Artūrs Bikovs

Rus.Lsm.lv žurnālists

Apskatīt autora rakstus: Angliski Latviski Krieviski

Autora ziņas
Kāpēc Krievijas opozicionāri gatavi atbalstīt jebkuru Putina konkurentu? Intervija ar Navaļnija līdz...
Kāpēc Krievijas opozicionāri gatavi atbalstīt jebkuru Putina konkurentu? Intervija ar Navaļnija līdzgaitnieku
Pērn Krievijas redzamākais opozicionārs Aleksejs Navaļnijs paziņoja par projektu “Gudrā balsošana”, mudinot balsot par visiespējamāko konkurentu pret pašreizējo varu. Intervijā “Rus.lsm.lv” Leonīds Volkovs, kurš pirms Krievijas prezidenta vēlēšanām vadīja Navaļnija priekšvēlēšanu štābu, skaidro šādu aicinājumu un komentē Krievijā notiekošo.
Svastika pie Brīvības pieminekļa 18. novembrī: Kāpēc policija nereaģēja un kas notiks tālāk
Svastika pie Brīvības pieminekļa 18. novembrī: Kāpēc policija nereaģēja un kas notiks tālāk
Latvijas Republikas simtgades svinību vakarā laukumā pie valsts galvenā monumenta, Brīvības pieminekļa, dažas personas atritinājušas karogus ar simboliem, kuri bija ļoti līdzīgi svastikai, kas, iespējams, ir likumpārkāpums. Fotogrāfijas nonāca sociālajos tīklos, un lietotāji apsprieduši dažādas versijas, tajā skaitā, ka šie foto ir viltus ziņas.  Rus.Lsm.lv un un Spektr.press noskaidroja – fotogrāfijas nav viltotas un tajā brīdī likumsargi uz notiekošo nereaģēja.  Tiesa, tagad incidentu izvērtē Drošības policija. 
Armēnijā jauna valdība, bet vecas problēmas?
Armēnijā jauna valdība, bet vecas problēmas?
8.maijā Armēnijas parlaments ievēlēja opozīcijas līderi Nikolu Pašinjanu premjerministra amatā. Pirms tam sekoja liela mēroga mītiņi, kuros simtiem tūkstošu iedzīvotāju protestēja pret Seržu Sargsjanu, kurš pēc prezidentūras saglabāja premjerministra krēslu. Kā viņiem izdevās panākt Sargsjana atkāpšanos, kāpēc viņi protestēja, un kas gaida jauno valdību nākotnē?
«Kadirovlenda»: Armija. Kādi ir Čečenijas prezidenta bruņotie spēki?
«Kadirovlenda»: Armija. Kādi ir Čečenijas prezidenta bruņotie spēki?
22.februārī ārlietu ministrs Edgars Rinkēvičs ("Vienotība") noteica aizliegumu ieceļot Latvijā 49 personām saistībā ar Saeimas lēmumu noteikt sankcijas pret tā saucamo "Magņitska sarakstu". Šajā sarakstā atrodams arī Čečenijas prezidents Ramzans Kadirovs. Tas izraisīja lielu reakciju Latvijas medijos un sociālajos tīklos, kā arī Čečenijā, kur uz Rinkēviča ziņojumu atbildēja pats Kadirovs. LSM.lv sadarbībā ar jauno ārpolitikas pētnieku komandu "Status Quo" ir nolēmis veltīt rakstu sēriju Čečenijas prezidentam, lai saprastu, kāpēc pret šo cilvēku ASV ievieš sankcijas, bet "The New Tork Times" apgalvo, ka no viņa baidās pats Krievijas prezidents Vladimirs Putins. Pirmais raksts ir veltīts galvenajam Ramzana Kadirova varas balstam – armijai.    

Vairāk

Svarīgākais šobrīd