Diana Spinu


Apskatīt autora rakstus: Latviski Krieviski

Autora ziņas
«Sistēmas bērnu» kapavietas – kas un kā par tām rūpējas
(papildināts)
«Sistēmas bērnu» kapavietas – kas un kā par tām rūpējas (papildināts)
Daudzi no “sistēmas bērniem” jeb bērnunamu audzēkņiem savas dzīves laikā nebija nevienam vajadzīgi un izrādījās nevajadzīgi arī pēc nāves. Jaunciema kapos Rīgā sektors, kur apglabā bērnunamu audzēkņus, ir pamests un nesakopts, daudzas kapavietas ir aizaugušas, lielākā daļa ir bez vārdiem, datumiem. Rus.LSM.lv raidījums “Ličnoje delo” pētīja, kāda ir situācija Rīgā un citās pašvaldības ar sociālās aprūpes centru iemītnieku apglabāšanu un kapu kopšanu.
«Sistēmas bērnu» kapavietas Rīgā – pamestas un aizmirstas
«Sistēmas bērnu» kapavietas Rīgā – pamestas un aizmirstas
Daudzi no “sistēmas bērniem” jeb bērnunamu audzēkņiem savas dzīves laikā nebija nevienam vajadzīgi un izrādījās nevajadzīgi arī pēc nāves. Jaunciema kapos Rīgā sektors, kur apglabā bērnunamu audzēkņus, ir pamests un nesakopts, daudzas kapavietas ir aizaugušas, lielākā daļa ir bez vārdiem, datumiem. Turklāt tie nav seni apbedījumi, bet gan dažu gadu vai pāris gadu desmitus veci, vēstīja Rus.LSM.lv.
Cīņa pret balkonu «nepareizu» izskatu Rīgā ir sākusies
Cīņa pret balkonu «nepareizu» izskatu Rīgā ir sākusies
Vēl nesen galvaspilsētas iedzīvotājiem tika izsūtītas brīdinājuma vēstules, lūdzot aizvākt no balkoniem un lodžijām iestiklojumu, kas tur atrodas bez projekta, tātad nelikumīgi. Tagad no draudiem pāriets pie darbiem. Zolitūdē kādas deviņstāvu mājas iedzīvotāji saņēmuši prasību demontēt nelikumīgās konstrukcijas sešu mēnešu laikā. Kamēr dzīvokļu īpašnieki to nebūs izdarījuši, viņi būs spiesti maksāt paaugstinātu nekustamā īpašuma nodokli – 3%, viņi pastāstīja Rus.lsm.lv pārraidē "Personīgā lieta" ("Личное делo").
Suņu kontrabandas aizkulises Latvijā - atklāj LTV7 pētījums un eksperiments
Suņu kontrabandas aizkulises Latvijā - atklāj LTV7 pētījums un eksperiments
Latvija pēdējos gados kļuvusi par suņu kontrabandas lielvalsti. Tas secināms pēc LTV Krievu ziņu kolēģu pusgada garumā veiktā pētījuma un eksperimenta. Kucēni mūsu valstī tiek ievesti no Baltkrievijas, arī no Ukrainas un Krievijas, bieži vien bez dokumentiem un nepieciešamās vakcinācijas. Un tieši Latvijā viņi tiek legalizēti – čipoti un saņem Eiropas Savienības dzīvnieku pases, lai tiktu pārdoti šeit pat vai arī ceļotu tālāk uz citām Eiropas valstīm.
Černobiļa 30 gadus pēc katastrofas. Izdzīvojušie
Černobiļa 30 gadus pēc katastrofas. Izdzīvojušie

“Pilsēta bija ļoti skaista, zaļa. Aktīvi audzēja rozes. Bija vairāk nekā 30 000 rožu krūmu. Tagad tās vairs nav rozes, kaut tas starp mežrozītēm un rozi. Šeit bija aleja, vienmēr pastaigājās ar bērniem…”  Evakuētās pilsētas iedzīvotāji, Černobiļas AES darbinieki, cilvēki, kas piedalījās katastrofas seku likvidēšanā, 1986.gada notikumus atceras dažādi – ar skumjām, šausmām, neizpratni. LTV raidījumā “Aculiecinieks” vairāki izdzīvojušie dalās ar savām atmiņām.

SPECIĀLI no Černobiļas: 30 gadi pēc kodolkatastrofas
SPECIĀLI no Černobiļas: 30 gadi pēc kodolkatastrofas

Apritējuši 30 gadi kopš dienas, kad vārds “Černobiļa” kļuva par sinonīmu pasaules mēroga nelaimei. Nu virs eksplodējušā reaktora tiek būvēts jau otrais sarkofāgs, bet tuvējā Pripete aizvien ir spoku pilsēta.

Saruna ar pirmajiem «kvotu bēgļiem» Latvijā: Gribējām doties uz drošu un brīvu valsti
Saruna ar pirmajiem «kvotu bēgļiem» Latvijā: Gribējām doties uz drošu un brīvu valsti

Lai gan pusotru mēnesi pēc atbraukšanas Latvijā pirmie Eiropas Savienības patvēruma meklētāju pārvietošanas programmā atvestie migranti intervijas nav snieguši, tomēr izrādās – viņi ar medijiem komunicē labprāt. Masuda un Marjamas ģimene stāsta, ka nevēlējās doties uz Vāciju vai Zviedriju, bet būtiskākais būt valstī, kur ir droši un brīvi. Ar patvēruma meklētājiem tikās LTV 7 raidījums “Ļičnoje delo”.

Diāna Spinu: Ko man nozīmē 9.maijs?
Diāna Spinu: Ko man nozīmē 9.maijs?

Esmu Latvijas patriote. Savas valsts patriote līdz sirds dziļumiem. Latvija ir mana dzimtene un citu nemaz nevarētu iedomāties. Neatbalstu Krieviju, kaut gan arī nemeklēju attaisnojumus Ukrainas varas vai Rietumu rīcībai, par to visu man ir savs viedoklis. Vladimiru Putinu necienu.

Vairāk

Svarīgākais šobrīd