Henrieta Verhoustinska

LTV Kultūras raidījumu redakcija

Apskatīt autora rakstus: Angliski Latviski Krieviski

Autora ziņas
Apzinātas pārdomas par sevi. Saruna ar JRT izrādes «Es atgriežos no tālienes» veidotājiem
Apzinātas pārdomas par sevi. Saruna ar JRT izrādes «Es atgriežos no tālienes» veidotājiem
"Tā ir kaut kādā ziņā meditatīva izrāde. Ja šis vārds liekas nepiemērots teātrim, tas arī nav nekas slikts, jo no latīņu valodas meditācija ir apzinātas pārdomas. Es gribēju skatītāju rosināt uz apzinātām pārdomām arī par sevi, atvērt sevi pirms sākt skatīties citu cilvēku dzīves stāstu," par izrādi "Es atgriežos no tālienes" LTV raidījumā "Kultūrdeva" stāsta teātra režisore Elita Kļaviņa. Kā scenogrāfs izrādē debitē mākslinieks Atis Jākobsons, kurš par scenogrāfa pieredzi skaidro: "Bieži gleznošana vai zīmēšana notiek plaknē, bet šī ir iespēja iekšējo pasauli parādīt telpiski un ieiet tajā iekšā. Tā ir sava veida svētnīca, iekšējās pasaules telpa."
Vēstījums mīlestībai. Jauno JRT aktieru kopdarbā tapusi spēlfilma «Sēklis»
Vēstījums mīlestībai. Jauno JRT aktieru kopdarbā tapusi spēlfilma «Sēklis»
"Es zināju, ka filma būs par attiecībām, mīlestību, tā būs lielā tematika, tas mums visiem ir aktuāli. Uzdevums bija, ka mēs varam sev uzrakstīt tādu lomu, kādu gribam spēlēt," par savas filmas debijas "Sēklis" tapšanu stāsta režisors un Jaunā Rīgas teātra (JRT) aktieris Toms Harjo. Viņam līdzās LTV raidījumā "Kultūrdeva" JRT aktieri un filmas scenārija autori Sabīne Tīkmane un Jānis Grūtups, kurš filmu formulē ar trīs vārdiem par mīlestību – kura beidzas, sākas un nesākas.
Globalizācija padara mūs līdzīgus kā jūra oļus. Saruna ar dzejnieci Māru Zālīti
Globalizācija padara mūs līdzīgus kā jūra oļus. Saruna ar dzejnieci Māru Zālīti
"Tagad identitāte un nacionālisms ir ļoti aktuālas lietas, jo globalizācija mūs visus mazlietiņ – tā kā jūra oļus – padara līdzīgus. Bet mums ir jāsargā tā savpatība, savdabība, neatkārtojamība, kas piemīt tikai mums, latviešiem, mūsu kultūrai, dzīvesveidam," savās sajūtās par šobrīd notiekošo LTV raidījumā "Kultūrdeva" dalās Māra Zālīte.
No putekļiem ārā, no dūmiem. Kultūras akcenti šai nedēļai
No putekļiem ārā, no dūmiem. Kultūras akcenti šai nedēļai
No putekļiem ārā, no dūmiem mūs turpina saukt ne vairs ziedošais pavasar’s, bet karstā, tveicīgā vasara. Muzikālus notikumus piedāvā izbaudīt gan brīvdabas skatuves, gan baznīcu vēsās telpas, bet dabu var baudīt arī ar grāmatu rokās. Nedēļas notikumu izlasi piedāvā sabiedrisko mediju balvas "Kilograms kultūras" žūrijas locekle Henrieta Verhoustinska.
Liepājai Eiropas kultūras galvaspilsētas tituls iegūts, kas tālāk? Stāsta programmas mākslinieciskā...
Liepājai Eiropas kultūras galvaspilsētas tituls iegūts, kas tālāk? Stāsta programmas mākslinieciskā vadītāja Baiba Bartkeviča
"Mēs gribam veicināt attieksmes maiņu, gribam iedot piederības sajūtu gan liepājniekiem, gan eiropietim," par "Liepājas – Eiropas kultūras galvaspilsētas 2027" mērķiem, LTV raidījumā "Kultūrdeva" stāsta projekta programmas "(ne)miers" mākslinieciskā vadītāja Baiba Bartkeviča. Programmas īstenošanā uzaicināta arī Kuldīga un viss Dienvidkurzemes reģions. Baiba Bartkeviča atzīmē, ka Kuldīgas klātesamība padziļina "(ne)miera" programmu: "Citi saka, ka Kuldīga ir Kurzemes sirds un Liepāja – galva, mēs zinām, ka sirds ar galvu vislabāk iet kopā."
Dziedam un dziedinām. Par Jāņu nozīmi stāsta tautas tradīciju kopēji Andris Kapusts un Olita Puriņa
Dziedam un dziedinām. Par Jāņu nozīmi stāsta tautas tradīciju kopēji Andris Kapusts un Olita Puriņa
"Jāņi ir auglības svētki. Poētiski varētu teikt, ka tie ir debesu tēva un zemes mātes kāzu laiks," par svētku nozīmi LTV raidījumā "Kultūrdeva" stāsta Latvijas Folkloras biedrības valdes priekšsēdētājs Andris Kapusts. Viņam līdzās pirtniece Olita Puriņa atgādina, ka Jāņos svarīgi ir dziedāt, dziedāt kopā, dziedāt pa vienam, iet rotaļās un būt visiem kopā: "Mēs dziedam un arī dziedinām, respektīvi, dziedot dziesmas mēs sevi dziedinām dvēseles līmenī."
Podkāsts «Kultūrdeva». 26. epizode. Ar Lindu Curiku
Podkāsts «Kultūrdeva». 26. epizode. Ar Lindu Curiku
LTV raidījuma “Kultūrdeva” vadītāja Henrieta Verhoustinska praida nedēļā uz raidieraksta “Kultūrdeva” 26. sēriju uzaicinājusi Lindu Curiku, kas pazīstama kā publiciste, blogere, pētniece, dzimumu līdztiesības eksperte, aktīva feminisma ideju paudēja, sieviešu stendapa dalībniece un LGBT tiesību aizstāve, kas atklāti runā par savu kopdzīvi ar sievieti.
Kolektīva stiprināšana un laikmetīgāks saturs. Jaunā Leļļu teātra direktora Mārtiņa Eihes ieceres
Kolektīva stiprināšana un laikmetīgāks saturs. Jaunā Leļļu teātra direktora Mārtiņa Eihes ieceres
"Mēs kļūsim laikmetīgāki satura ziņā," par Latvijas Leļļu teātra tālāko attīstību stāsta teātra direktors, režisors Mārtiņš Eihe un atzīmē, ka tas nenozīmē nolīdzināt visas teātra tradīcijas: "Mēs domāsim, kā izrādes kontekstualizēt, lai varam paskaidrot, kāpēc mums tās ir, kāpēc šāda forma un materiāls." LTV radījumā "Kultūrdeva" Leļļu teātra direktors ieskicē, ka plānots dažādot izrāžu repertuāru, kas ir piemērots dažāda vecuma pusaudžiem un pieaugušajiem. 
Esam sadraudzējušies ar ēku. Saruna ar atjaunotā Āgenskalna tirgus autoriem
Esam sadraudzējušies ar ēku. Saruna ar atjaunotā Āgenskalna tirgus autoriem
"Ēka pati pateica priekšā, kādai tai būt," par Āgenskalna tirgus atjaunošanu stāsta arhitekte Liene Griezīte un ir pārliecināta, ka tirgus atjaunošanas komanda ir sadraudzējusies ar šo ēku. Šī gada maijā savas durvis vēra jauna kultūrvieta – Āgenskalna tirgus paviljons. LTV raidījumā "Kultūrdeva" Āgenskalna tirgus mākslinieks Roberts Koļcovs, kurš pats ir āgenskalnietis, stāsta: "Nozīmīgi ir tas, ka esmu dzirdējis no cilvēkiem, kuriem nav nekāda sakara ar kultūru, ka viņi redz, ka tur kaut kas notiek, vide paliek labāka, un tā ietekmē mūs visus."
Vārds «brīvība» guvis dziļāku nozīmi. Saruna ar mūziķiem Andreju Osokinu un Katrīnu Gupalo
Vārds «brīvība» guvis dziļāku nozīmi. Saruna ar mūziķiem Andreju Osokinu un Katrīnu Gupalo
"Mūziķu sadarbības ir visvērtīgākās, jo mākslinieki no Ukrainas var iepazīt mūsu kultūru, kā arī mēs varam iepazīt ukraiņu kultūru. Domāju, ka tas mums dos jaunas idejas un krāsas arī šeit, Latvijā, un ceru, ka mēs kādreiz aizbrauksim ciemos pie viņiem uz Kijivu vai citām pilsētām un draudzība turpināsies," par Andreja Osokina trešo "Brīvības festivālu", kurš šogad ir veltīts Ukrainai, stāsta dziedātāja, festivāla līdzautore Katrīna Gupalo. LTV raidījumā "Kultūrdeva" pianists Andrejs Osokins uzsver: "Trešā gada festivālā vārdam "brīvība" ir vēl dziļāka, nopietnāka nozīme, jo skaidrs, ka Ukraina cīnās par savu brīvību, tautas ekstenci, par valsts eksistenci!" Festivālam šogad pievienosies aktieri un mūziķi no Ukrainas, kuri Latvijā ir raduši patvērumu no kara šausmām. 
Mirklī nav laika garlaikoties. Saruna ar mākslinieci Elitu Patmalnieci
Mirklī nav laika garlaikoties. Saruna ar mākslinieci Elitu Patmalnieci
"Kā agrāk teica Rainis – mirklis ir mūžības vērts. Brīdī, kad cilvēks dzīvē kaut ko redz no teātra, mūzikas, tas ietekmē dzīvi, tas ir svarīgs mirklis. Dzīve sastāv no daudziem mirkļiem, un jebkurš no tiem var izmainīt dzīvi," par savu personālizstādi "Mirklis" mākslas galerijā "Putti" un savu daiļradi stāsta māksliniece Elita Patmalniece. Izstāde "Mirklis" būs skatāma līdz 2022. gada beigām, un LTV raidījumā "Kultūrdeva" māksliniece spriež, ka mākslas galerija "Putti", iespējams, būs vieta, kur gada garumā būs iespēja apskatīt gan viņas veidotos tērpus, gan arī gleznas.
Podkāsts «Kultūrdeva». 25. epizode. Ar Ojāru Rubeni
Podkāsts «Kultūrdeva». 25. epizode. Ar Ojāru Rubeni
LTV raidījuma "Kultūrdeva" vadītāja Henrieta Verhoustinska uz raidieraksta "Kultūrdeva" 25. laidienu ir uzaicinājusi Ojāru Rubeni. Ojārs Rubenis ir leģendāra personība Latvijā. Viņš ir strādājis Latvijas Televīzijā no 70. gadu beigām, bijis viens no raidījuma "Labvakar" trijotnes, kuru Atmodas laikā gaidīja parādāmies uz ekrāna ne mazāk kā iecienītākos seriālus. Nu jau desmit gadus Ojārs ir teātrim veltītā LTV raidījuma "Teātris.zip" vadītājs, raidījuma, kuru redzam ēterā pirms izrāžu ierakstiem. Raidījumu un izrāžu cikls šogad atzīmē 10 gadus.
Jo sarežģītāk, jo labāk. Saruna ar pasaulslaveno aktieri Džonu Malkoviču un režisoru Timofeju Kuļabi...
Jo sarežģītāk, jo labāk. Saruna ar pasaulslaveno aktieri Džonu Malkoviču un režisoru Timofeju Kuļabinu
28. maijā Bernāra Marī Koltesa lugas "Kokvilnas lauku vientulībā" iestudējuma pirmizrādē uz Dailes teātra Lielās zāles skatuves kāps teātra un kino zvaigznes Džons Malkovičs un Ingeborga Dapkunaite. Darbs, kā to LTV raidījumā "Kultūrdeva" raksturo Malkovičs, ir par vienlaicīgu "vēlmi un kaunu par vēlmi" un nebūt nav no vienkāršākajiem. "Tāda ir mana gaume – jo sarežģītāk, jo labāk man," uzsver izrādes režisors Timofejs Kuļabins.
Podkāsts «Kultūrdeva». 24. epizode. Ar Svenu Kuzminu
Podkāsts «Kultūrdeva». 24. epizode. Ar Svenu Kuzminu
LTV raidījuma "Kultūrdeva" vadītāja Henrieta Verhoustinska 24. raidierakstā "Kultūrdeva" sarunājas ar Svenu Kuzminu. Svens Kuzmins ir diplomēts gleznotājs un grafiķis, kurš Latvijā zināms kā vairāku grāmatu autors. Pēdējais Svena romāns "Dizažio" maija sākumā ir saņēmis Latvijas Literatūras gada balvu. Tas stāsta par kaislību plosīto laikmetīgās mākslas dzīvi kādā mazpilsētā. Protams, lielākā daļa Henrietas un Svena sarunas ir par literatūru – kā nodarbošanos, kā mākslas nozari, kā dzīvesveidu. Raidierakstā tiek apspriests, kāpēc latviešiem ir daudz žēlabainas literatūras un kura latviešu literatūra tomēr tāda nav. Kāpēc pašam "Dizažio" ir tik smeldzīgas beigas, un kāpēc romānā ir tik daudz nešpetnu seksuālu perversiju.
Teātris ar politisko funkciju. Saruna ar Rīgas Krievu teātra direktori Danu Bjorku un aktrisi Jekate...
Teātris ar politisko funkciju. Saruna ar Rīgas Krievu teātra direktori Danu Bjorku un aktrisi Jekaterinu Frolovu
Kultūrai vienmēr jābūt neitrālai un jārunā par citām dzīves vērtībām, bet diemžēl šoreiz nevaram palikt malā, mums ir jārunā, jāiesaistās, ir pārliecināta Mihaila Čehova Rīgas Krievu teātra direktore, aktrise Dana Bjorka. Viņa LTV raidījumā "Kultūrdeva" uzsver, ka ir jāpanāk, ka Latvijā nonākam pie saliedētas sabiedrības, kur nedalām krievs vai latvietis. Rīgas Krievu teātrī nesen tika iestudēta izrāde "Lai dzīvo Karaliene, vivat!", kurā galvenās lomas spēlē Dana Bjorka un Jekaterina Frolova, abas mākslinieces iestudējumā velk paralēles ar šodien notiekošo Latvijā un pasaulē un atzīst, ka situācija Ukrainā mainījusi arī izrādes nozīmi.
Svarīgāki ukraiņu bērni, nevis diskusijas par krievu kultūru. Saruna ar tulkotāju Līnu Meļņiku
Svarīgāki ukraiņu bērni, nevis diskusijas par krievu kultūru. Saruna ar tulkotāju Līnu Meļņiku
Sākoties Krievijas iebrukumam Ukrainā, tulkotāja un psiholoģe Līna Meļņika kopā ar mammu pameta valsti un atbrauca uz Latviju. LTV raidījumā "Kultūrdeva" viņa uzsver – pašai šobrīd nav aktuāls jautājums par krievu kultūras patērēšanu kara laikā, jo svarīgāk ir palīdzēt ukraiņu bērniem, kas atbraukuši uz Latviju: "Tas ir svarīgāk – palīdzēt bērniem adaptēties šeit, lai viņi justos labi, kā palīdzēt ģimenēm. Varbūt viņi ir zaudējuši savas mājas un vēlas dzīvot Latvijā? Lai šie bērni varētu integrēties, bet saglabātu savu Ukrainas kultūras identitāti, zinātu valodu, kultūru, lai justos kā ukraiņi šeit. Man interesē ukraiņu kultūras jautājums un nebija laika domāt par to, ko darīt ar krievu kultūru."
Podkāsts «Kultūrdeva». 23. epizode. Ar Jāni Skuteli
Podkāsts «Kultūrdeva». 23. epizode. Ar Jāni Skuteli
Raidieraksta “Kultūrdeva” 23. laidienā Henrieta Verhoustinska tiekas ar "stand-up" komiķi, aktieri, raidījumu vadītāju Jāni Skuteli. Jānis atcēla savu jauno stāvizrādi “Work in progress”, kad sākās karš. Toties viņš izrādei “Linda Vista” Jaunajā Rīgas teātrī (JRT), kur jau ilgāku laiku spēlē Alvja Hermaņa vadībā, pievienojis izrādi “Krizantēmas” Gata Šmita režijā turpat JRT. Arī dalībai Matīsa Kažas filmā “Kino un mēs” sekojušas lomas vēl trīs šī režisora pilnmetrāžas spēlfilmās – vesternā “Wild East. Kur vedīs ceļš”, “Ūdens garša”, kura nupat sākusi ceļu pie skatītāja, un filmā “Neona pavasaris”, kura vēl top.
Oriģināli un «feiki». Saruna ar aktieriem Rēziju Kalniņu un Artūru Skrastiņu
Oriģināli un «feiki». Saruna ar aktieriem Rēziju Kalniņu un Artūru Skrastiņu
Viena no sezonas vērienīgākajām izrādēm Dailes teātrī – poļu režisora Lukaša Tvarkovska un starptautiskas komandas veidotā "Rotkho" – šķetina jautājumus par mākslas vērtību pasaulē, kurā tehnoloģisko attīstību rezultātā arvien vairāk izplūst robeža starp oriģinālu un kopijām. "Mēs devāmies pētniecības ceļojumā, ko vispār nozīmē manipulācija, ko nozīmē un kas ir “feiks”. Laikam kaut kādā ziņā nonācām līdz tam, ka arī tas, ko darām, ka mēs paši esam “feiks”," LTV raidījumā "Kultūrdeva" par izrādes tēmām un darba procesu stāsta aktieri Rēzija Kalniņa un Artūrs Skrastiņš.
Piedzīvot īstuma sajūtu. Saruna ar grupas «Tautumeitas» dalībnieci Asnati Rancāni un mūziķi Staņisla...
Piedzīvot īstuma sajūtu. Saruna ar grupas «Tautumeitas» dalībnieci Asnati Rancāni un mūziķi Staņislavu Judinu
Mūsu jaudas un spēka avots ir mūsu kultūra, tradīcijas, tā sajūta, kas mūsos mājo, iespējams, arī šis laiks, kad ir tik daudz jāpārdzīvo, daudz, kas notiek mūsu emocionālajā pasaulē, ka tā vien gribās izkliegties, par grupas "Tautumeitas" jaunā albuma "Skrejceļš" sajūtu LTV raidījumā "Kultūrdeva" stāsta grupas vadītāja Asnate Rancāne. "Tautumeitu" instrumentālās grupas patstāvīgs dalībnieks, mūziķis Staņislavs Judins uzsver, ka etno mūzika sniedz īstuma sajūtu, kas ikdienā pietrūkst.
Laiks kā valūta. Saruna ar kustību māksliniekiem Elīnu un Rūdolfu Gediņiem
Laiks kā valūta. Saruna ar kustību māksliniekiem Elīnu un Rūdolfu Gediņiem
Horeogrāfi Elīna Gediņa un Rūdolfs Gediņš pēc pandēmijas dīkstāves piedzīvojuši savas kustību izrādes “Ļoti labas minūtes” pirmizrādi Dailes teātrī, skatuves risinājumā ziņā, sadarbojoties ar vēl vienu laulātu pāri, vizuālajiem māksliniekiem Kristu un Reini Dzudzillo. Novatoriskā izrāde, saņēmusi pozitīvas atsauksmes no kritikas un publikas un apliecina, ka ķermeņa valodā iespējams paust ne tikai sensitīvas attiecības, bet arī filozofiski nozīmīgas un laikmetīgas idejas. Izrādes dramaturģijas pamatā ir vācu literatūrfilozofa Valtera Benjamina “Maskavas dienasgrāmata”, atklājot savas attiecības ar Asju Lācis.
Putins, karš un kultūra. Atbild krievu aktrise Čulpana Hamatova
Putins, karš un kultūra. Atbild krievu aktrise Čulpana Hamatova
Jaunā Rīgas teātra paziņojums, ka aktieru trupai pievienosies krievu aktrise Čulpana Hamatova, kas vēl salīdzinoši nesen publiski atbalstījusi Putinu, bet nu iestājusies pret karu un pārcēlusies uz Latviju, raisījis dalītas reakcijas – tai skaitā asu kritiku. Hamatovai pārmet ne tikai agrāko sadarbību ar Krievijas varu, kuru, viņasprāt, pamato vajadzība pēc atbalsta viņas bērnu onkoloģiskajam fondam, bet arī rīcības trūkumu pašlaik, piemēram, sociālajos tīklos nepietiekami runājot par Krievijas īstenoto karu Ukrainā. LTV raidījumā "Kultūrdeva" aktrise atzina, ka nav pietiekami izmantojusi savu platformu, lai informētu savus sekotājus, bet arī taisnojās, ka ikdienā sociālos tīklos nemaz nelietojot. Uz norādi, ka viņai ir ļoti daudz sekotāju, kuriem varētu stāstīt patiesību par notiekošo Ukrainā, aktrise minēja, ka, viņasprāt, ir to jau izdarījusi: "Vai tas jādara katru dienu?" Aktrise arī vairījās definēt savu misiju šobrīd, sakot, ka "nemāk domāt šādās kategorijās" un "mana misija pašlaik ir nepakļauties provokācijām".
Dziedāšu tikai to, ko gribu. Saruna ar dziedāju Olgu Rajecku
Dziedāšu tikai to, ko gribu. Saruna ar dziedāju Olgu Rajecku
Ja esi dabūjis balvu par mūža ieguldījumu, tad esi visu pareizi darījis šajā dzīvē, uzskata grupas "Eolika" dalībniece, dziedātāja Olga Rajecka. Grupa "Eolika" šī gada 26. februārī saņēmusi "Zelta mikrofona" balvu par mūža ieguldījumu Latvijas mūzikas attīstībā. LTV raidījumā "Kultūrdeva" dziedātāja ar pārliecību teic: "Tu nevari vienu dienu pārdot bikses un otrā dziedāt. Tev visu laiku ir jādara. Ja esi mūzikā, tu neesi tikai dziedātājs, tu esi tas, kuram cilvēki grib līdzināties, no kura grib iedvesmoties, būt tā, kā tu."
Podkāsts «Kultūrdeva». 21.epizode. Ar Elitu Kļaviņu
Podkāsts «Kultūrdeva». 21.epizode. Ar Elitu Kļaviņu
LTV raidījuma “Kultūrdeva” vadītājas Henrietas Verhoustinskas raidieraksta “Kultūrdeva” 21. laidiena viešņa ir Jaunā Rīgas teātra aktrise Elita Kļaviņa, kurai pavisam svaiga pirmizrāde teātrī – “10 iemeslu apciemot Kauci”, un kura pēdējos gados darbojas arī kā dokumentālā kino režisore. Viņas jaunākā, otrā filma “Iļģuciema māsas” pirmizrādi nesen piedzīvoja festivālā “Artdocfest Riga”
Katrs ir bijis Bendžamins Batons. Saruna par jauno iestudējumu ar Latvijas Leļļu teātra māksliniekie...
Katrs ir bijis Bendžamins Batons. Saruna par jauno iestudējumu ar Latvijas Leļļu teātra māksliniekiem
''Es domāju, ka ik viens no mums kādā dzīves posmā ir juties neiederīgs. Izrādē mēs gribējām runāt par neiederēšanos, neatbilstību sabiedrības normām. Man šī tēma vienmēr ir bijusi simpātiska, jo tā ir mūžam aktuāla,'' par Leļļu teātra izrādi "Es - Bendžamins Batons" stāsta režisors Edgars Niklasons. LTV raidījumā "Kultūrdeva" viņam pievienojas aktieris Artūrs Putniņš, kurš izrādi ir nosaucis par manifestu leļļu teātrim: "Daudzi mūs, leļļu teātri, uzskata par tādiem dīvainīšiem teātra saimē. Es tā nejūtos, bet leļļu teātris tiek turēts tādā pabērna lomā, ka tur jābūt tikai jautri, rotaļīgi, asprātīgi, ka mēs smejamies un tur nekas nopietns nevar būt".
Dainis Īvāns: Nebaidās tikai Kremļa monstri
Dainis Īvāns: Nebaidās tikai Kremļa monstri
"Mums šobrīd ir jāgatavojas, ka mums no daudz kā būs jāatsakās. Šī atteikšanās tomēr būs ļoti niecīga pret to cenu, ko pašlaik maksā ukraiņi," komentējot Krievijas īstenoto karu Ukrainā un tā ietekmi uz Latviju LTV raidījumā "Kultūrdeva" sacīja rakstnieks, publicists, Latvijas Tautas frontes pirmais priekšsēdētājs Dainis Īvāns, uzsverot arī: "Tas jau laikam būtu nenormāli, ja mēs nebaidītos. Izskatās, ka nebaidās tikai kaut kādi Kremļa monstri, kuri saka, ka viņiem ne no kā nav bail, ka viņi visu pasauli iznīcinās."

Vairāk

Svarīgākais šobrīd