Sēņu putas – «Gatavo dabā» recepte

Pievērs uzmanību – raksts publicēts pirms 5 gadiem.

Latvijas Televīzijas (LTV) raidījuma "Gatavo dabā" sezonas noslēguma epizodē Renārs Purmalis devās uz Lielauci, lai gatavotu ēdienu pie ezera – šoreiz restorāna cienīgu piecu kārtu maltīti aicinātiem viesiem pie skaisti klāta galda.

Palīgos Purmalis ņēma gan vietējo zvejnieku, lai tiktu pie paprāvas līdakas, gan savu kolēģi Jāni Brūveri – lai tiktu ar visu galā savā dabas virtuvē. Rezultātā tapa austeres, sēņu putas, cūkgaļas ribiņas ar štovētu kāpostu biezeni, cepti āboli ar rīsu pudiņu, kā arī Lielauces ezera līdaka, cepta folijā, ar violetajiem puķkāpostiem, cidoniju Holandes mērci un blanšētā fenheļa salātiem. 

Sēņu putas – recepte

Sastāvdaļas:

  • 200 g saldā krējuma
  • 100 g sviesta
  • Sāls
  • Kaltēts baraviku pulveris

Gatavošana:

  1. Lai uztaisītu putas, ir nepieciešams sifona balons, kurā var iepildīt NO2 gāzi ar maziem baloniņiem.
  2. Katliņā uzsilda 200 g saldā krējuma, 100 g sviesta, nedaudz sāls un 1 ēdamkaroti kaltētu baraviku pulvera. To visu samaisa un pilda sifonā.
  3. Uzpilda 0,5 l lielo sifonu ar diviem baloniņiem gāzes, sakrata sifonu uz pilda putas mazos trauciņos.

Kļūda rakstā?

Iezīmējiet tekstu un spiediet Ctrl+Enter, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Iezīmējiet tekstu un spiediet uz Ziņot par kļūdu pogas, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Saistītie raksti

Vairāk

Svarīgākais šobrīd

Vairāk

Interesanti