Rīgas cirka sezonu atklās Spānijas akrobāti; varēs iepazīt jauno fasādes noformējumu

Pievērs uzmanību – raksts publicēts pirms 4 gadiem.

Rīgas cirka jauno sezonu 19. un 20.septembrī atklās cirka mākslinieki no Spānijas – apvienība “Circo Eia”, informēja cirkā.

“Circo Eia” mākslinieki reiz jau viesojušies Rīgā – 2014.gadā, kad Rīga bija Eiropas kultūras galvaspilsēta. Viņi festivāla “Re Rīga!” laikā uzstājās Kongresu namā un izpelnījās skatītāju stāvovācijas. Šoreiz rīdziniekiem un pilsētas viesiem tiks rādīta izrāde “inTarsi” (tulkojumā no romāņu valodām: “inkrustācija”, “savīšanās”, “intarsija”), kas stāsta par cilvēka dabu un attiecībām citam ar citu. Šis stāsts tiek pasniegts plastiskā un starptautiskā cirka valodā – cirka mākslinieki, pārvarot gravitāciju un veikli rīkojoties ar rekvizītiem, uz skatuves būvē, rada, noārda, lido, krīt, ķer, pārveido un atkal izgudro no jauna. 

Sezonas atklāšanas izrādēs tiks atvērtas Merķeļa ielas fasādes puses durvis, kas ilgāku laiku skatītājiem nav bijušas pieejamas. Pašlaik galvenā ieeja Rīgas cirkā ir no pretējās puses – pa Alfrēda Kalniņa ielas vārtiem, taču nu būs iespēja ieiet ēkā pa vēsturiskajām durvīm, kā arī iepazīties ar jauno fasādes noformējumu, kas garāmgājējus un cirka apmeklētājus sagatavos rekonstrukcijas darbiem. Rekonstrukcijas pirmais posms sāksies 2020.gada nogalē.  

“Nu uz fasādes redzams cirka stāsts – informācija par šeit mutuļojošo programmu, kā arī par gaidāmo ēkas pārbūvi. Gribam aicināt izmantot brīdi un paspēt apskatīties Rīgas cirka vēsturisko ēku vēl pirms grandiozās pārbūves,” stāstīja cirka vadītāja Liene Pērkone.  

Vēl viens no cirka šīs sezonas lielākajiem notikumiem –  kanādiešu cirka meistaru “Machine de cirque” viesizrādes, kas būs skatāmas VEF kultūras pilī 26. un 27.decembrī. Savukārt jau 7.septembrī Rīgas cirkā notiks vairākas aktivitātes, kas iekļautas mūsdienu kultūras foruma “Baltā nakts” programmā, un 13.septembrī cirkā būs skatāma viena no teātra festivāla “Homo Novus” izrādēm – “Spoku rakstnieks un salauztā rokas bremze”. 

Rīgas cirkā regulāri notiek arī dažādas izstādes, koncerti, viesmākslinieku rezidenču pasākumi, kā arī teātra trupas “Kvadrifrons” rīkotās teātra izrādes. Jau ar 8.septembri sākas skatītāju iemīļotās izrādes-ekskursijas “Brīnuma skartie” jaunā sezona. “Brīnuma skartie” ir iespēja audiogida pavadībā izstaigāt 130 gadu seno Rīgas cirka ēku un cirka stāstus noklausīties latviešu, krievu vai angļu valodā. “Kvadrifrons” šosezon piedāvā arī vēl vairākas izrādes: “Himna”, “Trīs stāsti”, “Perturbons” un citas. 

Rīgas cirka ēka ir viena no vecākajām cirka celtnēm Eiropā un vienīgā pastāvīgā cirka ēka Baltijas valstīs. 2019./2020.gada sezona ir pēdējā pilnā sezona pirms cirka ēkas rekonstrukcijas, taču arī pārbūves laikā cirks piedāvās dažādus pasākumus gan Rīgā, gan citās pilsētās.

Kļūda rakstā?

Iezīmējiet tekstu un spiediet Ctrl+Enter, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Iezīmējiet tekstu un spiediet uz Ziņot par kļūdu pogas, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Saistītie raksti

Vairāk

Svarīgākais šobrīd

Vairāk

Interesanti