Indra Sprance

Latvijas Radio speciālkorespondente Ukrainā

Apskatīt autora rakstus: Angliski Latviski Krieviski

Autora ziņas
Krimas «skitu zelta» atgūšana – būtisks solis Ukrainā cīņā par savu vēsturisko mantojumu
Krimas «skitu zelta» atgūšana – būtisks solis Ukrainā cīņā par savu vēsturisko mantojumu
Ukrainas Nacionālajā vēstures muzejā nonākuši teju desmit gadus Amsterdamā glabātie Krimas "skitu zelta" kolekcijas dārgumi. To atgūšana ir būtisks notikums valsts cīņā par vēsturiskā mantojuma aizsardzību, kuru būtiski ietekmējis Krievijas pilna mēroga iebrukums valstī, – okupācijas spēki gan bojājuši kultūrvēsturiskas ēkas, gan izzaguši muzejus.
Ukrainā notiek civiliedzīvotāju evakuācija no piefrontes ciemiem
(papildināts)
Ukrainā notiek civiliedzīvotāju evakuācija no piefrontes ciemiem (papildināts)
Ukrainā sīvas kaujas turpinās Kupjanskas virzienā, bet Ukrainas aizstāvji notur savas pozīcijas. Kā trešdien atzīmēja Ukrainas prezidents Volodimirs Zelenskis, ienaidnieks nešķirojot cenšas iznīcināt visu, ko spēj sasniegt, bet atbildīgie dienesti strādā, lai postījumus novērstu un palīdzētu cilvēkiem.
Zelenskis: Krievijas Melnās jūras flote bēg no Krimas
Zelenskis: Krievijas Melnās jūras flote bēg no Krimas
Ukrainas prezidents Volodimirs Zelenskis otrdien, uzrunājot Krimas platformas samita dalībniekus, pauda apņēmību pastiprināt spiedienu uz Krievijas karaspēku, lai iebrucējiem nāktos atkāpties no okupētās teritorijas. Zelenskis norādīja, ka Ukrainas karaspēks jau guvis panākumus šajā cīņā, piemēram, Krievijas Melnās jūras kara flote pamazām ir spiesta samazināt savu klātbūtni okupētās Krimas teritorijā.

Vairāk

Svarīgākais šobrīd