Daira Zīle

Latvijas Radio programmu vadītāja

Apskatīt autora rakstus: Angliski Latviski Krieviski

Autora ziņas
Uzticamāko informāciju meklē sabiedriskajos medijos. Intervija ar LTV programmu daļas vadītāju Ritu...
Uzticamāko informāciju meklē sabiedriskajos medijos. Intervija ar LTV programmu daļas vadītāju Ritu Rudušu
Meklējot uzticamu informāciju ārvalstu medijos, visdrošāk ir sākt ar šo valstu sabiedriskajiem medijiem - tā sarunā Latvijas Radio atzīst mediju eksperte un LTV programmu daļas vadītāja Rita Ruduša. Tieši sabiedriskajos medijos ir definēti skaidri žurnālistikas un ētikas principi. Savukārt, lai ārvalstīs biežāk pamanītu Latvijas vārdu, svarīgi ir ne tikai veidot veiksmīgu nācijas tēlu, bet arī žurnālistiem vairāk jākomunicē ar ārvalstu kolēģiem.
Populārā kultūra ir ļoti spēcīgs politisks komunikācijas līdzeklis. Intervija ar Zani Radzobi
Populārā kultūra ir ļoti spēcīgs politisks komunikācijas līdzeklis. Intervija ar Zani Radzobi
Trešās atmodas laikā, tāpat kā mūsdienās, izklaides saturs spēj uzrunāt ļoti lielu auditoriju, tomēr arī tajā jāspēj orientēties. Populārā kultūra ir ļoti spēcīgs politisks un sociāli iedarbīgs komunikācijas līdzeklis – tā intervijā Latvijas Radio atzīst Latvijas Universitātes (LU) bakalaura studiju programmas ''Komunikācijas zinātne'' direktore Zane Radzobe, piebilstot, ka šobrīd sabiedrībā dominējošās subkultūras un populārās kultūras tendences ir lielā mērā saistītas ar sociālo atbildību
Krievvalodīgajai auditorijai Latvijā ir tiesības būt informētai. Saruna ar eksperti Proskurovu
Krievvalodīgajai auditorijai Latvijā ir tiesības būt informētai. Saruna ar eksperti Proskurovu
Grūti prognozēt, kā sabiedriskās televīzijas satura parādīšanos komercmedijos vērtēs skatītāji – tā intervijā Latvijas Radio atzīst bijusī Latvijas Televīzijas satura krievu valodā galvenā redaktore Olga Proskurova. Viņa gan secina, ka pašreizējā krīzes situācijā īpaši svarīgi ir sasniegt visas cilvēku grupas, tostarp krievvalodīgos, kuri šobrīd daudz vairāk pievēršas ziņām un citam mediju saturam, tostarp meklējot informāciju sabiedriskajā medijā.
Gids: Grīziņkalns ir pārāk maz novērtēts
Gids: Grīziņkalns ir pārāk maz novērtēts

Grīziņkalns ir pārāk maz novērtēts Rīgas stūris, intervijā Latvijas Radio norāda Latvijas profesionālo Gidu asociācijas pārstāvis, gids Rīgā Filips Birzulis.

Vairāk

Svarīgākais šobrīd