Ilze Nagla

Latvijas Televīzijas korespondente Briselē

Apskatīt autora rakstus: Angliski Latviski Krieviski

Autora ziņas
Kopenhāgenā aizdegusies vēsturiskā Biržas ēka
(papildināts)
Kopenhāgenā aizdegusies vēsturiskā Biržas ēka (papildināts)
Dānijas galvaspilsētas Kopenhāgenas centrā otrdien no rīta izcēlies ugunsgrēks 400 gadu vecajā Biržas ēkā, kas ir viens no vecākajiem namiem Kopenhāgenā. Ugunsgrēka rezultātā iebrucis ēkas tornis; ugunsdzēsēji turpina cīņu ar liesmām.
Beļģija sākusi izmeklēšanu par Krievijas centieniem ietekmēt Eiropas Parlamenta vēlēšanas
Beļģija sākusi izmeklēšanu par Krievijas centieniem ietekmēt Eiropas Parlamenta vēlēšanas
Cīņa pirms jūnijā gaidāmajām Eiropas Parlamenta (EP) vēlēšanām arvien saasinās, un arvien vairāk izskan bažas, ka to rezultātu plāno ietekmēt Krievija. Līdz šim vairāki Krievijas centieni ietekmēt Eiropas politiku un vēlētājus tikuši neitralizēti, taču Beļģijas izlūkdienests apstiprinājis prokremliska ietekmes tīkla esamību, kas darbojas vairākās Eiropas valstīs. Beļģijas federālais prokurors ir sācis izmeklēšanu.
EP neatceļ parlamentāro imunitāti Amerikam un Ušakovam; prokuratūrai lēmums nav saprotams
(papildinā...
EP neatceļ parlamentāro imunitāti Amerikam un Ušakovam; prokuratūrai lēmums nav saprotams (papildināts)
Eiropas Parlaments (EP) balsojumā plenārsēdē ceturtdien, 11. aprīlī, nolēma neatcelt parlamentāro imunitāti Eiroparlamenta deputātiem Nilam Ušakovam ("Saskaņa") un Andrim Amerikam ("Gods kalpot Rīgai!") tiesāšanai Latvijā. Latvija to prasīja lietā par iespējamu kukuļošanu un dienesta stāvokļa ļaunprātīgu izmantošanu. Prokuratūrai lēmums nav saprotams.  
Stoltenbergs NATO 75. jubilejā: Es ticu Amerikas un Eiropas kopābūšanai aliansē
(papildināts)
Stoltenbergs NATO 75. jubilejā: Es ticu Amerikas un Eiropas kopābūšanai aliansē (papildināts)
Pirms 75 gadiem Vašingtonā ASV, Kanāda un vairākas Rietumeiropas valstis parakstīja NATO dibināšanas līgumu, lai veidotu kolektīvo drošību pret Padomju Savienību. Kopš tā laika aliansei ir izdevies nosargāt mieru, taču pēdējos gados izaicinājumu skaits ir tikai pieaudzis. Alianses jubileja tika svinēta arī Briselē, taču daudz vairāk par svētkiem uzmanība pievērsta situācijai Ukrainā.
NATO vēlas pārņemt lielāku kontroli pār ieroču piegādēm Ukrainai un izveidot jaunu fondu tās atbalst...
NATO vēlas pārņemt lielāku kontroli pār ieroču piegādēm Ukrainai un izveidot jaunu fondu tās atbalstam (papildināts)
NATO ārlietu ministri trešdien apsprieduši priekšlikumu izveidot jaunu fondu Ukrainas atbalstam turpmākajiem pieciem gadiem 100 miljardu eiro apmērā. Alianses vadītāja Jensa Stoltenberga plāns paredz arī to, ka NATO misija no ASV vadītās grupas, kas pašlaik palīdz pārraudzīt atbalstu, pārņems lielāku kontroli pār ieroču piegādes koordinēšanu Kijivai.
Ukrainai nodarīto zaudējumu reģistrs ir sācis darbu
Ukrainai nodarīto zaudējumu reģistrs ir sācis darbu
Nīderlandes pilsētā Hāgā turpinās mēģinājumi izveidot īpašu tribunālu, lai sauktu pie kriminālatbildības tos, kuri apsūdzēti Krievijas pastrādātajos kara noziegumos Ukrainā. Konferencē "Taisnīguma atjaunošana Ukrainai" pulcējās pārstāvji no 55 valstīm, to skaitā arī no Ukrainas.
Siliņa vizītē Berlīnē: Mēs vēlamies vēl vairāk Vācijas Latvijā
Siliņa vizītē Berlīnē: Mēs vēlamies vēl vairāk Vācijas Latvijā
"Mēs iestājamies viens par otru un esam gatavi aizstāvēt katru centimetru NATO teritorijas. Tas ir mans vēstījums Baltijas valstīm – mēs esam kopā plecu pie pleca", trešdien Berlīnē pēc tikšanās ar Latvijas valdības vadītāju Eviku Siliņu ("Jaunā Vienotība") uzsvēra Vācijas kanclers Olafs Šolcs.
ES piedāvā izveidot «Eiropas grādu» augstākajā izglītībā
ES piedāvā izveidot «Eiropas grādu» augstākajā izglītībā
Augstskolu studenti nākotnē varētu iegūt Eiropas grādu, ko piešķirtu universitāšu grupa. Ar šādu priekšlikumu nākusi klajā Eiropas Komisija (EK). Tas gan vēl ir pašā sākumstadijā un tikko nosūtīts Eiropas augstskolām, lai tās ar ideju varētu iepazīties.
Briselē zemnieki ar vircu aplej ES institūcijas
Briselē zemnieki ar vircu aplej ES institūcijas
Kūtsmēslu un deguma smaka otrdien bija jūtama Eiropas Padomes apkārtnē Briselē. Par to parūpējās protestējošie zemnieki, kas šogad jau trešo reizi ar traktoriem nobloķēja Eiropas kvartālu Briselē.
Vācija, Francija un Polija sola lielāku atbalstu Ukrainai
Vācija, Francija un Polija sola lielāku atbalstu Ukrainai
Vācijas, Francijas un Polijas vadītāji piektdien tikās Berlīnē, lai pārrunātu atbalstu Ukrainai. Sarunām pievērsta liela uzmanība, jo Francijai un Vācijai ir lielas domstarpības par to, kādai jābūt Eiropas reakcijai uz Krievijas sākto karu Ukrainā.
Eiropas Savienība plāno stiprināt mediju brīvību
Eiropas Savienība plāno stiprināt mediju brīvību
Eiropas Savienības dalībvalstīm būs jāaizsargā mediju neatkarība, turklāt būs aizliegta visu veidu iejaukšanās redakcionālos lēmumos. Ar šādu ambiciozu solījumu nāk klajā Mediju brīvības akts, par kuru trešdien gaidāms balsojums Eiropas Parlamentā (EP).
Igauņu ģenerālis: Aizsardzībai vajadzētu tērēt 5% no kopprodukta
Igauņu ģenerālis: Aizsardzībai vajadzētu tērēt 5% no kopprodukta
Eiropas valstis ilgo miera gadu laikā bija pārāk atslābušas, tādēļ daudzi eiropieši joprojām vēl nav līdz galam novērtējuši Krievijas radītos draudus. Baltijas valstis nevar atļauties šādu atslābumu, tādēļ mums ir jādara vēl vairāk, lai stiprinātu savas aizsardzības spējas. Šādu viedokli intervijā Latvijas Televīzijai pauda bijušais Igaunijas Bruņoto spēku komandieris atvaļinātais ģenerālis Riho Terrass, kurš pašlaik ir Eiropas Parlamenta deputāts.
Amerikāņi pastāvīgi neaizsargās visus eiropiešus – politiķi spriež par drošību Eiropas Savienībā
(pa...
Amerikāņi pastāvīgi neaizsargās visus eiropiešus – politiķi spriež par drošību Eiropas Savienībā (papildināts)
Donalda Trampa līdzšinējie panākumi ceļā uz ASV prezidenta krēslu rudenī gaidāmajās vēlēšanās arvien vairāk liek eiropiešiem aizdomāties par to, kāda izskatīsies sadarbība ar ASV iespējamās Trampa otrās prezidentūras laikā. Eiropas Savienības (ES) politiķi Rumānijas galvaspilsētā Bukarestē notiekošajā Eiropas Tautas partijas kongresā Eiropas spējas patstāvīgi tikt galā ar drošību un aizsardzību vērtēja dažādi.
Zviedrijas 200 gadu ilgā neitralitāte tuvojas beigām
Zviedrijas 200 gadu ilgā neitralitāte tuvojas beigām
Zviedrijas ilggadējā neitralitātes politika teju divu gadsimtu garumā tuvojas beigām. Tuvāko nedēļu laikā gaidāma Zviedrijas karoga pacelšana pie NATO mītnes. Zviedrija, tāpat kā tās kaimiņvalsts Somija, ilgu laiku bija noraidījusi iespēju piedalīties NATO, taču tas mainījās pēc Krievijas pilna mēroga iebrukuma Ukrainā. Kā veidojās Zviedrijas neitralitāte?  
Eiropas Savienība apņēmusies atjaunot degradētās ekosistēmas
Eiropas Savienība apņēmusies atjaunot degradētās ekosistēmas
Eiropas Parlaments (EP) ar nelielu balsu pārsvaru pieņēmis regulu, kas paredz līdz 2030. gadam atjaunot vismaz 20% Eiropas Savienības (ES) sauszemes un jūras teritoriju, bet līdz 2050. gadam – visas sliktā stāvoklī esošās ekosistēmas.

Vairāk

Svarīgākais šobrīd