Agnija Lazdiņa

Latvijas Radio Ziņu dienesta korespondente

Apskatīt autora rakstus: Angliski Latviski Krieviski

Autora ziņas
Saņemti jauni iesniegumi par seksuālo uzmākšanos Mūzikas akadēmijā; rektors kopā ar studenti vērsies...
Saņemti jauni iesniegumi par seksuālo uzmākšanos Mūzikas akadēmijā; rektors kopā ar studenti vērsies policijā (papildināts)
Cietušie neklusē – arvien vairāk Jāzepa Vītola Latvijas Mūzikas akadēmijas studenšu ir vērsušās pie Studējošo pašpārvaldes ar iesniegumiem, kuri parakstīti ne-anonīmi. Turklāt iesniegumos esot minēti to mācībspēku vārdi, kas šonedēļ jau izskanējuši publiski un vēl arī citi. Vienā gadījumā rektors Guntars Prānis kopā ar studenti nekavējoties devies uz Valsts policiju.
Mūzikas akadēmijas rektors Prānis neplāno atkāpties no amata; būs jālemj akadēmijas Senātam
(papildi...
Mūzikas akadēmijas rektors Prānis neplāno atkāpties no amata; būs jālemj akadēmijas Senātam (papildināts)
Jāzepa Vītola Latvijas Mūzikas akadēmijas (JVLMA) rektors Guntars Prānis neplāno atkāpties no amata. Par šo lēmumu viņš paziņoja otrdien, 12. martā, pēc tam, kad neuzticību viņam izteica akadēmijas padome saistībā ar iespējamiem pasniedzēju uzmākšanās gadījumiem, par ko ziņoja LTV raidījums "Kultūršoks", publicējot septiņu akadēmijas studenšu liecības. Valsts policijā informēja, ka Mūzikas akadēmijas sakarā pārbaudi pašlaik veicot Valsts policijas Organizētās noziedzības smago un sērijveida noziegumu apkarošanas pārvalde.
Mūzikas akadēmijas rektors noliedz, ka zinājis par pasniedzēju iespējamo uzmākšanos; JVLMA padome ai...
Mūzikas akadēmijas rektors noliedz, ka zinājis par pasniedzēju iespējamo uzmākšanos; JVLMA padome aicina viņu atkāpties no amata
Jāzepa Vītola Latvijas Mūzikas akadēmijas (JVLMA) rektors Guntars Prānis sarunā ar Latvijas Radio noliedz, ka būtu zinājis par iespējamiem pasniedzēju uzmākšanās gadījumiem, par ko 8. martā ziņoja LTV raidījums "Kultūršoks", publicējot septiņu akadēmijas studenšu liecības. Tikmēr JVLMA padome izplatījusi paziņojumu, ka aicina rektoru atkāpties no amata.
Par aptuveni 4,7 miljoniem eiro pārbūvēs Dailes teātra Mazo zāli
(papildināts)
Par aptuveni 4,7 miljoniem eiro pārbūvēs Dailes teātra Mazo zāli (papildināts)
Dailes teātris ceturtdien, 7. martā, parakstījis līgumu ar uzņēmumu SIA "Pillar Contractor" par teātra Mazās zāles pārbūvi. Projektā paredzēta, piemēram, zāles grīdas pazemināšana, lai uzlabotu redzamību un palielinātu skatītāju ietilpību no 150 līdz 350 vietām, balkona izbūve, kā arī skatuves telpas paaugstināšana, informēja Dailes teātrī. 
NBS un eksperti: Latvijai šobrīd militāru draudu nav, skandalozie vēstījumi – spekulācijas un panika...
NBS un eksperti: Latvijai šobrīd militāru draudu nav, skandalozie vēstījumi – spekulācijas un panikas sēšana (papildināts)
Latvijai šobrīd militāra apdraudējuma nav, uzsver Nacionālie bruņotie spēki (NBS), militārie eksperti un Valsts prezidents Edgars Rinkēvičs. Tādēļ informatīvajā telpā pēdējā laikā izskanējušās dažādu avotu tendenciozās spekulācijas par iespējamu apdraudējuma pieaugumu Eiropā, tostarp Latvijā, ir jāvērtē ļoti kritiski. NBS vadība arī aicinājusi iedzīvotājus nedalīties tālāk ar šādiem apdraudējuma vēstījumiem, lai neatbalstītu Krievijas propagandas mašinēriju, kura mēģina sēt bailes par iespējamu uzbrukumu Latvijai vai citai NATO dalībvalstij.
Kur un kad sākas mākslīgais intelekts? Saeimā sāk spriest par tā robežām
Kur un kad sākas mākslīgais intelekts? Saeimā sāk spriest par tā robežām
Vai priekšvēlēšanu aģitācijā tās autoram būs jāinformē sabiedrība par mākslīgā intelekta izmantošanu? Varbūt regulējumam šajā jomā jābūt visaptverošākam? Kur un kad sākas mākslīgais intelekts, un vai vispār ir iespējams novilkt striktu robežu? Par šiem jautājumiem otrdien, 5. martā, sāka spriest Saeimas atbildīgajā komisijā, kas sākusi izskatīt Valsts prezidenta Edgara Rinkēviča ierosinātos grozījumus Priekšvēlēšanu aģitācijas likumā.
Nevalstiskās organizācijas aicina būvobjektos nodrošināt vides pieejamības speciālistus
Nevalstiskās organizācijas aicina būvobjektos nodrošināt vides pieejamības speciālistus
Nevalstiskās organizācijas aicina būvobjektos nodrošināt vides pieejamības speciālistus, tā novēršot potenciālo ēku nepieejamību cilvēkiem ar invaliditāti. Šobrīd uzraudzības un kontroles par būvobjektiem neesot, kā rezultātā jaunbūves ir pieejamas vai nu daļēji, vai arī nav pieejamas vispār cilvēkiem ar invaliditāti, uzsvēra Saeimas atbildīgajā komisijā. 
Sārts: Krievijas radītai panikai par iespējamu Latvijas drošības apdraudējumu nav pamata
(papildināt...
Sārts: Krievijas radītai panikai par iespējamu Latvijas drošības apdraudējumu nav pamata (papildināts)
Arvien plašāk izskan vēstījumi, ka Krievija karā Ukrainā uzvarēs un tad uzbruks NATO, tostarp Baltijas valstīm, taču tādas informācijas operācijas tiek izplatītas ar nolūku – šobrīd panikai nav nekāda pamata, militāru draudu arī nav, intervijā Latvijas Radio uzsvēra NATO stratēģiskās komunikācijas izcilības centra direktors Jānis Sārts. Arī iekšlietu ministrs Rihards Kozlovskis ("Jaunā Vienotība") intervijā Latvijas Radio uzsvēra, ka Latvijā varam justies droši, taču jāsaprot, ka dzīvojam hibrīdkara apstākļos.
Ģenerālis Pujāts: Robežsardze epizodiski konstatē Krievijas, Baltkrievijas pilsoņus – iespējams, spe...
Ģenerālis Pujāts: Robežsardze epizodiski konstatē Krievijas, Baltkrievijas pilsoņus – iespējams, specdienestiem piederīgos
Ziemas mēnešos uz Latvijas un Baltkrievijas robežas esot novērots klusums, un aptuveni septiņas nedēļas neesot konstatēts neviens migrantu mēģinājums nelegāli iekļūt Latvijā. Vienlaikus Valsts robežsardzes (VRS) rīcībā esot nonākusi "risku informācija", ka pārkāpumu skaits atjaunosies. Piemēram, trešdien robežsardze konstatējusi jau 20 migrantu mēģinājumus nelikumīgi šķērsot robežu.
Koalīcija vienojas rosināt Rēzeknes domes atlaišanu
(papildināts)
Koalīcija vienojas rosināt Rēzeknes domes atlaišanu (papildināts)
Valdību veidojošo partiju koalīcija vienojusies, ka par pašvaldību lietām atbildīgā ministrija sāks darbu pie likumprojekta par Rēzeknes domes atlaišanu. Tā pēc koalīcijas sēdes medijus informēja vides aizsardzības un reģionālās attīstības ministre Inga Bērziņa ("Jaunā Vienotība").
Valsts policijā vidēji trūkst 25% darbinieku, Rīgā – pat 41%; vadība aicina steidzami rīkoties
Valsts policijā vidēji trūkst 25% darbinieku, Rīgā – pat 41%; vadība aicina steidzami rīkoties
Policistu Latvijā ir par maz, un nepieciešams steidzami rīkoties, jo tas ir arī valsts drošības jautājums, norāda Valsts policijas (VP) vadība. Policistu atbirums vislielākais bijis 2022. gadā, taču turpinājies arī pērn. Un arī "Eirostat" dati liecina, ka pie mums rādītāji ir vieni no zemākajiem Eiropā. Rīgā trūkst 41% amatpersonu ar speciālo dienesta pakāpi, bet Latvijā vidēji trūkst ceturtā daļa nepieciešamo policijas amatpersonu. 
Divu personu brigādes NMPD – iespēja būt ātrākiem ikdienā un gatavākiem ārkārtas situācijās
Divu personu brigādes NMPD – iespēja būt ātrākiem ikdienā un gatavākiem ārkārtas situācijās
Neatliekamās medicīniskās palīdzības dienests (NMPD) saņēmis 47 jaunos operatīvos transportlīdzekļus, kas speciāli radīti, lai brigāde varētu strādāt divu cilvēku sastāvā. Iepriekš brigādē lielākoties bija trīs cilvēki. Pārmaiņu mērķis – lai mediķi neatliekamās situācijās būtu ātrāki un pacientiem pieejamāki, un tas nozīmē, ka mainās ne vien brigāžu sastāvs, bet tiek arī uzlabotas personāla zināšanas.
Ukraiņu uzņēmējas Latvijā: atvērt savu biznesu ir grūti, bet ne neiespējami
Ukraiņu uzņēmējas Latvijā: atvērt savu biznesu ir grūti, bet ne neiespējami
Vairāk nekā gadu Latvijā darbojas ukrainietes Olgas restorāns "Green Pumpkin.UA", tāpat jau nepilnu mēnesi ir iespējams apmeklēt arī ukrainietes Irinas kafejnīcu "Smakoliki". Abas sievietes Ukrainā nestrādāja ēdināšanas nozarē, taču, sākoties Krievijas iebrukumam, devušās pēc patvēruma uz Latviju, kur arī nolēmušas uzsākt savus uzņēmumus un kaut mazu daļu no Ukrainas piedāvāt Latvijai.
Pērn dažādos veidos no iedzīvotājiem izkrāpti vairāk nekā 8,5 miljoni eiro
Pērn dažādos veidos no iedzīvotājiem izkrāpti vairāk nekā 8,5 miljoni eiro
Pērn dažādos veidos no iedzīvotājiem izkrāpti kopumā vairāk nekā 8,5 miljoni eiro, liecina Valsts policijas (VP) apkopotā statistika. Trešais izplatītākais krāpšanas veids uzreiz pēc krāpnieciskiem telefonzvaniem un investīciju krāpšanām bijusi smikšķerēšana jeb krāpniecisku īsziņu sūtīšana. Arī šogad viltus īsziņu sūtītāji ir aktīvi un novērots jauns krāpšanu vilnis, kad noziedznieki sūta īsziņas Valsts ieņēmumu dienesta (VID) vārdā.
Vai valdībai jāatkāpjas streika vienošanās neizpildes dēļ? Saeimā vērtē pedagogu iniciatīvu
Vai valdībai jāatkāpjas streika vienošanās neizpildes dēļ? Saeimā vērtē pedagogu iniciatīvu
Saeimā turpina izskatīt Latvijas Izglītības un zinātnes darbinieku arodbiedrības (LIZDA) iniciatīvu noteikt, ka streika vienošanos neizpilde nozīmētu valdības atkāpšanos. Arodbiedrība gatava diskutēt, vai obligāti būtu jāatkāpjas visai valdībai vai nozares ministram, tikmēr Izglītības ministrija, Valsts kanceleja un arī premjere nepauž atbalstu šāda nosacījuma ieviešanai.
Latvijā trūkst sistēmas medikamentu pieejamībai «X» stundā
(papildināts)
Latvijā trūkst sistēmas medikamentu pieejamībai «X» stundā (papildināts)
Latvijā joprojām nav sistēmas, kā nodrošināt zāļu krājumus ārkārtas situācijās, kad starptautiskās piegādes Latvijā var tikt traucētas. Tas ir īpaši svarīgi, ņemot vērā, ka absolūts vairākums jeb 94% no mūsu tirgū esošajiem medikamentiem ir importēti. Lai arī patlaban ar kritisko zāļu pieejamību problēmu nav un zāļu apgādes sistēma darbojas labi, joprojām neatrisināts jautājums ir par valsts zāļu rezerves fondu krīzes situācijām.

Vairāk

Svarīgākais šobrīd