Henrieta Verhoustinska

LTV Kultūras raidījumu redakcija

Apskatīt autora rakstus: Angliski Latviski Krieviski

Ārpus ētera
Podkāsts «Kultūrdeva». 35. epizode. Ar Kristu Burāni
Podkāsts «Kultūrdeva». 35. epizode. Ar Kristu Burāni
"Kultūrdevas" raidieraksta 35. laidienā Henrietas Verhoustinskas sarunu biedrene ir teātra un kino režisore, arī dramaturģe Krista Burāne. Henrieta atzīst, ka ar Kristas dokumentālo izrādi "Robežas" (2016) saistās viņas viena no visu laiku jaudīgākajām pieredzēm teātrī. Sākot jau ar braucienu ar aizsietām acīm un pavadoni sabiedriskajā transportā, turpinot ar aizsietām acīm apciemot vairākus cilvēkus Purvciema daudzdzīvokļu mājā un uzklausot viņu stāstus, līdz beidzot pagalmā noņemot acu apsēju un ieraugot gaismas lielās Purvciema Ķīnas mūra mājas logos, un saprotot, ka dažos no šiem izgaismotajiem dzīvokļiem nupat pabūts.
Podkāsts «Kultūrdeva». 29. epizode. Ar Kārli Arnoldu Avotu
Podkāsts «Kultūrdeva». 29. epizode. Ar Kārli Arnoldu Avotu
Skaistā septembra dienā LTV raidījuma "Kultūrdeva" vadītāja Henrieta Verhoustinska jau 29. raidierakstā "Kultūrdeva" satiek īpašu viesi. Tas ir pavisam jauns aktieris, kurš jau paspējis nospēlēt mazas un arī ļoti lielas lomas Dailes teātrī, kā arī galvenās lomas divās jaunās latviešu filmās – režisora Staņislava Tokalova filmā "Mīlulis", kura nupat piedzīvojusi pirmizrādi, un režisora Viestura Kairiša filmā "Janvāris", kas pie latviešu publikas nonāks novembrī.
Podkāsts «Kultūrdeva». 26. epizode. Ar Lindu Curiku
Podkāsts «Kultūrdeva». 26. epizode. Ar Lindu Curiku
LTV raidījuma “Kultūrdeva” vadītāja Henrieta Verhoustinska praida nedēļā uz raidieraksta “Kultūrdeva” 26. sēriju uzaicinājusi Lindu Curiku, kas pazīstama kā publiciste, blogere, pētniece, dzimumu līdztiesības eksperte, aktīva feminisma ideju paudēja, sieviešu stendapa dalībniece un LGBT tiesību aizstāve, kas atklāti runā par savu kopdzīvi ar sievieti.
Podkāsts «Kultūrdeva». 25. epizode. Ar Ojāru Rubeni
Podkāsts «Kultūrdeva». 25. epizode. Ar Ojāru Rubeni
LTV raidījuma "Kultūrdeva" vadītāja Henrieta Verhoustinska uz raidieraksta "Kultūrdeva" 25. laidienu ir uzaicinājusi Ojāru Rubeni. Ojārs Rubenis ir leģendāra personība Latvijā. Viņš ir strādājis Latvijas Televīzijā no 70. gadu beigām, bijis viens no raidījuma "Labvakar" trijotnes, kuru Atmodas laikā gaidīja parādāmies uz ekrāna ne mazāk kā iecienītākos seriālus. Nu jau desmit gadus Ojārs ir teātrim veltītā LTV raidījuma "Teātris.zip" vadītājs, raidījuma, kuru redzam ēterā pirms izrāžu ierakstiem. Raidījumu un izrāžu cikls šogad atzīmē 10 gadus.
Podkāsts «Kultūrdeva». 24. epizode. Ar Svenu Kuzminu
Podkāsts «Kultūrdeva». 24. epizode. Ar Svenu Kuzminu
LTV raidījuma "Kultūrdeva" vadītāja Henrieta Verhoustinska 24. raidierakstā "Kultūrdeva" sarunājas ar Svenu Kuzminu. Svens Kuzmins ir diplomēts gleznotājs un grafiķis, kurš Latvijā zināms kā vairāku grāmatu autors. Pēdējais Svena romāns "Dizažio" maija sākumā ir saņēmis Latvijas Literatūras gada balvu. Tas stāsta par kaislību plosīto laikmetīgās mākslas dzīvi kādā mazpilsētā. Protams, lielākā daļa Henrietas un Svena sarunas ir par literatūru – kā nodarbošanos, kā mākslas nozari, kā dzīvesveidu. Raidierakstā tiek apspriests, kāpēc latviešiem ir daudz žēlabainas literatūras un kura latviešu literatūra tomēr tāda nav. Kāpēc pašam "Dizažio" ir tik smeldzīgas beigas, un kāpēc romānā ir tik daudz nešpetnu seksuālu perversiju.
Podkāsts «Kultūrdeva». 23. epizode. Ar Jāni Skuteli
Podkāsts «Kultūrdeva». 23. epizode. Ar Jāni Skuteli
Raidieraksta “Kultūrdeva” 23. laidienā Henrieta Verhoustinska tiekas ar "stand-up" komiķi, aktieri, raidījumu vadītāju Jāni Skuteli. Jānis atcēla savu jauno stāvizrādi “Work in progress”, kad sākās karš. Toties viņš izrādei “Linda Vista” Jaunajā Rīgas teātrī (JRT), kur jau ilgāku laiku spēlē Alvja Hermaņa vadībā, pievienojis izrādi “Krizantēmas” Gata Šmita režijā turpat JRT. Arī dalībai Matīsa Kažas filmā “Kino un mēs” sekojušas lomas vēl trīs šī režisora pilnmetrāžas spēlfilmās – vesternā “Wild East. Kur vedīs ceļš”, “Ūdens garša”, kura nupat sākusi ceļu pie skatītāja, un filmā “Neona pavasaris”, kura vēl top.
Podkāsts «Kultūrdeva». 21.epizode. Ar Elitu Kļaviņu
Podkāsts «Kultūrdeva». 21.epizode. Ar Elitu Kļaviņu
LTV raidījuma “Kultūrdeva” vadītājas Henrietas Verhoustinskas raidieraksta “Kultūrdeva” 21. laidiena viešņa ir Jaunā Rīgas teātra aktrise Elita Kļaviņa, kurai pavisam svaiga pirmizrāde teātrī – “10 iemeslu apciemot Kauci”, un kura pēdējos gados darbojas arī kā dokumentālā kino režisore. Viņas jaunākā, otrā filma “Iļģuciema māsas” pirmizrādi nesen piedzīvoja festivālā “Artdocfest Riga”
Podkāsts «Kultūrdeva». 20.epizode. Ar Gintu Grūbi
Podkāsts «Kultūrdeva». 20.epizode. Ar Gintu Grūbi
LTV raidījuma “Kultūrdeva” vadītāja Henrieta Verhoustinska raidieraksta “Kultūrdeva” jau 20. laidienā uz sarunu aicinājusi režisoru, žurnālistu, kinopoducentu, studijas "Mistrus Media" vadītāju Gintu Grūbi, kuram studijā uz plaukta pēdējo dienu laikā ierindojušās divas balvas – "Kilograms kultūras" un "Lielais Kristaps". Abas par filmu “Emīlija. Preses karaliene”. Saruna notiek arī par filmu un Ginta producenta, arī žurnālista darbu, tomēr lielākā tās daļa sākumā aizrit par to, ko karš Ukrainā nozīmē šeit, kāda ir kultūras cilvēku atbildība šajā situācijā, ko Grūbe domā par "Prāta vētras" un Intara Busuļa pēdējo dienu paziņojumiem un kā šinīs dienās sadzīvot ar savu normalitāti.
Podkāsts «Kultūrdeva». 16.epizode. Ar Ingu Gaili
Podkāsts «Kultūrdeva». 16.epizode. Ar Ingu Gaili
Televīzijas raidījuma “Kultūrdeva” vadītāja Henrieta Verhoustinska podkāsta “Kultūrdeva” 16. epizodē sarunājās ar dzejnieci un rakstnieci Ingu Gaili, kuras dzeja Henrietai ir īpaši līdzējusi tumšos brīžos. Inga ir tādu romānu kā “Stikli”, “Skaistās” un “Rakstītāja” autore – pēdējais no tiem ciklā “Es esmu...” par rakstnieci Ivandi Kaiju. Ingai ir arī dzejoļu krājumi “Kūku Marija”, “Migla”, “Lieldienas” un “Nakts”. Vēl ir vairākas izrādes pēc Ingas Gailes lugām, piemēram, “Āda” un “Mūsu Silvija debesīs” Ģertrūdes ielas teātrī. Vēl Inga raksta Satori.lv, interneta žurnālā “Punctum” un Rakstnieku savienības izdevumā “Konteksts”, ir viena no "Sieviešu stendapa" dibinātājām, kā arī Latvijas PEN kluba vadītāja.
Podkāsts «Kultūrdeva». 14. epizode. Aigars Bikše
Podkāsts «Kultūrdeva». 14. epizode. Aigars Bikše
Uz "Kultūrdevas" raidieraksta 14. laidienu tā vadītāja Henrieta Verhoustinska ir aicinājusi mākslinieku Aigaru Bikši, kurš, starp citu, ir radījis Latvijas Televīzijas raidījuma "Kultūršoks" galviņu ar citplanētieti – tautumeitu. Tēlnieks Aigars Bikše zināms pēc dažādām skulptūrām publiskajā telpā, piemēram, "Divi Raiņi" pie Nacionālās bibliotēkas un milzīgās medmāsas skulptūras "Mediķi pasaulei", kas vēl nesen stāvēja pie Nacionālā mākslas muzeja. Aigars Bikše ir arī Latvijas Mākslas akadēmijas profesors un Saeimas deputāts no apvienības "Attīstībai/Par!". 
Podkāsts «Kultūrdeva». 13. epizode. Ar Kristīni Želvi
Podkāsts «Kultūrdeva». 13. epizode. Ar Kristīni Želvi
"Kultūrdevas" raidieraksta jeb podkāsta 13. laidienā Henrieta Verhoustinska uz sarunu aicinājusi kinorežisori un rakstnieci Kristīni Želvi, kura savulaik bija arī Henrietas kolēģe Latvijas Televīzijā un vadīja dažādus raidījumus. Kristīnes režisētā seriāla “Emīlija. Latvijas preses karaliene” sērijas šobrīd var redzēt kino, bet viņas romāns “Grosvaldi” rudens balsojumā ir izvirzīts sabiedrisko mediju balvas “Kilograms kultūras” finālā. 

Vairāk

Svarīgākais šobrīd