Edgars Raginskis

Latvijas Radio 3 "Klasika", LTV kultūras redakcija

Apskatīt autora rakstus: Latviski

Autora ziņas
Diskutē par Alvja Hermaņa vietu Eiropas teātrī
Diskutē par Alvja Hermaņa vietu Eiropas teātrī

Eiropā Latvijas teātra sinonīms ir Alvis Hermanis. Šonedēļ beidzot šurp atvesti divi viņa Eiropas iestudējumi, un Latvijas skatītājiem iespējams novērtēt Hermaņa režijas rokrakstu Eiropā, kā arī to pārrunāt dažādās sarunās laikmetīgā teātra programmas „forte forte” ietvaros.

Festivāla «Artissimo» ieskaņā - vijolnieks Maksims Vengerovs
Festivāla «Artissimo» ieskaņā - vijolnieks Maksims Vengerovs

Šovakar mūzikas un mākslas festivāla “Artissimo” pirmais koncerts – Dzintaru koncertzālē uzstāsies vijolnieks Maksims Vengerovs un kamerorķestris „The Master Chamber Players Valencia” (Spānija) diriģenta Rikardo Kazero vadībā.

Edgars Raginskis: Skaistuma radiokopsavilkums
Edgars Raginskis: Skaistuma radiokopsavilkums

Pēc vakarvakara Latvijas Nacionālajā operā, šķiet, teju teju jāsākas pavasarim – tik ļoti pierasts, ka "Lielās Mūzikas balvas" ceremonija norisinās martā. Šoreiz tā notika mēnesi agrāk, jo salāgota ar pirmo Baltijas valstu mūzikas producentu forumu Classical Nordic-Baltic 2013, kurā pulcējas nozares profesionāļi no Lietuvas, Latvijas, Igaunijas, Somijas, Zviedrijas, Dānijas, Norvēģijas un Islandes. Ceru, ka "LMB 2012" pasniegšanas ceremonija kļuva par atspēriena punktu starptautisku sakaru arī kādam latviešu mūziķim vai kolektīvam – kā nekā visi ārzemju producenti tikuši rātni nosēdināti ceremonijas skatītāju rindās.

Vairāk

Svarīgākais šobrīd