Vairāk nekā divas reizes palielina kredīta limitu lauksaimniecības zemes iegādei

Pievērs uzmanību – raksts publicēts pirms 3 gadiem.

Aizņēmuma limits lauksaimniecībā izmantojamās zemes (LIZ) iegādei lauksaimniecības produkcijas ražošanai palielināsies no līdzšinējiem 430 tūkstošiem eiro līdz 1 miljonam eiro. To ceturtdien, 11. februārī, nolēma valdība, informēja Zemkopības ministrijā (ZM).

Ministrijā skaidroja, ka lauksaimniekiem pieejamais lauksaimniecībā izmantojamās zemes iegādei pieejamais aizdevuma limits – 430 000 eiro – nav mainīts kopš 2013. gada.

"Patlaban jau ir lauksaimnieki, kuru aizņēmums zemes iegādei ir sasniedzis noteikumos noteikto 430 tūkstošus eiro robežu, un viņi vairs nevar saņemt aizdevumu šim mērķim.

Tomēr ir svarīgi, lai ražojošajiem lauksaimniekiem būtu iespēja iegādāties papildu LIZ platību. Tāpēc turpmāk pieejamais aizdevuma apmērs vienam aizņēmējam vai vienam vienotam uzņēmumam būs noteikts 1 miljons eiro," skaidroja ministrijā.

Tāpat no 20% līdz 30% palielināts limits to ar lauksaimniecisko darbību nesaistītu objektu kopējai platībai, kurus var iegādāties kopā ar lauksaimniecībā izmantojamo zemi, atzīmēja ZM.

Ministrijā atzina arī, ka noteikumi līdz šim saturēja ierobežojumu, ka atbalstu nepiešķir lauksaimniecībā izmantojamās zemes iegādei no savstarpēji saistītām fiziskām personām. Grozījumi paredz papildu ierobežojumu – 

aizdevumu turpmāk nepiešķirs arī lauksaimniecībā izmantojamās zemes iegādei no savstarpēji saistītām juridiskām personām. Šī norma tiks piemērota aizdevumiem, ko izsniegs pēc 2021. gada 26. februāra.

Noteikumos veikti arī vairāki precizējumi, lai uzlabotu atbalsta programmas administrēšanu un īstenošanu.

Plašāka informācija par atbalstu lauksaimniecībā izmantojamās zemes iegādei pieejama "Valsts attīstības finanšu institūcijas "Altum"" mājaslapā. 

Kļūda rakstā?

Iezīmējiet tekstu un spiediet Ctrl+Enter, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Iezīmējiet tekstu un spiediet uz Ziņot par kļūdu pogas, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Saistītie raksti

Vairāk

Svarīgākais šobrīd

Vairāk

Interesanti