Alīna Apine

"Status Quo" un lsm.lv autore

Apskatīt autora rakstus: Latviski

Autora ziņas
#BlackLivesMatter - ne tikai sauklis, bet arī kustība ar 30 atzariem. Kāpēc tā radīta un ko grib pan...
#BlackLivesMatter - ne tikai sauklis, bet arī kustība ar 30 atzariem. Kāpēc tā radīta un ko grib panākt?
"Black Lives Matter" — frāze, kas saistībā ar afroamerikāņa Džordža Floida nāvi pēdējā laikā piepildījusi sociālo mediju lentes, ziņas, protestus, video. Tomēr tā nav tikai frāze, tā ir kustība un organizācija, kura radās ar mērķi cīnīties pret rasu nevienlīdzību, lai uzlabotu melnādaino cilvēku dzīves kvalitāti un apliecinātu viņu dzīves vērtību. Kā tā ir veidojusies, attīstījusies un kā atšķiras no iepriekšējām melnādaino tiesību kustībām?
«Melnā Pantera» – kultūras un politikas ciešā saikne
«Melnā Pantera» – kultūras un politikas ciešā saikne
Viena no 2018. gada nozīmīgākajām filmām ir "Marvel Melnā Pantera". Tā ir ne tikai komerciāli veiksmīga, bet arī ļoti politiska filma. "Melnā Pantera" ir pirmais piemērs dominējošajā Holivudas kultūrā, kas piedāvā futūristisku un atšķirīgu skatu uz Āfriku.
Apvērsums Zimbabvē – vēsturisks pagrieziens?
Apvērsums Zimbabvē – vēsturisks pagrieziens?
Apvērsuma rezultātā 2017. gada 21. novembrī Zimbabaves prezidents Roberts Mugabe atkāpās no amata, izbeidzot savu 37 gadus ilgo valdīšanu, bet 24. novembrī prezidenta amatā stājās bijušais viceprezidents un Mugabes labā roka – Emmersons Mnangava. Mugabes atkāpšanās no amata ir uzskatāma par vēsturisku. Tomēr ir jautājums, vai apvērsums ievadīs Zimbabvei tik ļoti vajadzīgās reformas, kuras uzlabotu valsts sociālekonomisko stāvokli?

Vairāk

Svarīgākais šobrīd