Dailes teātris uz 2 nedēļām izsludina darbinieku dīkstāvi

Pievērs uzmanību – raksts publicēts pirms 4 gadiem.

Lai pasargātu darbinieku veselību un nodrošinātu optimālu uzņēmuma darbību pēc valsts izsludinātās ārkārtējās situācijas beigām, Dailes teātra vadība ir pieņēmusi lēmumu laikā no 16. līdz 29. martam izsludināt darbinieku dīkstāvi, kas ļauj neierasties darba vietā, saglabājot darbinieku darba algu, medijus informē teātra pārstāvji.

Pieņemts lēmums turpmākās divas nedēļas apturēt jebkāda veida darbību Dailes teātrī, izņemot ēkas uzturēšanai nepieciešamās aktivitātes. Ir pārtraukti jauniestudējumu mēģinājumi, dekorāciju un kostīmu ražošana un citi izrāžu sagatavošanas darbi. Arī Dailes teātra administrācija turpmākās divas nedēļas strādās attālināti. Tāpat uz šīm divām nedēļām tiks ierobežota darbinieku un nomnieku iekļuve Dailes teātra ēkā.

Teātra pārstāvji medijus informē, ka šobrīd tiekot apzināti darbinieki, kuri paši vai to ģimenes locekļi pēdējo 14 dienu laikā ir atradušies kādā no slimību "Covid-19" izraisošā koronavīrusa skartajām valstīm, lai pārliecinātos, ka tiek ievērotas obligātās karantīnas prasības.

Teātra direktors Juris Žagars saredz arī pozitīvo: “Pats arī atrodos pašizolācijā, jo pagājušajā nedēļā atgriezos no filmēšanas Madridē amerikāņu producētā "Netflix" seriālā, kura ražošana tika aizsākta jau agrāk un ko nevarēja atcelt. Patlaban noturam sapulces ar kolēģiem visos līmeņos "Skype" un "WhatsApp" platformās. Esam pat instalējuši profesionālu konferenču iekārtu, kas, izrādās, nav dārgi un veiksmīgi turpinām administrācijas darbu attālināti. No šīs krīzes noteikti iziesim stiprāki un gudrāki.

Cilvēki būs spiesti uzlabot digitālas prasmes un pārliecināsies, ka ne vienmēr kaut kur ir jādodas, lai ar kādu ko sarunātu un procesi neapstātos.

Teātrī jau tagad domājam par scenārijiem, ko un kā darīt, ja krīze ieilgs. Esmu pārliecināts, ka risinājumi būs un bez kultūras pakalpojumiem, jo sevišķi bez teātra, Latvijas skatītājs nepaliks. Bet tomēr ceram, ja sabiedrība atbildīgi izturēsies pret ierobežojumiem, jau maijā varēsim atsākt mēģinājumus un jūnijā viss atgriezīsies iepriekšējās sliedēs un varēsim sākt spēlēt izrādes.”

Valstī izsludinātās ārkārtējās situācijas dēļ laikā no 13. marta līdz 14. aprīlim nenotikušās Dailes teātra izrādes iespēju robežās tiks pārceltas uz vēlāku laiku. Uz pasākumiem iepriekš iegādātās biļetes būs derīgas. Informācija par pārcelto pasākumu norises laikiem tiks paziņota pēc iespējas ātrāk pēc ārkārtas situācijas beigām, bet ne vēlāk kā sešu mēnešu laikā. Gadījumā, ja izrādi vai koncertu nebūs iespējams pārcelt un tas tiks atcelts, iespēju robežās biļešu īpašniekiem tiks piedāvāts apmeklēt citu līdzvērtīgu Dailes teātra izrādi vai arī tiks atmaksāta nauda par iegādātajām biļetēm atbilstoši Patērētāju tiesību aizsardzības likumam.

Kļūda rakstā?

Iezīmējiet tekstu un spiediet Ctrl+Enter, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Iezīmējiet tekstu un spiediet uz Ziņot par kļūdu pogas, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Saistītie raksti

Vairāk

Svarīgākais šobrīd

Vairāk

Interesanti