Veselīgi, gardi, pavasarīgi. Diedzējam zirņu dīgstus!

Zaļumu audzēšana ir pavasara aicināšana, tā iederas pavasara gaidīšanā. Iesakām izmēģināt zirņu dīgstu audzēšanu.

Zirņu dīgsti ir veselīgi, gardi, kraukšķīgi, sulīgi un, protams, skaisti.

Pamēģiniet šo gardumu izaudzēt mājās uz palodzes!

 

Nepieciešams:

  • Zirņi.
  • Augsne.
  • Kastīte vai puķu pods.

Norise:

Izvēlieties zirņus – varat tos pirkt sēklu veikalā vai arī pārtikas veikalā. Mūsu pašmāju pelēkie zirņi ir ļoti noderīgi zirņu zaļumu audzēšanai.

Varat izvēlēties jebkurus zirņus!

Zirņus izmērcē ūdenī vismaz 12 stundas, var arī 24 stundas. Tas nepieciešams, lai zirņi ātrāk uzdīgtu.

Kastītē (vai podiņā) ieberiet augsni un iedēstiet izmērcētos zirņus, tad uzlejiet nedaudz ūdens, lai augsne būtu mitra.

Nolieciet kastīti gaismā – vislabāk uz palodzes – un raugieties, lai augsnei nepietrūkst mitruma.

Kad izaugušajiem zirņiem ir jau pāris lapiņu, tos var nogriezt un mieloties.

Kad zaļumi nogriezti, turpiniet zirņus laistīt, jo zaļumi ataugs, nedaudz mazāki, bet ataugs.

Mēs mācījām diedzēt zaļumus uz marles, burkā vai speciālā traukā, bet zirņiem tas nederēs, jo dīgstu izaudzēšanai zirnim vajadzīgs liels spēks, ko tas var ņemt augsnē, un vienmērīgs mitrums, ko citos apstākļos grūti nodrošināt.

Raksta pirmpublikācija LSM.LV 2019. gada 14. martā.

Kļūda rakstā?

Iezīmējiet tekstu un spiediet Ctrl+Enter, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Iezīmējiet tekstu un spiediet uz Ziņot par kļūdu pogas, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Saistītie raksti

Vairāk

Svarīgākais šobrīd

Vairāk

Interesanti