Andris Auziņš

Latvijas Televīzijas sporta žurnālists

Latvijas Televīzijas sporta žurnālists

Sporta sacensību komentētājs televīzijā


Apskatīt autora rakstus: Angliski Latviski Krieviski

Autora ziņas
Latvijas bobslejisti vēlas Siguldā uz labas nots noslēgt sezonu
Latvijas bobslejisti vēlas Siguldā uz labas nots noslēgt sezonu
Nedēļas nogalē Siguldā ar diviem Pasaules kausa posmiem pēc kārtas finišēs skeletona un bobsleja sezona. Latvijas izlase mājas trasē vēlas noslēgt sezonu uz labas nots, bet jau domā par nākamo sezonu, kad trasē atgriezīsies pilots Oskars Ķibermanis.
Organizatori gatavojas pasaules motokrosa čempionāta posmam Ķegumā
Organizatori gatavojas pasaules motokrosa čempionāta posmam Ķegumā
Latvijā motokrosa trasē Ķegumā arī šosezon risināsies viens no pasaules čempionāta posmiem, tai skaitā arī prestižajā MXGP klasē. Latvijas "Grand Prix" būs astotais no kalendārā paredzētajiem 19 posmiem. Šī jau būs 14. sezona pēc kārtas, kad viens no posmiem notiek Ķegumā.
Atvadas bez ardievām. Savrupais izcilnieks Gulbis tenisista gaitu noslēgumā pateicīgs par piedzīvoto
Atvadas bez ardievām. Savrupais izcilnieks Gulbis tenisista gaitu noslēgumā pateicīgs par piedzīvoto
Visu laiku labākais Latvijas tenisists Ernests Gulbis ir aizvadījis pēdējās spēles Latvijas izlasē un noslēdzis spēlētāja gaitas augstākā līmeņa turnīros. Pēc kāda scenārija tiks izspēlētas karjeras beigas, Gulbis iepriekš nebija apcerējis, bet sarunā ar Latvijas Televīziju atzina, ka katram vecumam ir raksturīgas savas izpausmes un viņa savrupībai tenisista spožākajos gados bija gan objektīvi cēloņi, gan citkārt, iespējams, izpaudās lieka izrādīšanās. 
Latvijas Biatlona federācijas bijušās prezidentes Brokas krimināllietas skatīšana kavējas jau divus...
Latvijas Biatlona federācijas bijušās prezidentes Brokas krimināllietas skatīšana kavējas jau divus gadus
Latvijas Televīzijas (LTV) raidījuma "Kas jāmaina Latvijas sportā?" komanda pētīja Latvijas Biatlona federācijas (LBF) bijušās prezidentes Baibas Brokas krimināllietu aizdomās par kukuļņemšanu no Latvijas būvniecības biznesa haizivīm. Tiesas sēdes jau divus gadus iestrēgušas Brokas prombūtnes dēļ, jo viņa šobrīd dzīvo Apvienotajos Arābu Emirātos. Prokuratūra tikmēr meklē dažādas iespējas, lai tiesas sēdēs pa īstam sāktu vētīt ierosināto krimināllietu. 
«TTT Rīga» norēķinājusies par parādiem, pastiprina spēlētāju sastāvu
«TTT Rīga» norēķinājusies par parādiem, pastiprina spēlētāju sastāvu
Latvijas sieviešu basketbola čempionvienība "TTT Rīga" sezonu aizvada tikai Baltijas un Latvijas līgā. Lai gan vasarā "TTT  Rīga" bija tuvu sabrukumam, sasniegtajā pussezonā klubs sāk audzēt muskuļus un piesaistījis uzreiz divas valstsvienības basketbolistes – Ilzi Jākobsoni un Vanesu Jasu.
Sporta pakalpojumu sniedzēji prasa valsts atbalstu; ātra risinājuma gan nebūs
Sporta pakalpojumu sniedzēji prasa valsts atbalstu; ātra risinājuma gan nebūs
Vairāki nozīmīgi sporta nozares dalībnieki janvārī atklātā vēstulē prasīja nodrošināt valsts atbalstu krasi pieaugušo energoizmaksu dēļ un piedāvāja vairākus iespējamos risinājumus, kas gan varētu tikt ieviesti ne agrāk kā 2024. gadā. Latvijas Veselības un fitnesa asociācijas (LVFA), Tenisa savienības un Ledus haļļu asociācijas paspārnē ir apvienojusies lauvas tiesa visu privāto sporta infrastruktūras īpašnieku. 
Latvijas kamaniņu braucējas gūst augstākās vietas Pasaules kausa kvalifikācijā Siguldā
Latvijas kamaniņu braucējas gūst augstākās vietas Pasaules kausa kvalifikācijā Siguldā
Kamaniņu sportistes Kendija Aparjode un Sigita Bērziņa piektdien Siguldā ar iegūtajām divām augstākajām vietām Nāciju kausā nodrošināja dalību Pasaules kausa posmā, kas risināsies vēlāk nedēļas nogalē un vienlaicīgi būs arī Eiropas čempionāts, liecina rīkotāju informācija. Citiem Latvijas kamaniņu braucējiem vieta pamatsacensībās ir garantēta bez dalības kvalifikācijā. 
«Pludmales volejbols nav multimiljonu bizness. Nav jēgas spēlēt, ja nebaudi to!»: Edgars Točs «Sport...
«Pludmales volejbols nav multimiljonu bizness. Nav jēgas spēlēt, ja nebaudi to!»: Edgars Točs «Sporta studijas» podkāstā #91
Tokijas olimpisko spēļu pusfinālists Edgars Točs pēc dzīvē labākā rezultāta sasniegšanas vairs neturpināja sadarbību ar pieredzējušo Mārtiņu Pļaviņu. Šis duets bija gandrīz kā "Pelnrušķītes stāsts". Edgars Točs ar Pļaviņu sāka spēlēt kopā 2018. gada sākumā, un jau pirmajā turnīrā Hāgā pārsteidzoša uzvara. Pirms šī dueta izveidošanas Pļaviņš mainīja vairākus pāriniekus, bet Točs gan spēlēja pludmales volejbolu, gan paralēli strādāja vairākos darbos. Arī krāvēja arods madonietim nav svešs.
Pēc «Latvijas Valsts mežu» ziedojumu atcelšanas audzēs sporta budžetu, pieauguma dalīšanas kritēriji...
Pēc «Latvijas Valsts mežu» ziedojumu atcelšanas audzēs sporta budžetu, pieauguma dalīšanas kritēriji vēl nezināmi
Neilgi pirms gadumijas plašu rezonansi izraisīja valsts akciju sabiedrības "Latvijas Valsts meži" (LVM) plānotie ziedojumi sporta nozarei, kur nepilnus četrus miljonus eiro būtu sadalījis ļoti šaurs sporta organizāciju loks. Valdības lēmums atcelt LVM ziedojumus nozīmē, ka tiks palielināts valsts sporta budžets, bet pieauguma dalīšanas principi vēl nav noteikti. 
Roberts Jekimovs: «Katram hokejistam ir jābūt plānam B, visi nekad nekļūs par profesionāļiem». «Spor...
Roberts Jekimovs: «Katram hokejistam ir jābūt plānam B, visi nekad nekļūs par profesionāļiem». «Sporta studijas» podkāsts #90
Roberts Jekimovs ir viens no savas paaudzes meistarīgākajiem latviešu uzbrucējiem, viņa kontā čempiona tituls Somijas "Mestis" līgā, tāpat Zviedrijas augstākajā junioru līgā. Divas reizes Roberts spēlēja Latvijas valstsvienības kreklā pasaules čempionātā. Latvijas U-18 un U-20 izlasēs Jekimovs allaž bija viens no komandas līderiem, bet pieaugušo hokejā augstākais punkts bija trīs sezonas pēc kārtas Somijas augstākajā līgā. Brīdī, kad viņš ar Latvijas U-20 izlasi tikai otro reizi vēsturē spēlēja elites divīzijā starp 10 labākajām pasaules komandām, daudziem tolaik junioru izlasē šķita, ka ar hokeju nopelnīs visai atlikušajai dzīvei.
Ticība ir viens, bet otrs ir aiziet un to izdarīt! Hokeja karjeras sākumā – Martins Laviņš. «Sporta...
Ticība ir viens, bet otrs ir aiziet un to izdarīt! Hokeja karjeras sākumā – Martins Laviņš. «Sporta studijas» podkāstā #89
Martins Laviņš ir Latvijas U-20 hokeja izlases uzbrucējs. Viņa uzvārds nav sakritība – Martins ir visu laiku spēlēm bagātākā Latvijas izlases aizsarga Rodrigo Laviņa dēls. Martins jau tagad gatavojas savam otrajam pasaules čempionātam Elites divīzijā U-20 vecuma grupā, vasarā Martins palīdzēja pirmo reizi vēsturē Latvijas U-20 izlasei iekļūt ceturtdaļfinālā.
«Kas jāmaina Latvijas sportā?» gada tops: No sportistu mentālās veselības līdz spriestspējai hokejā
«Kas jāmaina Latvijas sportā?» gada tops: No sportistu mentālās veselības līdz spriestspējai hokejā
Latvijas Televīzijas rubrikas "Kas jāmaina Latvijas sportā?" radošā komanda iekšējā balsojumā noteica 2022. gadā piecus nozīmīgākos atspoguļotos tematus. TOP5 noslēdza Latvijas hokejā novērotā vairāku spēlētāju un treneru kāre pēc rubļiem arī Krievijas izraisītā kara laikā, bet visaugstāk tika ierindota sportistu mentālās veselības jautājuma aktualizēšana.
RVS/LU un RSU/MSĢ volejbolistes iekļūst Latvijas kausa finālā
RVS/LU un RSU/MSĢ volejbolistes iekļūst Latvijas kausa finālā
Par turnīrā galvenajām favorītēm uzskatītās Rīgas volejbola skolas (RVS)/Latvijas Universitātes (LU) volejbolistes piektdien Rīgā pārvarēja Latvijas kausa pusfinālu un nodrošināja dalību titula mačā, kur negaidīti tiksies ar Rīgas Stradiņa universitāti (RSU)/Murjāņu sporta ģimnāziju (MSĢ).
Latvijas hokeja izlase treniņos gatavojas pārbaudes turnīram Slovākijā
Latvijas hokeja izlase treniņos gatavojas pārbaudes turnīram Slovākijā
Latvijas hokeja valstsvienība izlašu pauzē Rīgā aizvadīja tikai otro treniņu, jo vairākiem spēlētājiem pirmdien mājupceļā kavējās lidmašīnu reizi. Pārbaudes turnīrā izlases galvenais treneris Harijs Vītoliņš neiekļāva nevienu Eiropas topa līgās spēlējošo hokejistu.
Pasaules kausā Katarā finanšu pļaujas laiks, prāva summa papildinās arī Latvijas futbola kasi
Pasaules kausā Katarā finanšu pļaujas laiks, prāva summa papildinās arī Latvijas futbola kasi
Pasaules kauss futbolā ir četrgades lielākais un visplašāk apspriestais sporta notikums, it sevišķi 2022. gadā, kad tas notiek Katarā, raisot ļoti daudz pārdomu par morāles aspektiem. Taču tie nereti atkāpjas ēnā, kad runa ir par praktiskiem ieguvumiem. Veiksmīga finālturnīra norise ļauj pie lielākas naudas tikt visiem, tai skaitā Latvijas Futbola federācijai (LFF).
BMX braucēju vecāki un pašvaldība Mārupē konfliktē par sporta skolas nepieciešamību
BMX braucēju vecāki un pašvaldība Mārupē konfliktē par sporta skolas nepieciešamību
Jau ilgāku laiku Mārupē domstarpības ieskauj jauniešu BMX sporta apguvi – jauno braucēju vecāki vēlas, lai pašvaldība akreditētu profesionālās ievirzes programmu vai dibinātu sporta skolu. Jauno sportistu attīstībai ir izveidotas interešu izglītības programmas jeb tā saucamie pulciņi, līdz ar to secen iet valsts dotācijas treneru algām, kas pienāktos profesionālās ievirzes jeb sporta skolu grupām.

Vairāk

Svarīgākais šobrīd