Evita Puriņa

"Re:Check" redaktore

Apskatīt autora rakstus: Angliski Latviski Krieviski

Ārpus ētera
Evita Puriņa: Neceļot skolotāju algas, ministri apliecina - izglītota sabiedrība Latvijā nav priorit...
Evita Puriņa: Neceļot skolotāju algas, ministri apliecina - izglītota sabiedrība Latvijā nav prioritāte
Pagājušā gada sākumā pēc ilgiem strīdiem ar nozares arodbiedrību valdība beidzot apstiprināja skolotāju algu pieauguma grafiku. Nekā kosmiska tajā nav - līdz 2022. gadam zemāko darba algu par vienu likmi paredzēts pakāpeniski pacelt līdz 900 eiro mēnesī pirms nodokļu nomaksas. Salīdzinājumam: Igaunijā, kas skolēnu zināšanu līmenī mums tālu priekšā, jau šogad pedagogu minimālais atalgojums ir 1250 eiro jeb gandrīz divreiz lielāks nekā Latvijā.
LSM tests: Kurš deputātu kandidāts maina domas un apmet kažoku?
LSM tests: Kurš deputātu kandidāts maina domas un apmet kažoku?
Jaunas vēlēšanas, jaunas partijas un jauni kandidāti. Vai piederība konkrētam politiskajam spēkam un vēlme būt pie varas spēj mainīt cilvēka domas? Piedāvājam pārbaudīt politisko atmiņu, atgādinot, ko 13.Saeimas deputāta amata kandidāti teikuši kādreiz un kā tas saskan ar to, ko viņi runā vai dara pašlaik.  
Evita Puriņa: Stāsts par Artūru. Vienu no sistēmas bērniem
Evita Puriņa: Stāsts par Artūru. Vienu no sistēmas bērniem

Todien visa ģimene bijām aizbraukuši izstaigāties pa Jūrmalu. Vienā no Jomas ielas kafejnīcām nopirkām pīrādziņus. Lielākie bērni sāka ēst turpat uz ielas, un es nolauzu gabaliņu, lai iedotu arī nepilnus divus gadus vecajam Artūram, kurš sēdēja ratiņos. Artūrs to nometa zemē. Tāpat viņš izdarīja ar otru un trešo gabaliņu, līdz aptvērām, ka mutē neliks. Bērns, kurš mājās teju nepārtraukti pieprasīja ēdienu un nespēja no galda aiziet bez histērijas, nezināja, ka ēst var, arī laukā esot.

Tests: Deputātu kvotas 2017. Cik labi pazīsti tautas priekšstāvjus?
Tests: Deputātu kvotas 2017. Cik labi pazīsti tautas priekšstāvjus?

Saeimas deputāti, kā ierasts, dala miljonus koalīcijas partiju vadīto pašvaldību projektiem. Taču vērts pievērst uzmanību arī mazākām summām, kas atrodamas šā gada deputātu kvotu garajā sarakstā. Atbildi uz jautājumiem un iepazīsti savus tautas priekšstāvjus!

LSM infografika: Vispārējā izglītība skaitļos
LSM infografika: Vispārējā izglītība skaitļos

Otrdien, 1.septembrī, sākās jaunais mācību gads, Izglītības un zinātnes ministrija aplēsa, ka šoreiz skolas gaitās devās aptuveni 200 000 izglītojamo. Izrādās, tas ir aptuveni uz pusi mazāk nekā pirms 25 gadiem.  LSM piedāvā ieskatu, kā mainījās  skolēnu, skolu un skolotāju skaits un skolotāju vecums pēdējos gados. 

INFOGRAFIKA: Bērziņa prezidentūras spilgtākie brīži
INFOGRAFIKA: Bērziņa prezidentūras spilgtākie brīži

Tuvojoties jūnija sākumā paredzētajām Valsts prezidenta vēlēšanām, LSM piedāvā atskatīties  uz pašreizējā prezidenta Andra Bērziņa darbības laiku. Atgādinām viņa būtiskākās politiskās iniciatīvas, spilgtākos izteikumus un strīdīgākos soļus, kurus analizējuši mediji un par kuriem diskutēts sabiedrībā. 

Vairāk

Svarīgākais šobrīd