Dace Stirāne

Latvijas Televīzijas Ziņu dienests

Apskatīt autora rakstus: Angliski Latviski Krieviski

Autora ziņas
Ādažu lidlauks ar krāšņu šovu atzīmē 15 gadu jubileju
Ādažu lidlauks ar krāšņu šovu atzīmē 15 gadu jubileju
Vēsturisku lidmašīnu kopijas un visdažādākie akrobātikas triki sestdien, 30.jūlijā, bija vērojami Ādažu lidlaukā, kur ar krāšņu šovu atzīmēta 15 gadu jubileja. Tā kā laika apstākļi bija labvēlīgi lidošanai, lidmašīnas gaisā pacēlās viena aiz otras un skatītāju netrūka.
Nomainīs nokaltušos kokus Čaka ielā 
Nomainīs nokaltušos kokus Čaka ielā 
Daži Rīgā, Aleksandra Čaka ielā, labiekārtošanas projekta ietvaros iestādītie koki nokaltuši, un tos plānots aizstāt ar jauniem. Koku stādītāji stāsta, ka saules pusē esošās lapotnes nav izturējušas svelmi. Kopumā projektu, kurā līdztekus kokiem plānotas arī puķu kastes, atkritumu tvertnes un velo novietnes, plānots pabeigt līdz augusta beigām.
Augkopības speciālists: Kopumā Latvijā veldres dēļ labības raža daudz necietīs
Augkopības speciālists: Kopumā Latvijā veldres dēļ labības raža daudz necietīs
Daudzviet Latvijā sākusies labības kulšana. Augkopības speciālisti vērtē, ka veldres dēļ raža necietīs. Ja laiks saglabāsies silts un saulains, tad sagāztos sējumus varēs saglābt arī pārtikas graudiem, prognozē lielāko saimniecību īpašnieki. Latvijas Televīzija devās uz Zemgali, kur laika apstākļi sējumiem nodarījuši īpašu postu.
Bērni nometnē Līgatnē mācās pīt maskēšanās tīklu Ukrainai
Bērni nometnē Līgatnē mācās pīt maskēšanās tīklu Ukrainai
Jāšana ar zirgiem, kāpšana pa sienu, rotaļas, spēles un arī maskēšanās tīklu pīšana Ukrainai – tās ir dažas no nodarbēm, kas bija pieejamas bērniem šogad nometnē Līgatnes pagastā. Pēc kovida dēļ noteiktajiem ierobežojumiem bērnu nometnes šogad ir ļoti pieprasītas. Tajās atpūšas arī bērni no Ukrainas.  
Brīvdabas muzejā sien sieru, pin vainagus un iet rotaļās
Brīvdabas muzejā sien sieru, pin vainagus un iet rotaļās
Kā ikvieniem svētkiem, arī Jāņiem ir jāgatavojas. Jābrūvē alus, jāsien siers un jāatkārto Jāņu dziesmas. Ielīgošanas pasākumi pa īstam sāksies nākamajā nedēļā, bet jau šodien varēja iegriezties rotaļās un atsvaidzināt Jāņu tradīcijas Rīgā, Brīvdabas muzejā. Arī laiks bija – kā ap Jāņiem. 
Rīgas praida gājiens noslēdzies mierīgi
(papildināts)
Rīgas praida gājiens noslēdzies mierīgi (papildināts)
Ar skaļām dziesmām un saukļiem galvaspilsētā noslēdzies seksuālo minoritāšu un viņu draugu gājiens „Riga Pride”, kas šogad notiek kopā ar Kijivas praidu. Valsts policija ziņo, ka vairāku tūkstošu apmeklētais pasākums noritēja mierīgi. Par gājiena traucēšanu aizturēta viena persona.
REPORTĀŽA: Pie pieminekļa Uzvaras parkā sanākušie atkārtoja Kremļa propagandu
(papildināts)
REPORTĀŽA: Pie pieminekļa Uzvaras parkā sanākušie atkārtoja Kremļa propagandu (papildināts)
Kaut arī cilvēkus Latvijā aicināja nelikt ziedus pie pieminekļa Uzvaras parkā 9. maijā, tomēr daļa iedzīvotāju to darīja. 10. maija rītā cilvēku noliktie ziedi tika aizvākti, kā to paredzēja iepriekš noteiktais plāns. Ziedu nolicēji tādēļ 10. maijā devās nolikt ziedus vēlreiz. 10. maijā pie pieminekļa Uzvaras parkā pulcējās vairāki simti cilvēku, kas slavināja Padomju armiju un Krieviju, tādēļ tikusi slēgta pieeja piemineklim. Latvijas Televīzija Pārdaugavā novēroja, ka vairāki sanākušie bija agresīvi un neslēpa atbalstu Krievijas iebrukumam Ukrainā.
Kūlas ugunsgrēkā Ludzas pusē gājis bojā cilvēks
Kūlas ugunsgrēkā Ludzas pusē gājis bojā cilvēks
Vakar pēcpusdienā Valsts ugunsdzēsības un glābšanas dienests (VUGD) saņēma izsaukumu Ludzas novada Pušmucovas pagastā, kur dega kūla viena hektāra platībā. Dedzinot sausos zarus un pērno zāli, ugunsgrēkā gāja bojā cilvēks, informēja VUGD pārstāve Agrita Vītola.
Rinkēvičs: ES ir jāievieš sankcijas enerģētikā pilnā apmērā
Rinkēvičs: ES ir jāievieš sankcijas enerģētikā pilnā apmērā
Pēc Krievijas bruņoto spēku īstenotā genocīda un kara noziegumiem pret civiliedzīvotājiem Ukrainas pilsētā Bučā, Eiropas Savienībai (ES) ir jāievieš pret Krieviju sankcijas enerģētikā pilnā apmērā, kā arī ir jāslēdz ostas Krievijas kuģiem, paziņojis  ārlietu ministrs Edgars Rinkēvičs. 
Laboratorijās Covid-19 testēšanas kapacitāte izsmelta; kavējas testu atbildes
Laboratorijās Covid-19 testēšanas kapacitāte izsmelta; kavējas testu atbildes
Strauji augot Covid-19 saslimstībai un pieprasījumam pēc laboratoriju testiem, iedzīvotājiem nākas gaidīt vairākas dienas. Laboratorijas atzīst, ka kapacitāte ir gandrīz izsmelta. Veselības ministrija, meklējot papildu resursus jaunu punktu atvēršanai, atgādina, ka pašlaik cilvēki pašizolācijā var doties, ņemot vērā antigēnu paštestus.
Baldonē plāno celt katoļu baznīcu
Baldonē plāno celt katoļu baznīcu
Iedzīvotāju migrācijas dēļ daudzviet Latgalē baznīcas paliek arvien tukšākas, bet lielajās pilsētās un Pierīgā to nepieciešamība pieaug. Sapni par jaunu baznīcu sākusi lolot Baldones draudze. Jau vairākus gadus dievkalpojumi notiek nelielā dzīvojamajā mājā, kas kļuvusi par mazu.
Dzīvnieku patversme aicina kaķēnus dāvināt pārdomāti un saskaņoti  ar saņēmēju
Dzīvnieku patversme aicina kaķēnus dāvināt pārdomāti un saskaņoti ar saņēmēju
Tā kā 2022. gads pēc austrumu horoskopa ir tīģera gads, simboliski var rasties vēlēšanās uzdāvināt kādām mazāko kaķu dzimtas pārstāvi – kaķēnu. Taču gadu no gadu un arī šogad speciālisti uzsver, ka šādai dāvanai ir jābūt rūpīgi apsvērtai un saskaņotai ar saņēmēju, lai arī patversmēs ir simtiem kaķu, kuriem ļoti vajadzīgas mājas.           
REPORTĀŽA. Pašvaldības policija Rīgā uzrauga Jaungada svinētājus
REPORTĀŽA. Pašvaldības policija Rīgā uzrauga Jaungada svinētājus
Neskatoties uz Covid-19 omikrona varianta izplatību, Latvijā gadu mijā valdība bija palaidusi vaļīgāk ierobežojumu grožus, lai cilvēku varētu Jauno gadu sagaidīt plašākā pulkā, kā arī klubos un bāros. Oficiāla uguņošana un lieli publiski pasākumi nenotika, taču šampaniešu glāzes zem krāsainām raķešu ugunīm tik un tā tika saskandinātas.
Bijušajam «Krājbankas» īpašniekam Antonovam un prezidentam Priedītim – cietumsods un 27 miljonu eiro...
Bijušajam «Krājbankas» īpašniekam Antonovam un prezidentam Priedītim – cietumsods un 27 miljonu eiro piedziņa (papildināts)
Rīgas pilsētas Vidzemes priekšpilsētas tiesa ceturtdien, 19. augustā, "Latvijas Krājbankas" lietā atzina par vainīgiem Vladimiru Antonovu un Ivaru Priedīti visās viņiem izvirzītajās apsūdzībās. Antonovam piesprieda brīvības atņemšanu uz sešiem gadiem un mantas konfiskāciju, bet Priedītim – brīvības atņemšanu uz pieciem gadiem un mantas konfiskāciju, informēja Tiesu administrācijā.
Partiju reitingi maijā: Saeimā, iespējams, spētu iekļūt 9 partijas
Partiju reitingi maijā: Saeimā, iespējams, spētu iekļūt 9 partijas
Partiju popularitātes reitingos maijā gandrīz visiem politiskajiem spēkiem salīdzinājumā ar aprīli manāmas svārstības viena līdz divu procentpunktu robežās. Izņēmums ir Nacionālā apvienība (NA) un Zaļo un Zemnieku savienība (ZZS), kam reitings nemainīgs. Par SKDS aptaujas rezultātiem ziņo LTV.
«Tautas panorāma»: Jaunajā Talsu novadā iedzīvotāji novēl deputātiem mazāk strīdēties un vairāk strā...
«Tautas panorāma»: Jaunajā Talsu novadā iedzīvotāji novēl deputātiem mazāk strīdēties un vairāk strādāt
Topošajā Talsu novadā esošās pašvaldības pēdējo četru gadu laikā bieži nonāca sabiedrības uzmanības centrā ar vietējām nesaskaņām un politisko nestabilitāti. Dundagas novadā, deputātiem netiekot galā ar situāciju, nācās pat iejaukties Saeimai, un patlaban Dundagas domes deputāti ir atlaisti. Iedzīvotāji topošā Talsu novada deputātiem novēl mazāk kašķēties un vairāk strādāt. 
«Tautas panorāma»: Rēzeknes novadā vēlas darbu un labākus ceļus
«Tautas panorāma»: Rēzeknes novadā vēlas darbu un labākus ceļus
Rēzeknes novads ir viena no tām pašvaldībām, kurai nebūs sava attīstības centra. Tas bija viens no iemesliem, kāpēc novadam negribēja pievienoties blakus esošās pašvaldības. Pēc  apvienošanās Rēzeknes novads, kas teritorijas ziņā tā jau ir ievērojams, kļūs vēl lielāks.
«Tautas panorāma» Rēzeknē: Varas maiņas vēsmas nav jūtamas
«Tautas panorāma» Rēzeknē: Varas maiņas vēsmas nav jūtamas
Rēzeknē varu pēdējos trīs sasaukumus stabili saglabājusi “Saskaņa”. Uzmanību pēdējos četros gados pilsētas pašvaldība pievērsusi gan ar vērienīgiem projektiem, gan arī pretrunīgiem, un pat skandaloziem lēmumiem. “Tautas panorāma” Rēzeknē pārliecinājās, ka iedzīvotāji pilsētas attīstības plānus ir pamanījuši. Nekādas vēsmas, kas liecinātu par iespējamo varas pārņemšanu Latgales pilsētā, vismaz pagaidām nav jūtamas. 

Vairāk

Svarīgākais šobrīd