Kultūras ziņas

Laikmetīgā stikla māksla un smalka tonālā glezniecība

Kultūras ziņas

Labdien un sveiki! Alfrēds Jaunušans

Klajā laists Osvalda Zebra romāns "Māra"

Klajā nācis Osvalda Zebra romāns «Māra»

Pievērs uzmanību – raksts publicēts pirms 4 gadiem.

Pirms diviem gadiem rakstnieks Osvalds Zebris par romānu “Gaiļu kalna ēnā” ieguva Eiropas Savienības Literatūras balvu. Kamēr godalgotais romāns piedzīvo arvien jaunus tulkojumus dažādās valodās, rakstnieks nav dusējis uz lauriem, bet radījis jaunu opusu “Māra”. Romāns ir par mūsdienu Rīgas jauniešiem un viņu dzīvē svarīgām izvēlēm, vēsta LTV ''Kultūras ziņas''.

Romāna galvenā varone ir 10. klases skolniece Māra, kura romāna gaitā sastopas gan ar sarežģījumiem ģimenē, gan stabilas draudzības sabrukumu – notikumiem, kas liek viņai izdarīt būtiskas izvēles un pieaugt. Iejusties mūsdienu Rīgas jauniešu pasaulē lasītājam palīdz Elīnas Brasliņas veidotās ilustrācijas, bet grāmatas autors īpašu uzmanību pievērsis savu varoņu valodai. Osvalds Zebris iepriekš rakstījis scenāriju arī populārajam jauniešu seriālam “16+”  un tur gūtā pieredze zināmā mērā bijusi dzinulis romāna tapšanai.

"Pēc iepriekšējās grāmatas “Gaiļu kalna ēnā”, kas bija par 1905. gadu Rīgā, man ļoti gribējās revolūciju,” atklāj Osvalds Zebris. “Neapzināti sākotnēji, bet pēc tam es tikai sapratu, ka es rakstu šoreiz par drosmi.”

Galvenās varones Māras tēlā spēcīga ir latviešu mitoloģiskās Māras klātesamība, bet viņas dzīves vidi veido aktuālas mūsdienu Latvijas kultūras parādības, kas lasītājam ir labi pazīstamas un piešķir romānam saistošu dokumentalitāti.     

Kļūda rakstā?

Iezīmējiet tekstu un spiediet Ctrl+Enter, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Iezīmējiet tekstu un spiediet uz Ziņot par kļūdu pogas, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Saistītie raksti

Vairāk

Svarīgākais šobrīd

Vairāk

Interesanti