"De facto"

LTV analītiskais raidījums

Apskatīt autora rakstus: Angliski Latviski Krieviski

Autora ziņas
«De facto»: Kukuļošana Rīgas muitas punktos – maksāts, sākot no 5 eiro
«De facto»: Kukuļošana Rīgas muitas punktos – maksāts, sākot no 5 eiro
Novembra vidū Valsts ieņēmumu dienests (VID) paziņoja par atklātu kārtējo kukuļošanu muitā. Šoreiz runa nav par pierobežas muitas punktiem, bet par Rīgu. Tranzīta jomā strādājoši uzņēmēji devuši muitniekiem pretlikumīgus maksājumus par dažādiem ikdienas muitas pakalpojumiem. Shēma bijusi sarežģīta un pastāvējusi gadiem, ziņo LTV raidījums "De facto".
«De facto»: Visu militāro preču testēšana pirms to pieņemšanas joprojām nav norma
«De facto»: Visu militāro preču testēšana pirms to pieņemšanas joprojām nav norma
Gadījums ar nekvalitatīvo, faktiski karavīriem pat bīstamo formastērpu audumu 2016. gadā ir viens no spilgtākajiem piemēriem, kas parāda, kas var notikt, ja ir viens eksperts, kurš nosaka tehnisko specifikāciju, kurš vienojas ar piegādātāju un veic arī piegāžu kontroli. Tādēļ tika izlemts par šo procesu nodalīšanu, kā arī kontroles pastiprināšanu. Tai skaitā – testējot piegādāto preci. Taču pilnīga armijai piegādāto preču testēšana aizvien nenotiek, ziņo Latvijas Televīzijas raidījums "De facto".
«De facto»: Armijas formastērpiem piegādāts karavīru veselību apdraudošs audums
«De facto»: Armijas formastērpiem piegādāts karavīru veselību apdraudošs audums
Latvijas armijas formastērpiem pirms sešiem gadiem ticis piegādāts audums, kas pēc sarunu procedūras dokumentiem it kā bijis radīts speciāli Latvijas armijai. Taču realitātē speciāli Latvijai radīja tikai "MultiLatPat" apdruku, savukārt piegādātais audums izrādījās brāķis, kas varēja apdraudēt karavīru veselību, ziņo Latvijas Televīzijas raidījums "De facto". Tikmēr cilvēki, kuri strādāja ar šo iepirkumu, atkal parādās notikumos, kas met šaubu ēnu pār armijas iepirkumu norisi. Par to liecina šonedēļ noticis tiesas process.
Cilvēktiesību komisijas vadītājs Šmits noliedz politisko spiedienu sarakstē ar sabiedrisko mediju om...
Cilvēktiesību komisijas vadītājs Šmits noliedz politisko spiedienu sarakstē ar sabiedrisko mediju ombudu
Trīs nedēļas pēc 14. Saeimas sanākšanas šonedēļ beidzot sāka darboties tās komisijas, to skaitā Cilvēktiesību un sabiedrisko lietu komisija, kuras pārziņā ir arī mediju politika. Komisiju, kuras priekšsēdētājs iepriekšējā parlamenta sasaukumā bija Artuss Kaimiņš, nu vadīs viņa bijušais partijas biedrs, tagad Apvienotā saraksta (AS) pārstāvis Didzis Šmits. Neilgi pirms nonākšanas šai amatā viņam vēl kā ierindas deputātam paguva izveidoties konflikts ar sabiedrisko mediju ombudu. Šmits gan Latvijas Televīzijas raidījumam "De facto" apgalvo, ka vairs strīdēties viņš negrasās, un politisko spiedienu noliedz. Tomēr komisijā ir atsevišķi deputāti, kas naidīgu attieksmi pret medijiem, jo sevišķi sabiedriskajiem, pat neslēpj. 
Tiesai nodod krimināllietu par armijas nakts redzamības ierīču piesavināšanos
Tiesai nodod krimināllietu par armijas nakts redzamības ierīču piesavināšanos
Organizētās noziedzības un citu nozaru specializētā prokuratūra novembra vidū tiesai nodeva krimināllietu, kurā sešas personas apsūdzētas par dažāda veida šaujamieroču munīcijas un aprīkojuma piesavināšanos un citiem noziegumiem, noskaidroja Latvijas Televīzijas raidījums "De facto".  Starp šīm precēm bijušas arī nakts redzamības iekārtas.
«Jaunās Vienotības» un Nacionālās apvienības pretestības dēļ «Apvienotais saraksts» varētu atteiktie...
«Jaunās Vienotības» un Nacionālās apvienības pretestības dēļ «Apvienotais saraksts» varētu atteikties no ieceres par ministru biedriem
Viens ministra biedrs Aizsardzības ministrijā; četri vai pieci viceministri; ne vairāk kā trīs ministra biedri. Tik pretrunīgas versijas par to, cik plašas izmaiņas varētu notikt Ministru kabineta struktūrā, šonedēļ skanēja no valdības veidošanā iesaistītajiem politiķiem. To, ka sākotnēji ideja par šāda amata ieviešanu nākusi no viņa, publiski atgādināja arī Valsts prezidents Egils Levits. Latvijas Televīzijas raidījums "De facto" vēsta, ka galu galā ministra biedru jaunajā valdība varētu nebūt vispār, jo, redzot "Jaunās Vienotības" (JV) un Nacionālās apvienības (NA) skepsi, ''Apvienotais saraksts'' (AS) no ieceres par šī amata veidošanu varētu atteikties vispār.
Daugavgrīvas cietoksnis – «karsts kartupelis» valsts un pašvaldības iestāžu rokās; atbildību uzņemti...
Daugavgrīvas cietoksnis – «karsts kartupelis» valsts un pašvaldības iestāžu rokās; atbildību uzņemties negrib neviens
Valdība šonedēļ apstiprināja plānu, kā četru gadu laikā pabeigt privatizācijas procesu. Tas nozīmē arī izlemt, ko darīt ar privatizācijai nodotajiem objektiem, kuriem pircēju tā arī nav izdevies atrast. Viens no šādiem objektiem ir Daugavgrīvas cietoksnis, ko kultūras mantojuma sargi uzskata par vienu no svarīgākajiem arhitektūras pieminekļiem Latvijā. Tāpēc Ekonomikas ministrija rosina to paturēt valsts īpašumā, tomēr neviena iestāde nevēlas uzņemties sarežģīto objektu apsaimniekot.
«Apvienotā saraksta» politiķis Igors Rajevs bijis apsūdzēts par krāpšanu
«Apvienotā saraksta» politiķis Igors Rajevs bijis apsūdzēts par krāpšanu
14. Saeimas deputāts, "Apvienotā saraksta" politiķis un rezerves pulkvedis Igors Rajevs ticis apsūdzēts par naudas izkrāpšanu no Aizsardzības ministrijas, taču pirms trim gadiem kriminālprocess izbeigts. Tas noticis uz nereabilitējoša pamata – Rajevs noslēdzis izlīgumu ar Aizsardzības ministriju un izkrāpto naudu – 1623 eiro atmaksājis, ziņo Latvijas Televīzijas raidījums "De facto".
Pēc gada pārtraukuma atsāks Skanstes revitalizācijas projektu
Pēc gada pārtraukuma atsāks Skanstes revitalizācijas projektu
Skanstes pļavās, bijušo mazdārziņu vietā, jau slejas rotaļlaukumiņi un izbūvēts skeitparks. Taču tas viss slīgst aizaugušos dubļu kalnos starp puspabeigtām ielām un kanalizācijas akām. Šo parku ar ielām ieplānoja vēl iepriekšējās Rīgas domes laikā, realizēt sāka pagaidu administrācijas laikā, bet ar sekām galā jātiek jau esošajai domei.
Skats no ASV uz Latvijas bankām piesardzīgs Krievijas sankciju dēļ
Skats no ASV uz Latvijas bankām piesardzīgs Krievijas sankciju dēļ
Latvijas banku sektoram, kas pēc "kapitālā remonta" cenšas atgūt starptautisku uzticību, tagad jārēķinās ar uzmanību Krievijas sankciju dēļ. LTV raidījuma "De facto" intervijās ar ASV ekspertiem naudas atmazgāšanas novēršanas jautājumos vairākkārt izskanēja bažas, ko īsi varētu formulēt šādi: neviena ASV banka negrib iedzīvoties nepatikšanās par kāda Krievijas oligarha apkalpošanu caur tās partneriem Latvijā.
CO2 kvotas šķeldai var novest pie siltuma tarifu pieauguma
CO2 kvotas šķeldai var novest pie siltuma tarifu pieauguma
Jau tā augstos siltuma tarifus var nākties celt tajās pašvaldībās, kurās izmanto šķeldu. No nākamā gada Eiropas Savienībā par dažādiem kritērijiem neatbilstošas biomasas kurināšanu lielajām katlu mājām būs jāpērk CO2 emisiju kvotas, vēsta LTV raidījums "De facto". Centralizētās siltumapgādes uzņēmumiem tas var nozīmēt miljonos eiro mērāmus papildu izdevumus, kas galu galā gulsies uz iedzīvotāju pleciem tarifu pieauguma veidā. Lai no tā izvairītos, uzņēmumiem jāpierāda, ka kurinātā šķelda ir ilgtspējīgi iegūta, taču ir maz skaidrības, kā to izdarīt. Kāpēc šāda situācija izveidojusies, – atbildīgās ministrijas vaino viena otru.
«Deklarācija pirms portfeļiem» – pēc Kariņa piedāvājuma «Apvienotais saraksts» iestājas pozā
«Deklarācija pirms portfeļiem» – pēc Kariņa piedāvājuma «Apvienotais saraksts» iestājas pozā
Topošā koalīcija beidzot ir tikusi līdz dramatiskākajai fāzei katras valdības veidošanā – amatu sadalei. "Jaunās Vienotības" (JV) līdera Krišjāņa Kariņa piedāvājumu Nacionālā apvienība (NA) un "Apvienotais saraksts" (AS) uzreiz nodēvēja par "interesantu". Visticamāk, aiz šīs pieklājības frāzes slēpās neizpratne par to, kāpēc "nacionāļiem" netiek piešķirta Zemkopības ministrija (ZM), kurā darbu nepārprotami gribēja turpināt Kaspars Gerhards. Savukārt AS varētu būt vīlies par Satiksmes ministrijas (SM) paslīdēšanu garām, jo šis portfelis interesējis vismaz trīs apvienības pārstāvjus, vēsta Latvijas Televīzijas raidījums "De facto". Atteikšanos sniegt konkrētu atbildi par piedāvāto ministru amatu sadalījumu abas partijas gan skaidro ar vēlmi vispirms ķerties pie valdības deklarācijas.
«ABLV Bank» sankciju lieta. Sarunās ar ASV par pārmetumu atsaukšanu rezultātu vēl nav
«ABLV Bank» sankciju lieta. Sarunās ar ASV par pārmetumu atsaukšanu rezultātu vēl nav
Pagaidām nav redzama progresa Finanšu ministrijas sarunās ar kolēģiem no ASV par Latvijai izteikto pārmetumu atsaukšanu, kas tika izklāstīti ASV 2018. gada sankciju projektā pret "ABLV Bank". Finanšu ministrija vēlas panākt minētā dokumenta "noņemšanas uzsākšanas procesu", jo tas traucējot piesaistīt investīcijas, ziņoja Larvijas Televīzijas raidījums "De facto".
Izplēn cerības siltumapgādē ātri pāriet uz šķeldu
Izplēn cerības siltumapgādē ātri pāriet uz šķeldu
Martā valdība atviegloja šķeldas katlu māju būvniecību un novirzīja šim mērķim 70 miljonus eiro no Eiropas Savienības (ES) fondu naudas. Programmā apstiprinātie projekti ļaus centralizētajiem siltumapgādes uzņēmumiem samazināt gāzes patēriņu par aptuveni 0,8 teravatstundām, lēš Ekonomikas ministrija. Martā ministrija cerēja, ka lielākā daļa projektu būs gatavi jau šajā apkures sezonā, tomēr sākotnējais optimisms izrādījies pārsteidzīgs un pagaidām programmas ietvaros nav uzbūvēta neviena katlu māja, noskaidroja Latvijas Televīzijas raidījums "De facto".
Obligātā aizsardzības dienesta ieviešana sabremzējas, bet armijai karavīru trūkst jau tagad
Obligātā aizsardzības dienesta ieviešana sabremzējas, bet armijai karavīru trūkst jau tagad
Līdz ar šīs Saeimas lēmumu atlikt Valsts aizsardzības dienesta likumprojekta izskatīšanu, darbs pie tā ir apstājies uz vismaz mēnesi. Pēc optimistiska scenārija to varētu pieņemt līdz gada beigām. Taču, ņemot vērā jautājuma sarežģītību, diskusijas var iestiepties vēl ilgāk, lēsa Latvijas Televīzijas raidījums "De facto", norādot – armijai karavīru trūkst jau tagad.
Taktiskie vingrojumi. Par koalīcijas modeli piekāpties negrib ne Kariņš, ne AS un NA
Taktiskie vingrojumi. Par koalīcijas modeli piekāpties negrib ne Kariņš, ne AS un NA
Divas nedēļas pagājušas sarunās par jaunās valdības lielajiem darbiem, bet iespējamo koalīciju veidojošajām partijām drīzumā atkal būs jārunā par krietni šķeļošāku lietu – cik partijas veidos valdību? Lai gan "Jaunās Vienotības" (JV) līderis Krišjānis Kariņš šonedēļ turpināja apgalvot, ka neredz šķēršļus četru partiju koalīcijai, "Apvienotais saraksts" (AS) un Nacionālā apvienība (NA) arvien nepacietīgāk gaida brīdi, kad premjers sapratīšot, ka ar "Progresīvajiem" vienā valdībā šie spēki nestrādās. Modelēt, kas notiks, ja neviena no pusēm nepiekāpsies, politiķi gan pagaidām atsakās, vēsta Latvijas Televīzijas raidījums "De facto".
«Pegasus» gadījumi – Eiropas Votergeita? Atsaucības izmeklēšanai nav
«Pegasus» gadījumi – Eiropas Votergeita? Atsaucības izmeklēšanai nav
Īpaši jaudīgu, Izraēlā ražotu spiegošanas programmu "Pegasus", visticamāk, iegādājušās vismaz deviņas Eiropas Savienības dalībvalstis, taču par četrām ir zināms, ka tur tā izmantota, lai noklausītos politiskās opozīcijas pārstāvju, pilsoniskās sabiedrības locekļu un žurnālistu telefonus. Tās ir Grieķija, Polija, Ungārija un Spānija. Taču vairāk nekā gadu kopš skandāla nākšanas gaismā nekas būtiski nav mainījies – atsaucības šo gadījumu izmeklēšanai nav, vēsta Latvijas Televīzijas raidījums "De facto".
2023. gada valsts budžetā trīs miljoni eiro novirzīti politiķu algu kāpumam
2023. gada valsts budžetā trīs miljoni eiro novirzīti politiķu algu kāpumam
Nākamā gada valsts budžetu valdība plāno ar deficītu 3,3% apmērā no iekšzemes kopprodukta (IKP). Finanšu ministrs to sauc par tehnisko budžetu, jo aizejošā valdība nekādas jaunas iniciatīvas tajā neesot iekļāvusi. Tomēr pērn pieņemtās atlīdzības reformas rezultātā budžeta izdevumos papildus aptuveni trīs miljoni eiro novirzīti algu celšanai politiskajiem amatiem, ziņo Latvijas Televīzijas raidījums "De facto". Rezultātā no 2023. gada premjera alga kāps par 52%, pārējiem ministriem – par 42%, savukārt Saeimas priekšsēdētājam pat par 75%. Tikmēr ministriju ierēdņu algām, kuru celšana bija atlīdzības reformas galvenais mērķis, budžetā nauda nav iedalīta. 
De facto: Cīņā par zemkopības ministra krēslu piesaista zemkopības nozares biedrības
De facto: Cīņā par zemkopības ministra krēslu piesaista zemkopības nozares biedrības
Lai arī partijas oficiālās tikšanās reizēs uzsver – vispirms vienošanās par darbiem, tikai tad par amatiem, tomēr faktiski cīņa par ietekmes sfērām un to, kas ieņems konkrētos amatus, ir sākusies. Viena no pirmajām publiskajām kaujām – par Zemkopības ministriju. Latvijas Televīzijas raidījums "De facto" ziņo, ka pēc tam, kad biedrība "Zemnieku saeima" aicināja zemkopības ministra amatam atkārtoti nevirzīt Kasparu Gerhardu (Nacionālā apvienība (NA)), viņa biroja vadītājs Jānis Eglīts (NA) atbalstu meklējis dažādās zemkopības nozares nevalstiskajās organizācijās.
De facto: «Kariņa otrajā valdībā» – domstarpības par krīžu vadību, jauniem portfeļiem un vēlēšanu si...
De facto: «Kariņa otrajā valdībā» – domstarpības par krīžu vadību, jauniem portfeļiem un vēlēšanu sistēmas maiņu
Turpinoties "Jaunās Vienotības" (JV) līdera Krišjāņa Kariņa mēģinājumiem izveidot valdību, politiķi un arī mediji šonedēļ partijas birojā pavadīja teju desmit stundas. "Kamēr nav pieņemts lēmums, no telpas ārā nenāk," dažubrīd jau šķita, ka šī "Apvienotā saraksta" (AS) priekšvēlēšanu programmā apsolītā metode jau tiek izmantota. Tomēr pēc divpusējām sarunām ar visām trim partijām, kuras Kariņš joprojām vēlētos redzēt valdībā, par koalīcijas modeli vienošanās tā arī nav, bet valdības darāmo darbu sarakstā bez pašsaprotamām visus vienojošām lietām, ir arī visai daudz pretrunu, secina Latvijas Televīzijas raidījums "De facto". Piemēram, tādas ir gan par jauniem ministru portfeļiem, gan par to, kas īsti ir krīze.
«De facto»: Militārās industrijas attīstīšanu Latvijā grib uzticēt LMT
«De facto»: Militārās industrijas attīstīšanu Latvijā grib uzticēt LMT
Vasaras vidū valdība atbalstīja Aizsardzības ministrijas (AM) ierosinājumu veidot kopuzņēmumu ar daļēji Latvijas valstij un daļēji zviedriem piederošo uzņēmumu "Latvijas Mobilais telefons" (LMT), lai caur to attīstītu un atbalstītu militāro preču ražošanu Latvijā. Iemesls – labi aizsāktiem projektiem pietrūkst biznesa jaudas to veiksmīgai turpināšanai vai pietiekami ātrai attīstīšanai, ziņo Latvijas Televīzijas raidījums "De facto".
Kā Rosļikova «TikTokeri» pārliecināja vēlētāju «Stabilitātei!» ievēlēt 14. Saeimā?
Kā Rosļikova «TikTokeri» pārliecināja vēlētāju «Stabilitātei!» ievēlēt 14. Saeimā?
14. Saeimas vēlēšanās par pārsteigumu parūpējās partija "Stabilitātei!", kura SKDS vēlētāju aptaujās debitēja ar 2,3% atbalstu gada sākumā un programmā ar tās līderi Alekseju Rosļikovu priekšgalā piedāvāja pat izstāties no "žņaudzošās" Eiropas Savienības, bet vēlēšanās ieguva 6,8% balsu un 11 vietas Saeimā. Uz krieviski runājošo vēlētāju orientētā partija "Stabilitātei!" kampaņā bija kareivīgāka par "Saskaņu" un jauneklīgāka par Latvijas Krievu savienību, izmantojot sociālos tīklus, it īpaši "TikTok" platformu. LTV raidījums "De facto" analizēja partijas panākumu. 
«Apvienotais saraksts» koalīcijā prasīs pārskatīt ostu reformu un Skultes sašķidrinātās dabasgāzes t...
«Apvienotais saraksts» koalīcijā prasīs pārskatīt ostu reformu un Skultes sašķidrinātās dabasgāzes termināļa projektu
Politiskā spēka “Apvienotais saraksts” pārstāvji kritizē vairākus valdības lēmumus un, iekļūstot koalīcijā, rosinās tos pārskatīt. Starp tiem ir “Konservatīvo” virzītā lielo ostu reforma, kā arī Skultes sašķidrinātās dabasgāzes termināļa projekts, kam aizejošā Saeima ar likumu noteikusi pabeigšanas datumu. 
Koalīcijas veidošanas laikā parādās bailes no opozīcijas, būvnieku karteļa atbalsis un «kreisais Kar...
Koalīcijas veidošanas laikā parādās bailes no opozīcijas, būvnieku karteļa atbalsis un «kreisais Kariņš»
Šonedēļ notikušās politisko partiju konsultācijas par iespējamo koalīciju šķietami novedušas pie galvenā jautājuma – trīs vai četri spēki valdībā. "Jaunās Vienotības" (''JV'') līderis Krišjānis Kariņš uzskata – valdība būtu jāveido četrām partijām. Divas no tām – "Apvienotais saraksts" (''AS'') un Nacionālā apvienība (NA) – rīcībspējīgu valdību redz tikai trīs partiju koalīcijā, un pret "Progresīvo" piesaistīšanu iebilst. Talkā nāk argumenti par ideoloģiskajām domstarpībām, aritmētika, jo 54 deputātu atbalstītai valdībai Saeimā būšot 8 balsu vairākums, metaforas par to, ka visstabilākais galds esot uz trim kājām, no kurām viena – ''AS'' – gan ir visai nesen salipināta kopā no četriem dažādiem materiāliem. Tāpat daži ''AS'' kandidāti visai cieši bijuši iesaistīti būvnieku sarunās par karteļa veidošanu. 
Lai slēptu ierašanos no Krievijas, vilto auto numurus
Lai slēptu ierašanos no Krievijas, vilto auto numurus
Pēdējās nedēļās novērota tendence, ka iebraucēji no Krievijas savām automašīnām izmainījuši reģistrācijas numurus. Tas tiek darīts, lai slēptu jebkādas norādes par izcelsmes valsti. Pieķertie šoferi policijai klāstījuši, ka numurus viltojuši, baidoties no iespējamas agresijas Latvijā, noskaidroja LTV raidījums "De facto". Par šādu numuru mainīšanu paredzēts gan administratīvs sods, gan kriminālatbildība. 
«De facto»: ES enerģijas krīzes risinājumi Latvijā rēķinus nesamazinās
«De facto»: ES enerģijas krīzes risinājumi Latvijā rēķinus nesamazinās
Pēdējās nedēļās Eiropas Savienība meklējusi veidus, kā blokā samazināt enerģijas cenas. Izvēlētie pasākumi izrādījušies tādi, kas Latvijas iedzīvotājiem rēķinus samazināt nepalīdzēs. Dalībvalstīm uzdots pārdalīt enerģijas kompāniju peļņu par labu patērētājiem, taču Latvijas galvenais elektrības ražotājs "Latvenergo" jau maksā dividendes valsts budžetā, savukārt Krievijas kompānijai "Gazprom" daļēji piederošās "Latvijas gāzes" peļņu regulējums neskars, vēsta LTV raidījums "De facto". 
Latvija jau astoto gadu gatavo dokumentus efektīvākas apziņošanas sistēmas izveidei
Latvija jau astoto gadu gatavo dokumentus efektīvākas apziņošanas sistēmas izveidei
Ja Latvijā steigšus būtu jāapziņo visi iedzīvotāji, tas prasītu gandrīz divas dienas – tas ir viens no secinājumiem pēc Aizsardzības ministrijas mācību ietvarā veiktā apziņošanas mēģinājuma. Viens no ātrākajiem un precīzākajiem veidiem apziņošanai krīzes situācijās ir tā sauktā šūnu apraide, izmantojot mobilo sakaru operatorus. Tomēr Latvija jau astoņu gadu garumā nav tikusi tālāk par dažādiem pētījumiem un ziņojumiem šīs sistēmas ieviešanai, ziņo Latvijas televīzijas raidījums "De facto".  
«De facto»: Apsūdzētu kandidātu visvairāk JV, LPV un KuK Saeimas vēlēšanu sarakstos
«De facto»: Apsūdzētu kandidātu visvairāk JV, LPV un KuK Saeimas vēlēšanu sarakstos
Aizejošās Saeimas sasaukums ir izcēlies ar diezgan lielu krimināllietās apsūdzēto deputātu skaitu. Galīgais spriedums ir sagaidīts tikai "Jaunās Vienotības" (JV) pārstāvja Alda Adamoviča lietā, kurš šovasar zaudēja mandātu par krāpšanos ar deputātu kompensācijām. Daži no apsūdzētajiem deputātiem vēlēšanās vairs nekandidē, taču citi ir arī 14. Saeimas vēlēšanu sarakstos. Turklāt krimināli vajātos savu kandidātu rindās ir iekļāvuši ne vien opozicionāri, bet arī varas partijas, vēsta Latvijas Televīzijas raidījums "De facto". No publiski zināmajiem visvairāk apsūdzēto – pa diviem – ir  JV, "Latvija pirmajā vietā" (LPV) un "Katram un katrai" ("KuK") sarakstos.
Sankciju dēļ pusgadu Rīgas līcī iestrēdzis kuģis ar minerālmēslu kravu
Sankciju dēļ pusgadu Rīgas līcī iestrēdzis kuģis ar minerālmēslu kravu
Jau kopš marta sākuma Rīgas līcī, Rīgas brīvostas enkurvietā, reidā stāv kuģis, kurā atrodas gandrīz 55 tūkstoši tonnu kālija hlorīda, svētdien ziņoja Latvijas Televīzijas raidījums "De facto". Minerālmēslu krava pieder firmai, uz kuru attiecas Eiropas Savienības sankcijas, kas tika pieņemtas, Krievijai atkārtoti iebrūkot Ukrainā.

Vairāk

Svarīgākais šobrīd