Diana Hodulina

LTV 7

Apskatīt autora rakstus: Angliski Latviski Krieviski

Autora ziņas
Pēc bērnunama jauniešiem Babītē piedāvā tikai neremontētu dzīvokli bez ūdens
(papildināts)
Pēc bērnunama jauniešiem Babītē piedāvā tikai neremontētu dzīvokli bez ūdens (papildināts)

Likums paredz, ka pašvaldībai bārenim sasniedzot pilngadību jāpalīdz nostāties uz kājām, piemēram, jāpiedāvā viņam dzīvesvieta vai pabalsts tā īrei, taču LTV7 raidījums “Ļičnoe delo” atklāj, ka dažkārt dzīvokļu pietrūkst, bet šiem jauniešiem liek gaidīt rindās. Tā Babītes novadā piedāvā vien neremontētu dzīvokli bez ūdens apgādes un citām ērtībām.

Jaunas prasības virtuves gaisa nosūcējiem
Jaunas prasības virtuves gaisa nosūcējiem

Jaunie ugunsdrošības noteikumi paredz, ka Latvijā divu gadu laikā - līdz 2019.gada 1.janvārim - dzīvokļu īpašniekiem jālikvidē ventilācijas šahtās ievadītie virtuves gaisa nosūcēji. Runa ir par virtuves tvaika nosūcējiem virs gāzes plītīm.

Krievijas varai netīkamie «Dialogi» pārceļas uz Rīgu
Krievijas varai netīkamie «Dialogi» pārceļas uz Rīgu

Kremlim netīkamais diskusiju projekts "Dialogi" pārcēlies uz Latviju. Nacionālajā bibliotēkā (LNB) sabiedriskā un kultūras projekta "Atvērtā bibliotēka" diskusija sestdien bija veltīta Kijevā nogalinātā žurnālista Pāvela Šeremeta piemiņai. Runāja par žurnālista profesiju Krievijā, Ukrainā un pasaulē, kā arī par kompromisiem un vārda brīvību. 

Mošeja Strasbūrā atvērta ikvienam
Mošeja Strasbūrā atvērta ikvienam

Pēc 11.septembra teroraktiem ASV un tiem sekojošajiem notikumiem turpmākajos gados arī Eiropas metropolēs un saistībā ar bēgļu krīzi Eiropā rietumvalstis saskaras ar islamofobiju. Par miera reliģiju dēvētajam islāmam ir arvien augoša klātbūtne Eiropā – arī tīri uzskatāmi jaunu mošeju veidolā. Savulaik ne bez problēmām tika būvēta viena no lielākajām mošejām Strasbūrā. No projekta līdz pirmajai lūgšanai šajā ēkā pagāja desmit gadi. Tagad tā ir viena no iecienītākajām tūristu vietām. 

Britu eiroskeptiķis Farāžs noliedz bēgšanu no problēmām pēc «Brexit»
Britu eiroskeptiķis Farāžs noliedz bēgšanu no problēmām pēc «Brexit»

Šonedēļ demisionējušais Lielbritānijas neatkarības partijas UKIP līderis Naidžels Farāžs, kurš bija viens no “Brexit” kampaņas ietekmīgākajiem vadītājiem, intervijā Latvijas Televīzijai noliedz, ka bēg no problēmām, ar ko tagad saskaras Lielbritānija. Viņš tikai esot pabeidzis misiju ceturtdaļgadsimta garumā. Tikmēr britu mediji ziņo, ka Farāžam un viņa ģimenes locekļiem esot izteikti draudi. Tāpat arī Farāžam var nākties skaidroties par to līdzekļu tērēšanu, ko viņš saņem kā Eiropas Parlamenta deputāts.

Pieteikties uz īstā «Jāņu siera» ražošanu var jebkurš mājražotājs
Pieteikties uz īstā «Jāņu siera» ražošanu var jebkurš mājražotājs

Svētku galds nav iedomājams bez siera - bez Jāņu siera! Un, lai sieru ar tādu nosaukumu varētu ražot un pārdot, jāievēro stingra ražošanas recepte. Un šobrīd Latvijā šādu nosaukumu sieram tiesīgi dot tikai pieci uzņēmumi. Bet pieteikties var arī jebkurš mājražotājs.

Atkal uzkāpj Vanšu tilta smailē – šoreiz pa neaizslēgtu durvju trepēm
Atkal uzkāpj Vanšu tilta smailē – šoreiz pa neaizslēgtu durvju trepēm

Novērošanas kameras uz Vanšu tilta nav atturējušas kādu jaunieti no atkārtotiem kāpieniem līdz pašai tilta smailei. Tiesa, lai sasniegtu tilta virsotni, viņš izmantojis nevis vantis kā vairāki viņa priekšgājēji, bet gan trepes. Kamēr Rīgas dome vērsusies ar iesniegumu policijā un norāda – jaunietis uzlauzis ieejas durvis vienā no tilta balstiem, puisis atzīst – šķēršļu, kas liegtu piekļūt trepēm tilta balsta iekšpusē, nav bijis. 

NATO izcilības centrs Rīgā nav nodots ekspluatācijā; svinīgā atklāšana - būvobjektā
NATO izcilības centrs Rīgā nav nodots ekspluatācijā; svinīgā atklāšana - būvobjektā

NATO Stratēģiskās komunikācijas izcilības centrs Rīgā svinīgi atklāts, bet ēka vēl joprojām nav nodota ekspluatācijā un nav zināms, kad tas varētu notikt. Centra atklāšanas ceremonija sarīkota 20.augustā, jo tā bijusi vienīgā diena, kad uzaicinātie viesi varēja ierasties. Tā kā ēka un apkārtējā teritorija nebija pieņemta ekspluatācijā, prezidenti un ģenerāļi šampanieti faktiski malkoja būvobjektā.   

Vairāk

Svarīgākais šobrīd