasas iepakojums – gādā par pārtikas drošumu, bet apdraud vidi
Būtu skaisti, ja plastmasu pārtikas iepakojumos varētu neizmantot nemaz, taču jāatceras, ka tā ir nepieciešama, lai pārtika būtu droši iepakota, lai saglabātu garāku pārtikas derīguma termiņu, Latvijas Radio raidījumā "Kā labāk dzīvot" vērtēja Latvijas Lauksaimniecības universitātes Pārtikas tehnoloģijas fakultātes profesore Sandra Muižniece-Brasava.
Latvijas iedzīvotājs gadā vidēji rada 478 kilogramus atkritumu. Kā patērēt apdomīgāk?
Latvijas iedzīvotājs gadā vidēji rada 478 kilogramus atkritumu. Kā patērēt apdomīgāk?
478 kilogrami – tik daudz atkritumu gada laikā rada vidēji viens Latvijas iedzīvotājs. Lai samazinātu šo skaitli, svarīgākais ir iepirkties pārdomāti, netērēt naudu lietām, kuras drīz netiks izmantotas un nonāks atkritumu poligonos. Tāpat svarīgi neaizmirst par atkritumu šķirošanu, Latvijas Radio raidījumā "Kā labāk dzīvot" vērtēja SIA "Getliņi EKO" projektu vadītāja vides izglītības jomā Inese Avota, "Latvijas Zaļā punkta" Vides pārvaldības un kvalitātes vadītāja Laura Berga. 
Kā pēc iespējas ilgāk saglabāt labu redzi? Ieteikumi acu veselībai
Kā pēc iespējas ilgāk saglabāt labu redzi? Ieteikumi acu veselībai
Lai saglabātu redzi un rūpētos par acu veselību, ne tikai regulāri jādodas pie ārsta, lai pārbaudītu acu spiedienu, bet ikdienā, sevišķi tiem, kas strādā pie datora, svarīgi ir ņemt regulāras, bet īsas pauzes, kuru laikā acis kārtīgi atpūtināt, Latvijas Radio raidījumā "Kā labāk dzīvot" ieteica oftalmoloģe Anda Balgalve un dabiskas redzes atjaunošanas skolotāja Vija Buša.
Kā iesaistīties lēmumu pieņemšanā valsts pārvaldē? Rīko tiešsaistes kursus par līdzdalības iespējām
Kā iesaistīties lēmumu pieņemšanā valsts pārvaldē? Rīko tiešsaistes kursus par līdzdalības iespējām
Iesaistīties lēmumu pieņemšanas procesā valsts pārvaldē var ikviens Latvijas iedzīvotājs, taču ne visi zina, kā to darīt, tāpēc janvārī Valsts kanceleja aicina iedzīvotājus piedalīties praktiskās tiešsaistes nodarbībās, lai iepazītos ar līdzdalības iespēju klāstu, Latvijas Radio raidījumā "Kā labāk dzīvot" norādīja Valsts kancelejas konsultante sabiedrības līdzdalības jautājumos Zane Legzdiņa-Joja. 
Latvijas portālos ar personalizētu pieeju būs jānodrošina iespēja ienākt ar e-parakstu un e-ID karti
Latvijas portālos ar personalizētu pieeju būs jānodrošina iespēja ienākt ar e-parakstu un e-ID karti
No 1. februāra spēkā stājas fizisku personu elektroniskās identifikācijas likuma izmaiņas, kas krietni paplašina e-paraksta lietošanas iespējas, uzliekot par pienākumu komersantiem ieviest iespēju reģistrēties savos portālos ar e-ID karti vai eParaksts mobile, Latvijas Radio raidījumā "Kā labāk dzīvot" norādīja Latvijas Valsts radio un televīzijas centra Korporatīvās komunikācijas daļas vadītāja Vineta Sprugaine. 
Eksperti: «Vissezonas» riepas nav piemērotas Latvijas ziemas apstākļiem
Eksperti: «Vissezonas» riepas nav piemērotas Latvijas ziemas apstākļiem
Ceļu satiksmes drošības direkcija (CSDD) uzsākusi diskusiju par automobiļu riepu, kas marķētas tikai ar M+S apzīmējumu lietošanas aizliegumu ziemas sezonā, ja tām papildus nav arī sniegpārsliņas un kalna marķējuma, Latvijas Radio raidījumā "Kā labāk dzīvot" norādīja CSDD Tehniskā departamenta direktors Jānis Liepiņš. Riepas tikai ar M+S apzīmējumu tiešām paredzētas citam tirgum, un ziemā, apledojuma apstākļos, nestrādā, vērtēja auto riepu eksperts Didzis Zaļkalns un satiksmes drošības eksperts Oskars Irbītis.
Darbs IT nozarē un pat aviācijā. Kādas ir iespējas mainīt profesiju un izglītoties pusmūžā
Darbs IT nozarē un pat aviācijā. Kādas ir iespējas mainīt profesiju un izglītoties pusmūžā
Ņemot vērā bezdarba problēmu, ekonomisko situāciju un dažādas nākotnes perspektīvas, arī brieduma gados var nākties meklēt citu nodarbošanos. Dažādas iespējas mainīt karjeru un apgūt jaunas zināšanas ir cilvēkiem visos vecumos, taču svarīgi ir būt elastīgiem un prast pielāgoties izaicinājumiem, Latvijas Radio raidījumā "Kā labāk dzīvot" vērtēja Nodarbinātības valsts aģentūras Rīgas reģionālās filiāles karjeras konsultante Sanita Bertmane.  
Darba ņēmējs varas pozīcijā un cīņa par gados jaunu darbaspēku – kādas tendences vērojamas darba tir...
Darba ņēmējs varas pozīcijā un cīņa par gados jaunu darbaspēku – kādas tendences vērojamas darba tirgū
Jau šobrīd Latvijā vērojama liela cīņa par katru jaunieti, kas ienāk darba tirgū, un ar laiku tā kļūs vēl izteiktāka. Jauni cilvēki darba tirgū šobrīd ir būtiska, konkurējoša daļa, tāpēc var atļauties būt izvēlīgi, nesamierināties ar zemu atalgojumu, un pat izvēlēties attālināti strādāt ārzemju uzņēmumos, Latvijas Radio raidījumā "Kā labāk dzīvot" vērtēja uzņēmuma "Evolution Latvia" Baltijas un Rumānijas personāla pārvaldes vadītāja Sanita Kļaviņa un talantu piesaistes speciāliste un personāla atlases uzņēmuma "Nextra" dibinātāja Evija Šalte.
Suņu agresija – vaina ir nevis šķirnē, bet saimniekā. Skaidro eksperti
Suņu agresija – vaina ir nevis šķirnē, bet saimniekā. Skaidro eksperti
Faktori, kas ietekmē suņa agresiju ir iedzimtība, bet arī suņa socializēšana, audzināšana, apmācība un cilvēks viņam blakus. Daudz pareizāk un labāk ir vērtēt katra individuālā suņa uzvedību, nevis par kritēriju ņemt piederību kādai konkrētai šķirnei, Latvijas Radio raidījumā "Kā labāk dzīvot" vērtēja zoopsiholoģe Inga Cerbule. 
Ar distanču slēpēm vai uz kalnu – padomi tiem, kas vēlas uzsākt slēpot
Ar distanču slēpēm vai uz kalnu – padomi tiem, kas vēlas uzsākt slēpot
Pāris siltās dienas ar lietu iespējas slēpot lielākoties nemaina – pietiek ar pāris dienām, kurās grādi ir zem nulles vai nelielu svaiga sniega segu, lai atkal varētu slēpot. Iegādājoties slēpošanas inventāru, vispirms svarīgi padomāt par kvalitatīviem zābakiem, Latvijas Radio raidījumā "Kā labāk dzīvot" ieteica Latvijas Sporta pedagoģijas akadēmijas distanču slēpošanas vecākais treneris Kalvis Ciekurs un kalnu slēpošanas instruktore Ginta Kleinberga. 
Aproces ar pacienta rādījumiem un attālinātas konsultācijas – četrās Latvijas slimnīcās ievieš jauna...
Aproces ar pacienta rādījumiem un attālinātas konsultācijas – četrās Latvijas slimnīcās ievieš jaunas tehnoloģijas
Lai veicinātu jaunu risinājumu un tehnoloģiju ieviešanu medicīnā, četrās Latvijas slimnīcās norisinājās Nacionālā veselības dienesta (NVD) uzsākts pilotprojekts, kura laikā ārstniecības iestādes izmēģināja sev nepieciešamas inovācijas, Latvijas Radio raidījumā "Kā labāk dzīvot" stāstīja Nacionālā veselības dienesta direktors Āris Kasparāns. 
Vai un kā cīnīties ar pelējuma sēni mājoklī. Skaidro speciālisti
Vai un kā cīnīties ar pelējuma sēni mājoklī. Skaidro speciālisti
Veselam cilvēkam ar labu imūno sistēmu pelējuma sēnīšu klātbūtne, visticamāk, neradīs lielu kaitējumu veselībai, taču virsmu, uz kuras tā parādījusies, tāpat vislabāk nomazgāt un rūpīgi izžāvēt. Ja mājoklī dzīvo mazi bērni, veci cilvēki vai cilvēki ar autoimūnām, hroniskām saslimšanām, tad gan jāpielieto arī ķīmiskie līdzekļi, Latvijas Radio raidījumā "Kā labāk dzīvot" ieteica speciālisti. 
Tiesībsarga birojs: Cilvēki arvien vairāk atrod drosmi ziņot par mobingu darbā
Tiesībsarga birojs: Cilvēki arvien vairāk atrod drosmi ziņot par mobingu darbā
Mobings ir psiholoģiskā terora veids, kas sastopams daudz biežāk, nekā mēs gribētu domāt. Tiesībsarga birojs saņem arvien vairāk iesniegumu par emocionālo vardarbību darba vidē. Lai gan ne vienmēr tā tiek identificēta, cilvēki ir aicināti nebaidīties un turpināt ziņot vai konsultēties, Latvijas Radio raidījumā "Kā labāk dzīvot" uzsvēra Tiesībsarga biroja Sociālo, ekonomisko un kultūras tiesību nodaļas vecākā juriste Elīna Ūsiņa. 
Kāpēc vadītāja apliecību un eID karti nevar apvienot vienā dokumentā? Atbild CSDD pārstāvis
Kāpēc vadītāja apliecību un eID karti nevar apvienot vienā dokumentā? Atbild CSDD pārstāvis
No 2023. gada 2. janvāra VAS "Ceļu satiksmes drošības direkcija" (CSDD) sāks izsniegt jauna parauga vadītāja apliecības, savukārt no 2023. gada 1. maija par obligātu personu apliecinošu dokumentu kļūs eID karte. Tas daudziem radījis jautājumu, vai mūsdienās abus šos dokumentus nevarētu apvienot vienā? CSDD Komunikācijas departamenta vadītājas vietnieks Mārtiņš Mālmeisters Latvijas Radio raidījumā "Kā labāk dzīvot" paskaidroja, ka atsevišķa vadītāja apliecība nepieciešama, pārvietojoties ārpus Latvijas. 
Rūpes par istabas augiem ziemā. Dārznieču padomi
Rūpes par istabas augiem ziemā. Dārznieču padomi
Ziemas mēnešos dārza darbi un aktīvā rosīšanās puķu dobēs nenotiek, tā vietā lielāka vērība jāpievērš istabas augiem. Trīs svarīgi nosacījumi augu labsajūtai telpās ziemā ir gaisma, temperatūra un mitrums, Latvijas Radio raidījumā "Kā labāk dzīvot" skaidroja Latvijas Universitātes (LU) Botāniskā dārza telpaugu speciāliste Ingūna Gudrupa un LU Botāniskā dārza dārzniece Sandra Putniņa. Vienlaikus dārznieces uzsvēra, ka grūtākais laiks iekštelpu augiem jau ir garām.
Ārstes: Ziemā āda jākopj īpaši; arī vīriešiem
Ārstes: Ziemā āda jākopj īpaši; arī vīriešiem
Ziemā āda tiek pakļauta aukstumam, salam, mitrumam, arī apkures radītam sausumam, tāpēc par to īpaši jārūpējas. Var lietot gan mitrinošus, gan aukstam laikam paredzētus krēmus, taču svarīgi atcerēties, ka tie jāuzklāj vismaz 15 minūtes pirms iziešanas no mājas, bet pēc tam jānomazgā, Latvijas Radio raidījumā "Kā labāk dzīvot" uzsvēra Veselības centru apvienības dermatoloģe veneroloģe Alise Vīgante un dermatoloģe, kosmētiķe Ilze Actiņa.
Upura loma, vainas izjūta un bailes. Kāpēc sievietēm grūti aiziet no vardarbīgām attiecībām?
Upura loma, vainas izjūta un bailes. Kāpēc sievietēm grūti aiziet no vardarbīgām attiecībām?
Aiziet no vardarbīgām attiecībām ir ļoti drosmīgs un sarežģīts solis. Tādu sieviešu, kas nolemj pārtraukt vardarbības apli, nav daudz, Latvijas Radio raidījumā "Kā labāk dzīvot" atzina krīzes centra "Milgrāvis" vadītāja Inese Tentere. Vilcināšanās visbiežāk saistīta ar savas vainas meklēšanu, upura lomas pieņemšanu un bailēm, vērtēja klīniskā psiholoģe Inese Bordāne.
Virkne Latvijas uzņēmumu Ziemassvētku dāvanām paredzēto naudu novirza labdarībai
Virkne Latvijas uzņēmumu Ziemassvētku dāvanām paredzēto naudu novirza labdarībai
Šogad virkne uzņēmumu Ziemassvētkos saviem darbiniekiem nedāvinās dāvanas, bet tām paredzētos līdzekļus novirzīs labdarībai. Viena no šādām iniciatīvām ir "Uzņēmēji mieram", kas vāc gan naudu, gan dažāda veida preces, lai palīdzētu Ukrainas iedzīvotājiem un valsts aizstāvjiem, Latvijas Radio raidījumā "Kā labāk dzīvot" pastāstīja "Uzņēmēji mieram" valdes loceklis, SIA "Nutrameg" dibinātājs Kristofs Blaus. 
Narkoloģe: Cīņā ar alkohola atkarību jāiesaistās gan ģimenei, gan darba vietai, gan ģimenes ārstam
Narkoloģe: Cīņā ar alkohola atkarību jāiesaistās gan ģimenei, gan darba vietai, gan ģimenes ārstam
Lai atklātu un ārstētu alkohola atkarības problēmu, ļoti svarīga ir ģimenes, darba vietas un citu līdzcilvēku iesaiste, taču lielu lomu spēlē arī ģimenes ārsts, kuram šo problēmu vajadzētu atpazīt un virzīt pacientu gan pie psihologa, gan narkologa, Latvijas Radio raidījumā "Kā labāk dzīvot" uzsvēra Rīgas Psihiatrijas un narkoloģijas centra Narkoloģijas palīdzības dienesta vadītāja, ārste, narkoloģe Astrīda Stirna. 
Latvijas ziedotāji palīdzējuši 104 seksuālās vardarbības noziegumos cietušām sievietēm Ukrainā
Latvijas ziedotāji palīdzējuši 104 seksuālās vardarbības noziegumos cietušām sievietēm Ukrainā
Pateicoties Latvijas ziedotājiem, Ukrainā darbojas apmācīta speciālistu komanda, kas nupat izveidotā centrā sievietēm sniegs rehabilitācijas pakalpojumus, Latvijas Radio raidījumā "Kā labāk dzīvot" stāstīja "Centra Marta" vadītāja Iluta Lāce. Krīžu un konsultāciju centrs "Skalbes" pārstāve Darja Veļičko atzina, ka arī Latvijā bēgļiem no Ukrainas psiholoģiskā palīdzība ir ļoti nepieciešama, un mudināja cilvēkus vairāk iesaistīties tās nodrošināšanā. 
Eksperts: Uz saules paneļu uzstādīšanu rindas līdz vasarai; šobrīd ir īstais brīdis rezervēt
Eksperts: Uz saules paneļu uzstādīšanu rindas līdz vasarai; šobrīd ir īstais brīdis rezervēt
Gada otrajā pusē joprojām ir augsts pieprasījums pēc saules paneļu uzstādīšanas, un rezervācijas rindas daudzos uzņēmumos veidojas līdz pat vasaras vidum, Latvijas Radio raidījumā "Kā labāk dzīvot" norādīja Viedās un energoefektīvās pilsētvides tehnoloģiju asociācijas valdes loceklis, SIA "Baltijas Elektro sabiedrība" valdes priekšsēdētājs Edgars Bergholcs. 
Aicina svētku apsveikumus un dāvanas sūtīt laikus
Aicina svētku apsveikumus un dāvanas sūtīt laikus
Tuvojoties Ziemassvētkiem, Latvijas Pasts, "Omniva" un "DPD" aicina savus klientus svētku apsveikumus un dāvanas sūtīt laikus, neatliekot to uz decembra beigām, jo jau šobrīd pakalpojumu sniedzēju noslodze krietni palielinājusies, uzņēmumu pārstāvji norādīja Latvijas Radio raidījumā "Kā labāk dzīvot". 
Eksperts: 40 centi par kilovatstundu pašlaik ir robežšķirtne elektroauto izdevīgumam
Eksperts: 40 centi par kilovatstundu pašlaik ir robežšķirtne elektroauto izdevīgumam
Šobrīd, pieaugot energoresursu cenām, ir aktualizējies jautājums, vai elektroauto arvien ir uzskatāms par maciņam draudzīgu alternatīvu automašīnai ar iekšdedzes dzinēju. Pašreizējā cena 40 centi par kilovatstundu, ņemot vērā arī pašreizējās degvielas cenas un citus apstākļus, ir robežšķirtne, zem kuras elektroauto ir uzskatāms par izdevīgāku, Latvijas Radio raidījumā "Kā labāk dzīvot" vērtēja elektroauto eksperts Ingus Rūtiņš. 
Strādāt no mājām vai birojā? Eksperti: Birojam jābūt tādam, lai darbinieki paši izvēlētos strādāt kl...
Strādāt no mājām vai birojā? Eksperti: Birojam jābūt tādam, lai darbinieki paši izvēlētos strādāt klātienē
Covid-19 ieviesis plašas pārmaiņas, daudzi darbinieki nu izvēlas nevis katru dienu doties uz biroju, bet strādāt no mājām. Mūsdienās mainās arī darba devēju un ņēmēju attiecības, un darba devējiem jāveido tādi biroji, uz kuriem darbinieki gribēs nākt ar prieku, Latvijas Radio raidījumā "Kā labāk dzīvot" vērtēja "SEB Global Services" biroja vadītāja vietniece Rīgā Aļesja Kirčenko. 
«Mazu ziedojumu nav». Aktuālās iespējas ar savu ziedojumu palīdzēt Ukrainas cilvēkiem
«Mazu ziedojumu nav». Aktuālās iespējas ar savu ziedojumu palīdzēt Ukrainas cilvēkiem
Karš Ukrainā ir ieildzis jau deviņu mēnešu garumā, un izaicinājumu gan Ukrainā palikušajiem, gan bēgļiem Latvijā, daudzās jomās tikai kļūst vairāk. Visticamāk, bēgļu skaits tuvākajos mēnešos pieaugs, un arī cilvēku vajadzības ziemas mēnešos ir daudz lielākas, Latvijas Radio raidījumā "Kā labāk dzīvot" vērtēja "Gribu palīdzēt bēgļiem" valdes locekle Linda Jākobsone-Gavala, biedrības "Tev.lv" pārstāve Linda Spoģe un "Ziedot.lv" vadītāja Rūta Dimanta.
Putekļu paraugos Latvijas lauku mājās atrasti arī Eiropā aizliegti pesticīdi
Putekļu paraugos Latvijas lauku mājās atrasti arī Eiropā aizliegti pesticīdi
Latvijā veikts pētījums, kurā no Latvijas lauku mājsaimniecībām ievākti 18 iekštelpu putekļu paraugi. 16 no tiem ir sastopama kāda no augu aizsardzības līdzekļu jeb pesticīdu aktīvajām vielām, Latvijas Radio raidījumā "Kā labāk dzīvot" stāstīja Latvijas Permakultūras biedrības pārstāve Ilze Mežniece un Ekodizaina kompetences centra pārstāve Anna Lankovska. Pārsteigums pētniekiem ir arī kopš 2020. gada aizliegtas vielas klātbūtne Latvijas lauku mājās.
Bezvadu video kameru un telefonu iegāde internetā var beigties bēdīgi. Speciālisti skaidro, kā pērko...
Bezvadu video kameru un telefonu iegāde internetā var beigties bēdīgi. Speciālisti skaidro, kā pērkot nekļūdīties
Iedzīvotājiem jābūt īpaši vērīgiem, interneta veikalos iegādājoties dažādas raidiekārtas, tostarp bezvadu video kameras un telefonus, jo Eiropas tirgum nepiemērotas radio frekvenču iekārtas var radīt nopietnus sakaru traucējumus gan iekārtu īpašniekiem, gan apkārtējai infrastruktūrai, Latvijas Radio raidījumā "Kā labāk dzīvot" uzsvēra VAS "Elektroniskie sakari" Radiofrekvenču monitoringa un kontroles nodaļas vadītājs Lauris Labanovskis. 
Eksperti: Vides labā cilvēkiem visgrūtāk atteikties no sava auto, gaļas un plašas dzīvesvietas
Eksperti: Vides labā cilvēkiem visgrūtāk atteikties no sava auto, gaļas un plašas dzīvesvietas
Diskusiju darbnīcās Latvijā noskaidrots, ka vides pārmaiņu labā cilvēkiem visgrūtāk ir pāriet uz sabiedrisko transportu, mazāku vai koplietošanas dzīvesvietu, kā arī atteikties no dzīvnieku izcelsmes produktiem uzturā, Latvijas Radio raidījumā "Kā labāk dzīvot" norādīja "Zaļā brīvība" vadītājs, Latvijas Universitātes pētnieks Jānis Brizga un sociālantropologs  Kārlis Lakševics.

Vairāk

Svarīgākais šobrīd